Тенис

Цифрите зад блестящото представяне на Цвети Пиронкова на US Open

Цифрите зад блестящото представяне на Цвети Пиронкова на US Open

Мнозина най-вероятно са се чудили къде точно се изгуби Цвети Пиронкова през последните няколко години. Свикнали сме да чуваме за пловдивчанката и да обръщаме внимание на представянето ѝ, което обикновено се движеше с това на Григор Димитров, но за известно време забелязвахме загубата ѝ сред дамския тенис свят. 

Подозираме, че на мнозина е липсвала, но запознатите знаят, че първата дама на тениса е била в майчинство и е имала много по-важна грижа. Едно трябва да признаем на дамата – завръщането ѝ беше повече от бляскаво. За много кратко време се оказа, че пловдивчанката е милеела за любимата игра и има желание да напомни за себе си. Фактите говорят сами за себе си и за няколко срещи беше ясно, че US Open има нов фаворит на корта. 

Българката изненада всички, дори и критиците, които очакваха по-бързо отпадане – за жалост имаше такива, но пред класата всеки мълчи. Първата дама на родния тенис очевидно е имала време и да надгради уменията си, защото на последния турнир доказа, че разполага с много тежък удар – повече от 73% от нейните сервизи успяват да поразят противниковото поле и да бъдат повече от невъзможни. В тази класация можем да забележим, че Серина Уилямс се намира на 11-то място, въпреки впечатляващата си физика. 

Оказва се, че зад крехката визия на Пиронкова се крие артилерийско оръдие, което не прощава на абсолютно никого. Вторият сервиз обикновено е точно 49% успеваемост, което може да ни подскаже, че Пиронкова продължава да бъде доста опасен играч. Дори двойните фалове са значително по-малко спрямо тези на последната ѝ опонентка в американския турнир. Впрочем ако има една най-ниска статистика, тя е насочена към връщането на тежките удари, където успеваемостта е едва 35.6%. 

Този факт най-вероятно ще търпи промени, както се очаква и след като Пиронкова е поканена официално за престижния Роланд Гарос, можем да станем спокойно свидетели на една още по-добра и сериозна спортна форма. Не трябва да забравяме, че жаждата за победи е ясно подчертана. Доброто представяне донесе и добре познатия „уайлд кард“, за когото дамата говореше малко по-рано и заявяваше, че би участвала в престижния френски турнир с покана, но няма никакво намерение да играе за квалификации. 

Това е само добра новина и за букмейкърите, както и професионалните анализатори от Efirbet, които с огромен интерес следят представянето ѝ и подсилват вниманието на спортните фенове с повече информация за букмейкърите, които вече са поставили сериозен коефициент на Пиронкова. Тенис залозите за феновете винаги са били ключови, особено щом една дива карта като Пиронкова получи пропуск, за да разбие очакванията на вече наложените конкурентки. Очаквано е с тежките думи да се оправдае и присъствието ѝ на френските кортове, а кой знае, може да видим как българската майка ще се разправи по-добре с американската. 

33-годишната Цвети е в разцвета на силите си и щом усети вкуса на победата ще е много трудно на останалите да спрат задаващата се буря и този топовен сервиз – особено главоболие за опонентите. Ако една такава пауза може да помогне за представянето и подобряването на българския тенис, спокойно трябва да се практикува по-често. Надяваме се, че Франция ще се научи да произнася правилно името на Пиронкова, чийто тежки удари на корта също трябва да се брандират с нейното име. Стартът на френския турнир е плануван за 21 септември и препоръчваме да запазите датата за родните изяви.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg