Григор ДимитровТенис

Григор Димитров за сезона до момента, турнира в Париж и целите пред него

Преди старта на “Мастърс 1000” в Париж Григор Димитров изрази своето задоволство от настоящия сезон.

Българинът определи 2017 година като най-успешна в кариерата му. В момента Гришо заема рекордното за него осмо място в световната ранглиста и дори може да запише най-добро постижение в класацията. Като резултат от всичко това той предстои да дебютира и на заключителния турнир на осемте най-добри в Лондон през ноември. “Идвайки тук съм по-спокоен(след класирането за финалите).

На първо място аз обичам да играя в Париж. Живял съм в града, познавам го добре. А също и хората, идвайки тук толкова пъти. “До момента сезонът е най-добрият за мен. Без съмнение. Най-важното е, че успях да играя постоянно през цялата година. Спечелих големи турнири, съумях да пропусна някои и това ми помогна да остана по-свеж. В крайна сметка резултатите показват всичко това. Голямо постижение е да бъда в Лондон не само за мен, но и за екипа ми,” сподели Димитров. Той отдели и специално внимание на достигането до заключителната надпревара на осемте най-добри.

“Това е изключителен момент и в началото не можех да приема, че наистина се е случило. Очаквах всичко да се реши тук (в Париж). “В последните три-четири седмици играх много добре. Имах и някои тежки загуби, но в същото време продължавах да вярвам. Вероятно ще осъзная какво точно съм сторил, веднага щом пристигна в Лондон. А също и обсъждайки това с най-близките ми хора – семейството ми, баща ми, който ме научи да играя тенис. Цялата заслуга е негова. Научи ме на всичко.

“Това е показателно за всички край мен, включително и за Дани(Валверду), който се присъедини преди година. Всички в екипа ми заслужават похвали.” Но какъв е ключът, какво е направило голямата разлика спрямо 2016? “Смятам, че това е постоянството. Съумявах да достигам четвъртфинали, полуфинали почти всяка седмица. Така и останалите играчи гледат на теб по различен начин. Съумях да се завърна в топ 10, защото започнах да побеждавам и в дните, когато не демонстрирах най-добрия си тенис. Работех допълнително дори и тогава, когато това не бе нужно.

Много са нещата, които са в основата на постигането на главната цел.” Димитров говори и затова доколко му се нрави да играе в зала – през 2017 той спечели титлата на турнира в София именно при такива условия в “Арена Армеец”. “Обичам да играя на закрито. За съжаление няма много такива турнири. Много важно е как ще се приспособиш към условията. Не всеки обича това. Благодарен съм за всичко, което се случи тази година – и на открито, а и в зала.

Съсредоточен съм върху собствените си действия.” Във френската столица Григор ще опита да подобри най-доброто си постижение – досега той е достигал максимум до осминафиналите. На старта съперникът му ще бъде определен от мача между Ришар Гаске и Беноа Пер.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker