бетано най-добър сайт за слот игри
Тенис

Пиронкова продължава да мачка, за първи път се класира в третия кръг на Ролан Гарос

Цветана Пиронкова придаде съвсем нова светлина на клей сезона си, след като за първи път от шест опита успя да премине в третия кръг на Ролан Гарос с 6-3 7-6(2) над Дениса Алертова. До момента, първата ни ракета имаше едва три победи и 4 загуби, само че днес направи крачка, с която остави в миналото незадоволителните резултати на червени кортове през 2015-а.

Пиронкова напомни за формата си от миналия мач срещу Барбора Стрицова и днес сервираше брутално стабилно в началните минути. Цвети впечатли със 100-процентова успеваемост и 14 от 14 точки на първи си сервис в откриващия сет. Най-добрата ни тенисистка на два пъти взе подаванията си на нула и реално само веднъж позволи на Алертова да стигне до дюс, но се измъкна безпроблемно от малко по-заплетената ситуация.

Пиронкова пропиля два шанса за ранен брейк при 2-1, само че удари на нула следващото подаване на 22-годишната чехкиня и благодарение на постоянството си от сервис, съвсем безпроблемно и бързо си осигури сет аванс с 6-3 за 35 минути. Утопичните проценти на спечелени точки след първи начален удар обаче останаха в историята, защото Алертова получи брейкпойнт рано-рано във втората част.

Цвети трябваше да го спасява на втори сервис и с бекхенд на половин метър в аут допусна първи пробив в мача за 0-2. Нашето момиче отвърна хладнокръвно с рибрейк, само че в следващия гейм изостана с 15-40 и отново загуби подаването си за 1-3. Пиронкова обаче днес изглеждаше твърдо убедена в победата и се пребори за ново равенство в резултата при 4-4.

Първата ни ракета дори стигна до нов брейкпойнт и шанс за четвърти пореден гейм, но Алертова пофлиртува с опасността и спечели точката с прекрасна къса топка. Двете тенисистки избраха да не рискуват в следващите няколко минути и логично дойде време за тайбрек. В него Пиронкова наложи волята си със 7-2 точки и за първи път се класира за трети кръг на Ролан Гарос при десетото си участие.

Благодарение на този успех Цвети си осигури 85,000 евро от наградния фонд и 130 точки за световната ранглиста, с които ще затвърди позициите си в Топ 50, изкачвайки се до около №46. Следващата съперничка на българката ще бъде Слоун Стивънс, която не остави особени шансове на Хедър Уотсън, надигравайки я с 6-2 6-4.

TennisKafe.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker