Най-добрите букмейкъри в България за 2022

Почитателите на спортните залози в България вече имат възможност да избират от редица букмейкъри, които оперират на пазара в страната. Различните компании разполагат с различни предимства, иновативни услуги и функции, което прави информацията за тях от съществена важност, преди избирането на конкретен букмейкър. 

От друга страна, има един компонент, който свързва всички онлайн букмейкъри – удобството от възможността за залагане от всяка точка на света, само с няколко клика. В тази статия ще разгледаме най-популярните сайтове за залози, техните предимства, както и най-важната информация за тях. 

Какво означава думата букмейкър?

С няколко думи, “букмейкър” представлява организатор на игри или турнири, който приема и изплаща залози на спортни или други събития, при предварително договорени коефициенти. Първият букмейкър в света е създаден през далечната 1795-та година. Брандът “Ogden” е основан в британското съоръжение за надбягване с коне Newmarket, наричано още “централата на британските конни надбягвания”. 

Основният фокус на букмейкърите по света пада върху спортните събития и основно футбол, конни надбягвания, тенис, баскетбол, крикет и други спортове, в зависимост от държавата. В някои страни букмейкърите инвестират сериозни ресурси върху развитието и популяризирането на различен тип пазари и залози, като политически избори, церемонии по връчване на награди (например Оскари) и т.н. 

В общи линии букмейкърите следват един и същи бизнес модел, що се отнася до директната печалба, която генерират. С определянето на коефициентите за дадено събитие, онлайн сайтовете за залози добавят така наречения “марж”, който на практика представлява тяхната комисионна. Успешните играчи се стремят да преодолеят маржа на букмейкърите със залози в правилния момент, на подходящ пазар. 

Предимства да играем в букмейкърите онлайн

Предимствата при залагането в букмейкъри онлайн са много. Доказателство за това е фактът, че огромна част от залагащите по целия свят (включително професионалистите) предпочитат именно този начин на игра. За някои потребители мобилността и удобството при онлайн залози представляват най-голямото предимство, докато други използват умело възможността да следят движението на коефициентите при залози на живо и пре-мач. 

Далеч по-лесно е да поставите Вашите залози на живо, например, в онлайн сайтове за спортни залози, отколкото да използвате метода с хартиения фиш и заплащането на каса. По този начин пестите време, в което имате възможност да следите важните тенденции в даденя мач, да се ориентирате правилно и респективно да осъществите стойностен залог. Същото се отнася и за събитията пре-мач, където в определени моменти (например след обявяването на съставите на двата отбора) коефициентите също варират.

Залагащите онлайн имат възможността да се възползват от редица букмейкър бонуси, атрактивни промоции и оферти с висока възвръщаемост. Сайтовете за залози информират потребителите си за тези възможности също онлайн – чрез имейли или съобщения в профила.

По-големи бонуси

Сайтовете за спортни залози разполагат с многобройни и атрактивни бонуси, от които потребителите могат да се възползват онлайн. При регистрация BG букмейкър, залагащият има възможността да получи бонус, който да увеличи значително банкрола му, а с това респективно ще нарастне и вероятността за солидна печалба. 

Началните бонуси, които букмейкърските сайтове предлагат при регистрация и депозит, са отлична възможност за начинаещите, а и за по-опитните играчи, да стартират с по-голяма банка и съответно да разполагат с повече широчина на залагане. Освен това, сайтовете за залози предоставят ежеседмично, а понякога и ежедневно, много други бонуси и оферти на своите лоялни клиенти.

Не се налага да пътуваме

При избор на онлайн сайт за залози, потребителят разполага с възможността да разглежда, анализира и избира пазари от всяка точка на света, по всяко време, без да се съобразява с нищо друго, освен с интернет връзката си. Освен това, в днешно време сайтовете за онлайн залози са разработени по изключително удобен за клиента начин, като само с няколко клика залагащият може да намери предстоящия мач на конкретен отбор или пък да разгледа тиража в избрано от него първенство. С използването на сайтове за спортни залози, не се налага потребителят да отнема от времето си, за да достигне до физически пункт, което значително оптимизира времето за игра. 

По-добри коефициенти

Голямо предимство при онлайн играта е също възможността за залог в точно определен момент, когато коефициентът е възможно най-подходящ (висок). Букмейкърите променят ставките на пазарите си, дори когато събитието все още не е на живо, изключително динамично. По този начин, детайлното следене на движението на коефициента би могло да донесе сериозни позитиви на залагащия. В днешно време огромна част от играчите избират онлайн букмейкъри, а компаниите от своя страна правят всичко възможно, за да предлагат по-атрактивни коефициенти за потребителите си. 

Играта “На Живо” в букмейкъри онлайн е в пъти по-достъпна, отколкото тази офлайн. Клиентите имат възможността да следят и най-малките промени в коефициентите, да се възползват от добрите възможности за залагане, докато наблюдават събитието по телевизията, например.

Удобни и практични платежни методи

Използването на онлайн вместо офлайн букмейкър дава възможност на потребителите да избират от многобройните удобни разплащателни методи, които дадената платформа предлага. В днешни времена все повече хора използват банкови карти, онлайн портфейли и други. Депозитите в сайтове за залагания се осъществяват мигновено, само с няколко клика, като същото се отнася и за заявките за тегления при верифициран акаунт (често трансферът на средства при теглене отнема време).

Недостатъци да играем онлайн букмейкъри

Наред с всички положителни страни при залози онлайн, присъстват и някои недостатъци. От огромна важност при избора на букмейкър е дали сайтът разполага с лиценз за дейност в конкретната държава. При наличието на такъв, вероятността за използване на лоши практики спрямо играчите се свежда почти до нула, защото регулаторните органи в страната следят за това. Тоест – поставянето на спортни залози онлайн в нелицензирани букмейкъри крие своите рискове. За щастие в България има достатъчно на брой лицензирани букмейкъри, от които залагащите могат да избират. 

Друг недостатък на онлайн залаганията е фактът, че заобикалянето на разумната игра крие риск от пристрастяване. В най-натоварените дни онлайн спортните сайтове за залози предоставят тиражи от по над 10 000 събития, а огромното количество пазари и селекции биха могли да повлияят негативно на психиката на потребителя. Съветваме залагащите, и особено начинаещите, да използват сайтовете за залози с развлекателна цел.

Трябва да си направите акаунт

За да можете да поставяте залози в онлайн букмейкъри, е необходимо да разполагате с профил. Създаването на такъв не отнема много време, дори напротив, но въпреки това бихме могли да отбележим този детайл в графата “недостатъци”. В повечето случаи процесът отнема между 2 и 5 минути, като е необходимо да попълните Вашите данни, да прочетете и да се съгласите с правилата и условията на дадения букмейкър. Регистрацията в сайт за онлайн залози може да се осъществи както през десктоп версията на платформата, така и посредством мобилно приложение/мобилна версия. След успешното изпълнение на процеса, в повечето случаи регистрираният потребител получава имейл с потвърждение. 

Всеки акаунт трябва да бъде верифициран

Верификацията на акаунт в онлайн сайт за залози е друг задължителен етап, през който трябва да се премине, за да може потребителят да тегли средства и да не бъде ограничаван за определени функции. При различните букмейкъри този процес продължава различно време. Най-често букмейкърите искат копие на личната карта на потребителя от двете страни, а в редки случаи трябва да се изпрати и такова на дебитната карта, която е свързана с акаунта. Процесът по заявяване на верификация е относително кратък, но самото одобрение от страна на сайта за залагане изисква повече време – от няколко часа до 2-3 дни. 

Такси и комисионни

В редки случаи използването на сайт за залагания бива съпътствано от определени такси и комисионни, които букмейкърите налагат на своите клиенти. Има вероятност при депозит или теглене чрез определен платежен метод, да бъде наложена такса, която обаче следва да е ясно описана в Правилата и условията на сайта. Добрата новина е, че в почти всички случаи депозирането и тегленето при BG букмейкъри е без такси. 

Някои от букмейкърските сайтове налагат месечни такси при неизползване на игралната сметка определен период от време (например 6 месеца). Преди да се регистрирате, Ви препоръчваме да прочетете внимателно условията на сайта, за да бъдете напълно наясно какво да очаквате. 

Най-популярните сайтове за спортни залози в България

В последните години все повече букмейкъри избират България като държава, в която да разширят дейността си. Към момента в страната ни оперират 12+ лицензирани сайтове за залози онлайн, като всеки от тях разполага с различни предимства, бонуси, промоции и причини, поради които да бъде използван. Макар, че се подвизават основно като онлайн казина, те имат и секции аз спортни залози.

Bet365

Bet365 е една от най-популярните компании за онлайн залагания в световен мащаб. Глобалният бетинг бранд се радва на доверието на над 19 милиона потребители в близо 200 държави. За развитието на онлайн букмейкъра се грижат над 3500 служители.

Разделът, за чието развитие Bet365 инвестира най-много средства и усилия е спортната секция на сайта. Букмейкърът предлага разнообразие от пазари и селекции за футбол, тенис, баскетбол, волейбол, конни надбягвания и още много спортове. Коефициентите в Bet365 са конкурентни на ставките при останалите световни букмейкъри. 

Все повече залагащи се доверяват на Bet365 заради високото покритие на спортни събития чрез пряко предаване. Британският сайт за спортни залози предава пряко стотици събития дневно, като по този начин предоставя уникалната възможност на клиентите си да следят действията в реално време, респективно да вземат по-доброто решение при съставянето на своя залог. 

Bet365 предлага също казино игри (вкл. Казино на живо), покер секция, е-спортове, виртуални спортове и други. 

Betano

Betano стартира дейността си на българския пазар в началото на 2022-ра година и за кратко време набра сериозна популярност сред залагащите в страната. Букмейкърът предлага в платформата си залози за Спорт, Казино, Казино на Живо, Fantasy и Виртуални. 

Освен стандартните пазари за залози, в Betano ще откриете много иновативни функции и предложения като “Поискайте залог”, “Два гола аванс”, “Два сета аванс”, създаден с цел да разнообразят и улеснят играта на потребителите. 

Betano е един лицензираните BG букмейкъри с най-високи начални бонуси. След регистрация в онлайн сайта за залози, потребителите могат да се възползват от атрактивни “Начален бонус Спорт” и “Начален бонус Казино”, а впоследствие и от много други оферти и предложения на букмейкъра. 

Efbet

Efbet е един от най-популярните BG букмейкъри. Платформата за онлайн залози разполага с вече над 10-годишна история, през което време компанията не спира да се развива и да внедрява нови успешни практики в дейността си. 

Едно от основните предимства на букмейкъра представляват високите коефициенти, които Efbet предлага за своите спортни залози онлайн. Нерядко букмейкърът е лидер в това отношение за голяма част от предстоящите спортни събития, като по този начин клиентите на сайта получават по-голяма възможност за добри печалби от своите спортни залози. 

Най-голямо внимание в платформата си Efbet обръща на футболните пазари, като покрива огромна част от предстоящите събития и турнири. Сайтът предлага множество онлайн залози и за останалите спортове, а наред с това разполага с Казино, Live Казино, Виртуални, Tv Games и други.  

Winbet

Winbet е един от водещите букмейкъри, притежаващи лиценз за България. Освен в страната ни, към момента компанията оперира още в Румъния и Италия. В сайта ще откриете множество спортни пазари за футбол, тенис, баскетбол и др. Почитателите на esports също ще останат доволни, след като посетят секцията в платформата. 

Winbet предлага едни от най-високите ставки за спортни събития, а разнообразието от селекции за голяма част от мачовете е впечатляващо. Сред основните предимства на букмейкъра са множеството бонуси и промоции, които предлага на своите настоящи и бъдещи клиенти. След регистрация и депозит в Winbet, клиентите на бранда ще получат 200% до 200 лв. За Спорт. 

Bwin

Bwin е един от букмейкърите с най-дълга история в България. Сайтът стартира дейността си онлайн през 1999 година, а към момента разполага с над 20 милиона регистрирани потребители по целия свят. 

Bwin е спонсор на редица популярни футболни отбори и надпревари, и съвсем закономерно спортните залози заемат водещо място в платформата. Освен пре-мач залози, сайтът предлага залози на живо за огромно количество събития ежедневно. 

Коефициентите на пазарите в Bwin са конкурентни на останалите водещи сайтове за футболни залози в световен мащаб. В допълнение, букмейкърът предлага редица иновативни функции като “създай залог”, чрез който метод потребителите сами могат да определят структурата на фиша си, респективно да увеличават общата му ставка. 

Palms Bet

Palms Bet е български сайт за онлайн залози със сравнително кратка история, през което време обаче брандът успя да се наложи сред останалите букмейкъри в България и да спечели значителен брой потребители. Тук почитателите на онлайн залаганията ще намерят широк набор от възможности, като футболът отново заема предно място. 

Интерфейсът на този онлайн букмейкър е добре структуриран, с ясно и опростено меню. В раздела “Топ Лиги” потребителите могат да избират от пазари за водещите футболни първенства. Феновете на останалите спортове също ще останат доволни с наличните пазари в Palms Bet. 

Регистрираните потребители на Palms Bet могат да се възползват от редица бонуси и промоции, включително Начален Бонус Спорт 100% до 200 лв.,10 лв. Free bet за всеки гол в мача, 5 лв Free bet за всеки гол на Левски през сезона и други.

Sesame

Компанията Sesame, известна най-вече с физическите си казина, наскоро откри своя сайт за залагания. Sesame печели своите клиенти с атрактивни промоции и бонуси, които към момента общо в платформата са около 20. В допълнение, сайтът разполага с красив дизайн, ясна структура и избор за всеки – от залози за Спорт, до Казино и Живо Казино, през Виртуални и други. 

В Sesame любителите на сайтовете за футболни залози ще удвоят своя първи депозит в букмейкъра до 250 лв. Екипът на компанията се стреми да актуализира често своите промоции и да държи своите потребители винаги в екшъна. 

Betway

Betway започва своето приключение в света на онлайн залагането през 2006-та година, а в момента предлага услугите си Европа, Африка, Северна и Южна Америка. Букмейкърът разполага с пълен лиценз за дейността си в България и, макар и с по-бавни стъпки, навлиза успешно и на родния пазар. 

Компанията Betway е спонсор на футболни отбори като Уест Хем, Леванте, Депортиво Алавес и други, а освен това подпомага организации, събития и атлети. Букмейкърът разполага с чисто реноме, доказано през годините в редица държави. 

Българската версия на сайта със сигурност ще търпи допълнително развитие, но дори в началото на дейността си в страната, платформата покрива всички основни аспекти, необходими за онлайн залагане. Потребителите могат да залагат на футбол, тенис, баскетбол и редица други спортове. Онлайн сайтът за залози разполага с търсачка за бързо избиране на събития, както и с меню с бърз достъп до спортни пазари.

BetMarket

BetMarket е един от най-новите букмейкърски и онлайн казино сайтове в България. Сайтът на компанията предлага множество спортни опции за залог, както и редица казино игри. Очакванията са сайта да се превърне в едно от любимите места на футболните и слот феновете.

BetMarket предлага опции за депозит както чрез кредитна/ дебитна карта, така и EasyPay възможности за теглене и депозиране в сайта.

8888.bg

Едва ли ще преувеличим, ако кажем, че 8888 стартира ударно с присъствието си сред останалите BG букмейкъри. За отрицателно време сайтът се превърна в един от най-популярните в страната, а промоциите и бонусите, които 8888 предлага са повече от обещаващи. Наред с атрактивните си стартови оферти, букмейкърът често организира бонус кампании за определени футболни мачове, със 100% freebet. 

8888 е един от букмейкърите, които отделят подобаващо внимание на спортните залози, включително залози на живо. Коефициентите в платформата отговарят на наложените стандарти в страната. 

AlphaWin

AlphaWin е друг нов играч в огромната конкуренция от лицензирани букмейкъри в България. Компанията прави всичко възможно, за да покаже на своите потенциални клиенти предимствата си, а те не са малко. 

При първия Ви досег със сайта вероятно ще останете с впечатление, че спортните залози са изместени на заден план, но всъщност това съвсем не е така. AlphaWin разполага с раздел “Спорт”, в който са поместени пазари за залози от редица спортове, първенства и турнири. Потребителите могат да избират от “топ лиги” за футболни залози, както и да предпочетат друг спорт и пазар, а изборът е голям.  

Новорегистрираните клиенти на AlhpaWin ще получат 100% от първия си депозит до 300 лв. под формата на бонус. 

Inbet

Inbet е български букмейкър с насоченост към спортни залози. Сайтът предлага пазари за широк набор от спортове, с акцент към най-популярните – футбол, тенис, баскетбол, хокей на лед. С търсачката, разположена на началната страница на сайта, клиентите на Inbet могат лесно да намерят всяко едно събитие, което ги вълнува, само с изписването на отбора/играча. 

Inbet е нов играч на българския пазар, със сериозни амбиции, а началото на историята на сайта е повече от обещаващо. Букмейкърът се стреми да предлага възможно най-високи коефициенти за спортни събития, като по този показател брандът се наложи като един от водещите в страната. 

SportingWin

За SportingWin в България се заговори още в края на 2021-ва година. В края на юли 2022-ра букмейкърът получи лиценз за дейност в страната и вече приема регистрации и залози. Създаване на акаунт в този онлайн сайт за залози ще Ви донесе начален бонус за спорт до 200 лв., разбира се при изпълнението на определени условия. 

SportingWin е изцяло насочен към спортните залози – в сайта няма да срещнете казино раздел. Дизайнът на платформата е модерен, изчистен, а възможностите за онлайн залози – повече от достатъчни. 

Освен онлайн залагания за спорт, SportingWin предлага и пазари за еспортове. 

Как избираме най-добрите букмейкъри в страна?

Всеки любител на онлайн залози има различен стил на игра, предпочитания, и поради тази причина е трудно да се изтъкне правилна обща формула за избор на букмейкърски сайт. Въпреки това, има някои основни изисквания, на които един добър сайт за залагания трябва да отговаря. Засилващата се конкуренция между букмейкърите повишава нивото на услугите, които тези сайтове предлагат, но от друга страна – прави избора на потребителите още по-труден. 

 1. Проучваме букмейкъра в детайли. Запознаваме се с правилата и условията на сайта.
 2. Бонусите са важни. Сравняваме офертите на букмейкърите. 
 3. При използването на онлайн букмейкъри поддръжката на сайта е от съществено значение. Преглеждаме отзивите от клиенти за поддръжката на сайта, която трябва да бъде 24/7
 4. В динамичния свят на онлайн залозите работата на сайта е от съществено значение. Платформата е необходимо да бъде бърза, без насичане. 

Бонуси и промоции на букмейкърите в България

Всеки BG букмейкър предлага различни бонуси и промоции в своя сайт за онлайн залози. Същевременно с това обаче, между офертите на конкурентите има и доста прилики. Най-популярните промоции при онлайн букмейкърите са началните бонуси, но наред с това има и много други, които заслужават внимание. 

 • Начални бонуси за Спорт и Казино при регистрация и последващ депозит
 • Бонуси за презареждане на сметка
 • Free Bet бонуси за залози на живо на най-вълнуващите футболни и тенис мачове
 • Парични средства под формата на безплатен залог
 • Бонуси в турнирни надпревари /например за определено първенство по футбол/
 • Безплатни залози или парични бонуси за определени първенства
 • Събития с 0% марж за букмейкъра /сайтът за онлайн залози не получава комисионна/
 • По-високи коефициенти
 • Парични бонуси при депозиране в определени месеци от годината
 • Супер джакпот за познати точни резултати от футболни мачове
 • Бонуси “Ранно изплащане” при аванс за селектирания отбор
 • Кеш-аут бонуси /затваряне на залог преди края на събитието/
 • Създай залог /структуриране на фиш чрез поредица от селекции за един и същи мач/
 • Кешбек бонуси

Как да се регистрираме в спортните сайтове за залози?

Регистрацията в букмейкъри в България не представлява сложен процес. Тъкмо напротив – сайтовете за онлайн залагания са оптимизирали процеса до максимална степен за удобството на своите потребители. Създаването на акаунт е задължителен процес преди използването на всички функции на букмейкъра. 

Основните стъпки за създаването на акаунт в онлайн букмейкъри:

 1. Достъпете избрания от вас букмейкър
 2. Натиснете бутона “Регистрация”
 3. Попълнете своите данни – имена, адрес, телефонен номер, имейл и др. 
 4. Потвърдете, че имате навършени 18 години /задължително условие при използването на сайтове за залози онлайн/
 5. Запознайте се с Общите условия и Политиката на поверителност на сайта
 6. Потвърдете своята регистрация, след като отворите изпратения от букмейкъра имейл на посочената от Вас електронна поща /не при всички букмейкъри/

Лицензи и регулации

За да оперира на българския пазар, всеки букмейкър, без значение дали е роден или чуждестранен, следва да получи лиценз от Националната агенция по приходите /НАП/. Считано от август 2020-та година, това е регулаторният орган, който отговаря за регистрацията и лицензирането на хазартни оператори. В повечето случаи процесът отнема немалко време, но е от изключителна важност както за букмейкърите, така и за потребителите, които използвате техните услуги. 

НАП издава лицензи на одобрените букмейкъри за определен период от време. След неговото изтичане е необходимо ново кандидатстване от страна на оператора и евентуално повторно одобрение от агенцията, преди онлайн сайтовете за спортни залози да продължат своята дейност. 

Платежни методи използвани от букмейкърите

В днешно време букмейкърите предлагат все повече платежни методи с цел улесняване на потребителите и оптимизиране на процесите по депозити и тегления. Всеки букмейкърски сайт предлага различни платежни методи, с които следва потребителите да се запознаят, преди да осъществят депозит или заявят теглене. Голяма част от платежните методи за депозит в онлайн спортни сайтове за залози съответстват на тези за теглене, с определени изключения. Основните възможности за парични транзакции при BG букмейкърите са чрез дебитна карта или онлайн портфейл, но в последните години навлязоха и други удобни начини за депозит/теглене.

Платежен методНаличен за депозитНаличен за теглене
Дебитни картиДаДа
EasyPayДаДа
SkrillДаДа
NetellerДаДа
paysafecardДаНе
ePay.bgДаНе
CashterminalДаНе
A1 ваучерДаНе
Vivacom ваучерНе Не

Център за обслужване на клиенти

Всеки букмейкър разполага с така наречения “съпорт” или Център за обслужване на клиенти. При повечето сайтове за спортни залози тази услуга е отлично развита, а опциите за връзка са няколко. Водещите платформи разполагат с обслужване, налично 24/7, готово да отговори на въпросите на своите потребители. 

 • Чат на живо 
 • Телефон
 • Имейл

Сигурност и защита

След като управляваме парите си и предоставяме данни на букмейкърите, въпросът със сигурността и защитата, на които можем да разчитаме, е нормално да бъде на дневен ред. За щастие, всеки сайт за спортни залози, притежаващ лиценз, е безопасен за използване, спазва всички необходими изисквания за защита на данни, а регулаторните органи го наблюдават стриктно за евентуални нарушения. 

Мобилни версии и приложения

Всички букмейкъри, които оперират на територията на България, разполагат с мобилно приложение или мобилна версия. В последните години почитателите на онлайн залози предпочитат все повече мобилната игра, която предоставя много повече удобство, пести време и най-вече – всички пазари и селекции са буквално “в джоба” на играча. 

Лицензираните букмейкъри в България, които разполагат с мобилни приложения за Android или iOS са Betway, Betano, Winbet, Bet365, Efbet, Bwin, Inbet и 8888. Апликациите са налични в официалните сайтове на букмейкърите под формата на apk файлове. Инсталирането е опростено и отнема не повече от минута. За инсталирането на букмейкър apk е необходимо потребителят да разреши процеса на мобилното си устройство за приложения от неизвестни източници. 

Спортни събития и пазари

Основните пазари, на които могат да се поставят залози в онлайн букмейкъри, са краен изход, голове, двоен шанс, за полувреме, азиатски, корнери/картони. Тези селекции присъстват във всички основни букмейкъри в световен мащаб и са неизменна част от тяхното портфолио, защото привличат най-голям брой залагащи. 

Чрез функцията “създай залог”, която бива предлагана от част от сайтовете за футболни залози, тези пазари биха могли да бъдат комбинирани в общ фиш с цел увеличаване на ставката. 

“Залози на живо” представляват друга основна сфера в онлайн залозите и биват предлагани от всички букмейкъри в България. Наред с основните селекции, от които потребителите могат да избират, в сайтовете за залози присъстват и редица периферни пазари, които също генерират сериозен интерес сред играчите. Например – голмайстори; специални; минути; равенство няма залог и др. 

Коефициенти при различните букмейкъри

Коефициентите за спортни събития при различните сайтове за залагания не са еднакви. Едва ли ще срещнете победа за Манчестър Юнайтед в букмейкър А на 2.00, а в букмейкър Б – на 1.50, но въпреки това разлики има. Дори два сайта за футболни залози да имат подобно мнение за шансовете на даден отбор в конкретен мач, е много вероятно ставките да се различават, най-често с между 0.1 и 1.0 десети. 

Функционалности на сайтовете за залози

Освен че можем да поставяме стандартни залози в тях, букмейкърите предлагат редица други функции, от които бихме могли да извлечем ползи. В днешно време конкуренцията при онлайн букмейкърите е огромна, което принуждава компаниите да разработват нови и нови иновативни функции, с които да печелят нови клиенти. 

Излъчване на живо (Live-Streaming)

Много често дадени спортни събития не се предават на живо по телевизията – лиспа, която лесно можем да запълним с излъчванията на живо при някои букмейкъри. В повечето случаи лайв стрийминга при сайтовете за залози онлайн покрива второстепенните и третостепенни спортни събития, но често букмейкърите предават и първокласни мачове. 

За да могат потребителите да се възползват от услугата за излъчване на живо, е необходимо да имат поне малка сума в акаунта си, т.е. профилът да бъде активен. Следенето на живо на дадено спортно събитие увеличава значително шансовете за успех на залагащия, който може далеч по-добре да преценя случващото се на терена/корта/игрището, респективно да взима по-добри решения.

Букмейкърите, които предлагат излъчване на живо на територията на България, са Bet365, Efbet, Winbet, Betano и Bwin. 

Кешаут (Cash Out)

Кешаут е функция, която всички сайтове за онлайн залагане на територията на България предлагат. Чрез нея потребителят може да “затвори” залога си преди края на събитието и да прибави текущата сума към сметката си(печалба или загуба в зависимост от развоя на двубоя). Функцията се използва най-вече, когато букмейкърът предлага повече от първоначалния залог, а същевременно клиентът не желае да рискува, чакайки края на събитието. 

Кешаутът би могъл да спести много пари на потребителите, но същевременно да ги лиши и от немалко печалби. Препоръчваме умереното му използване, в правилните моменти. 

Частичен кешаут (Partial Cash Out)

Частичният кешаут е на основата на стандартния такъв, с разликата, че при първия се “затваря” само част от сумата, а не цялата. По този начин залагащият балансира едновременно между продължаване на залога и прибавяне на част от стойността му към сметката си. 

Бет билдър (Bet Builder)

Бет билдър или създай залог, представлява самостоятелно структуриране на фиш от страна на залагащия. Комбинирането на няколко селекции в един общ залог има няколко предимства. На първо място, играчът разполага с пълен контрол върху избора си, сам преценя каква да е комбинацията на база своите предварителни проучвания. Същевременно, бет билдър позволява генерирането на сериозни печалби при положение, че всички селекции се окажат правилни. 

Бет билдър/създай залог е една от най-популярните функции сред онлайн букмейкърите и бива предпочитан метод на залагане за все повече потребители. Сайтовете за залози в България, които предлагат тази функция, са Bet365, Winbet, Betano, Bwin, Sesame, AlphaWin, 8888 и Inbet. 

Бонус колонка

Бонус колонка дава възможност за допълнителни печалби на потребителите на онлайн букмейкъри. В повечето случаи клиентът има таргет от минимален и максимален брой селекции, които да включи в своята колонка. При печалба (познаване на всички селекции), букмейкърът изплаща основната сума + допълнителна такава под формата на бонус за познати събития. 

Мисии

Това е иновативен метод, чрез който букмейкърите стимулират играчите да бъдат по-активни. За да изпълните мисия, първо трябва да получите такава. Ако я приемете, ще бъде необходимо да изпълните условия на букмейкъра за определено спортно събитие (например залог с дадена сума на определен минимален коефициент). При успешно изпълнение на мисията, сайтът за залози Ви предоставя бонус. 

Залози на живо при букмейкърите

Залозите на живо са вече неизменна част от портфолиото на букмейкърите. В България всеки от операторите предлага тази услуга. Нещо повече – най-голяма част от залозите на играчите идват именно от разделите “На Живо”. Тази функция дава свободата на играчите да поставят своя залог в точно определен момент по време на спортното събитие. Коефициентите при залозите на живо се променят през няколко секунди, като е от съществено значение играчът да избере най-точния момент за своя залог. 

Повечето букмейкъри предлагат почти всички пазари, налични пре-мач – и като залози на живо, като краен резултат, голове, хендикапи, пазари за полувреме, корнери/картони и други. 

Алтернативи на спортните сайтове за залози

Сайтовете за онлайн залози не предлагат само спортни събития в своето портфолио. Повечето разполагат с отлично разработени “казино” и “живо казино” раздели, както и “Бинго”, “Виртуални”, “Фентъзи”, e-sports”. 

Слот игрите все още заемат лидерска позиция сред залагащите, но в последните години услугата “Живо Казино” заема все по-важна част в сайтовете за онлайн залагане. За своето портфолио от казино игри операторите разчитат на световноизвестни гейминг студия. 

В почти всички български хазартни оператори ще срещнете възможности за игра на рулетка, бакара, блекджек, покер, игри с карти и още много. Наред с това, почитателите на “Виртуални” също имат нелош избор от пазари, придружени с излъчване на живо. 

През последните години залозите на “e-sports” /електронни спортове/ набраха сериозна популярност и също представляват важна част от един сайт за залози. 

Често задавани въпроси

В кой лицензиран BG букмейкър е най-добре да поставям своите залози?

Избирането на букмейкър е процес, който зависи от предпочитанията на залагащия. Всеки бранд разполага с различни предимства, съответстващи на различните играчи. 

Какъв е броят на букмейкърите в България?

Общият брой на сайтовете за спортни залози с лиценз за България към момента на писане на статията е 12.

Задължителна ли е верификацията в букмейкър?

На практика потребителите могат да използват функциите на сайта дори без верификация, но ако не преминат през този процес, няма да могат да изтеглят парите от акаунта си. 

Как мога да се свържа с поддръжката на букмейкър?

Всеки букмейкър в страната разполага с отдел за обслужване на клиенти. При повечето, методите за връзка са три – чат, телефон и имейл. 

Кой букмейкър да избера за залози на живо?

Всички 12 букмейкъра, които оперират на територията на страната, предлагат залози на живо. Разбира се, всеки от тях използва различни ставки за пазарите си и има различни предимства и недостатъци, с които следва да се запознаете.

Каква алтернатива имам на спорните залози?

Имате различни алтернативи, например, може да играете казино игри и Betano казино е точният избор за вас.

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker