Локомотив ПловдивФутбол

Христо Крушарски след отказа на Общината: Изстинах към онези, които на избори обещават какво ли не, а след това “си свалят гащите”

Голямото желание на собственика на Локомотив (Пд) Христо Крушарски да получи от Община Пловдив 200 декара недвижимо имущество, за да инвестира в четири обекта – хотел в комплекс “Лаута”, ремонт на стадион “Локомотив”, и две модерни спортни бази – не се осъществи, тъй като на днешното си заседание общинарите не приеха предложението на кмета Тотев и гласуваха с 23 гласа “против” сделката”.

Екипът на TribunaPlovdiv.bg се свърза незабавно с Крушарски, за да чуе неговия коментар по казуса, който тресеше целия град в последните няколко месеца.

“Знаете ли, това нещо го очаквах. Очаквах го, защото в България всеки е риба, рак и щука. В България всеки се дели на червен, зелен, син, пембен…и не желае да помисли за благото на всички. Това ние проблемът, не искаме да се обединим. Снощи го казах, казвам го и сега – ние не искаме да вървим напред заедно”, започна собственикът на “смърфовете”.

“В Аржентина кандидатствах по един проект за 400 декара земя. И знаете ли какво ми казаха хората там? Плати сега 30 % процента от проекта, пък ако успееш да го довършиш, и той стане едно работещо предприятие, вече е твой – останалите 70% няма да ги плащаш! Но именно така се прави, защото хората знаят как да работят с инвеститорите, с хората, които искат да градят нещо. Тук всеки обещава, а накрая…”.

“В момента започвам да изстивам към хората, които преди избори само обещават, а след това си “свалят гащите пред кого ли не”.

“Аз обаче ще продължа да работя, ще търся начини. Знаете ли колко кадърни хора от другите общини желаят да имат до себе си инвеститори като мен. Дори в момента ще имаме среща с едни хора, няма да казвам все още кои са те, които желаят да ни помогнат в изграждането на спортно-рехабилитационен център близо до Пловдив”, направи новината Крушарски.

На въпрос на репотер на TribunaPlovdiv.bg кои са тези хора, Крушарски отказа да отговори.

“За днешното си “изказване”, което излезе по медиите искам да кажа, че пак се създава напрежение от някои медии. Клубът никъде няма да се мести. Ако има възможност ще направя база на “границата” на Пловдив. В друга Общината, някъде където ме искат”.

“Защото тези видимо не ме искат в Пловдив. Еми като не ме искат, да ми го кажат в прав текст, не само да овъртат, защото аз 8 месеца си загубих времето в какви ли не срещи. И защо?”.

“Защо, да попитам, не дойдоха от Ботев на втората среща с кмета. Защо не дойдоха, за да се разберем още там, да видим какво ще правим”.

“Вижте, аз не искам да вредя на никого, аз искам да правя неща, които ще останат след мен. Онези, които обаче ми отказаха помощ днес, видимо не искат да се случва нищо хубаво в града. Кажете ми вие колко подобни проекта е завършила Общината в последните години?”

“Аз работя за хората, не за себе си, но това явно никой не го разбира”, завърши спокойно Христо Крушарски.

Още по темата:

Зума към общинарите: И да не ни давате земя, ние ще направим база за децата на Пловдив 

Всички общинари в един глас по казуса „Локомотив“: Законът не позволява направата на пoдобен „подарък“! 

Крушарски: Нека феновете са спокойни, няма да се откажа, независимо от решението на Общината

Подобни

4 Коментара

  1. “Крушарски е адски прав макар и доста наивен в случая! Нищо! Поне му свалям шапка, за енергията и желанието, което полага до момента и определено ще продължи така докато е жив! Този не е човек, който се предава и със сигурност ще изпълни намеренията си. Само да е жив и здрав! Жалкото е, че тази проблематика не е свързана само с Локомотив Пловдия, а с всички клубове в града ни. Жалко е и че общинарите, кмета и заместниците му са само едни жалки и корумпирани човечета, които грам не мислят, за града като цяло, а само за комисионни и лична изгода от всяка една сделка! Така беше и с предишните! Всеки дрънка за концесия ок. Естествено! Ами нали по този начин общината ще си остане собственик на земята, няма да инвестира нищо, инвеститора ще построи всичко, а общината ще лапа концесионни такси??? Как да дадат земя? Да не са луди! Видяхме, какво стана с Ботев?! Хванаха крадеца и хората моментално изпаднаха във финасов колапс, който дори ги затрудни да си плащат концесионните такси! Така би станало със всеки друг клуб и това е напълно нормално! Затова концесията не е изгодна за никой и лудите да хвърлят десетки милиони, на чужда земя са адски малко освен, ако не са такива с крадени пари като Цвтан Василев, ама и той не беше прост и беше на крачка да закупи земята под строежа, което е пълно доказателство на думите ми по-горе! Истината е, че трябва да се измисли междинен вариан, за подобни случаи особено в спорта и базите на клубовете, защото иначе ще затъваме още повече. В момента нямаме НИТО ЕДИН стадион, а само руини, които стоят от десетилетия нищо, че са общинска собственост! Общината иска пари, но не е забила и пирон в руините си, като само чака някой балък да им ги построи, а те да лапат концесионни…! Няма такива балъци другари! Излиза, че явно има големи мераци да се лапнат тези големи парцели в центъра на Пловдив, а клубовете да бъдат прокудени извън града или в покрайнините му, като стана с Ботев, а сега натам е тръгнал и Локомотив??? В този контекст на мисли, аз лично не вярвам нито Лаута нито Ботев да бъдат построени или ремонтирани? Проста на там вървят нещата, но времето ще покаже, дали е така?! Истината със сигурност е някъде между редовете, но съм убеден, че докато я караме по шопски, а по-точно “Абе може аз да съм зле, ама и Вуте няма да е добре” ще си я караме на скапаните стадиони и перманентно ще се ядем взаимно, когато другия клуб е по-зле! Както постоянно се случва през годините напоследък. Кой печели от това обаче? Нека всеки да си помисли и да си отговори сам?! Аз го направих, НИКОЙ!”

    1. Щото са ибрикчий и педали които не искат спорта в Пловдив да се развие….

  2. Браво, това е отговор на човек, който се развива извън рамките на родната ми България. Моята родина се управлява от мутри и набедени политици, които мястото им е в затвора, там да си взимат решения, дали да ги ебат само сутрин или по 3 пъти на ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker