Тенис

Втората тенис ракета на България: Искат да ме прогонят от Пловдив, както и семейството ми

Ако не броим футболните Ботев и Локомотив, волейболната Марица и баскетболния Академик, младите хора, които си вадят хляба като професионални спортисти в Пловдив се броят на пръстите на двете ръце. Със сигурност са по-малко от хората в екипа на зам.-кмета по спорта и отдел “Спорт” в Общината. Един от тях безспорно е Димитър Кузманов.

Мико е рекордьор по победи за България в неофициалното отборно световно първенство за купа “Дейвис”. Син е на Дора Здравкова. Тя пък е дългогодишен капитан на женския тим на България в надпреварата “Фед Къп”, сега “Били Джийн Къп”. И двамата са от фамилията на братята Рангелови – едни от основоположниците на професионалния тенис в България , дали живота си за развитието на този красив спорт под тепетата. Всички ревностни привърженици на Локомотив Пловдив, част от славните традиции на черно-белите в спорта.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Мико Кузманов има план след края на кариерата си да създаде собствена тенис школа в родния си град. За целта заедно със семейството си и свои партньори регистрира ТК “Локомотив Пловдив 1924”. Наложи се, след като влиятелни бизнесмени взеха голямата тенис база до стадион Пловдив /бившите кортове на СТАД/, а Дора Рангелова и Димитър Кузманов станаха излишни там.

tribunasofia

Следват няколко опита, в които клубът на Мико опитва да си осигури база, за да развива с професионална подготовка местни таланти, на които Кузманов да предава уменията си. И всички завършват с неуспех.

Първоначалният план е да бъде възродена занемарената спортна база до “Колодрума”, на която някога бяха кортовете и баскетболните игрища на Пловдивския университет. Мико и неговите партньори подсетиха Общината, че е спечелила дело в съда за този имот срещу ПУ и градската администрация най-накрая влезе във владение. При обявената процедура за отдаване на терена под наем обаче спечели същата група, която вече бе взела и бившите кортове на СТАД.

От “Локомотив Пловдив 1924” обжалваха, но наскоро представители на клуба са били привикани в общината и са били поканени да се откажат от делото и претенциите си към базата северозапдно от “Колодрума”. Новата идея е тя да бъде дадена на стрелковия клуб АСК “Тракия” с председател бившия общински съветник от ВМРО Камен Шишманов. Това пък се наложило, след като друг имот до “Колодрума”, отреден преди време за спортно стрелбище, е попаднал в списъка с терени, с които администрацията обезщети частна фирма във връзка с голяма сделка за имот в парк “Отдих и култура”.

От клуба на Димитър Кузманов участваха и в търга за кортовете на Лаута, но там тръжната комисия е обявила за победител ТК “Локо 98” с председател Милко Милев. Той от години стопанисва базата и е предпочетен, макар да е дал по ниска цена за наем от ТК “Локомотив Пловдив 1924”, пише “ПловдивДейли”.

bet365
“Имам усещането, че някой иска да ме прогони от Пловдив, както и цялото ми семейство”,
коментира Мико. Треньорите от неговия клуб са принудени от 2 години да се скитат немили-недраги по чужди кортове и да разчитат на протегнатата ръка от свои колеги, за да работят.

В града успелите спортисти като Димитър Кузманов, който, където и да е по света, не спира да напомня, че играе за Пловдив и България, се броят на пръстите на двете ръце. Явно има нещо сбъркано, защото втори мандат Пловдив се управлява от хора, дълбоко свързани със спорта. В града продължават да се изливат стотици милиони държавни и общински пари в строителството на спортни бази.

Но място под пловдивското слънцето за Мико явно няма.

50 Безплатни Завъртания за Всеки в Палмс при Регистрация

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker