Локомотив ПловдивФутбол

Всички общинари в един глас по казуса “Локомотив”: Законът не позволява направата на пoдобен “подарък”!

Община Пловдив отхвърли предложението на кмета Иван Тотев за отдаване на 200 декара земя на ПФК “Локомотив” Пловдив, научи TribunaPlovdiv.bg.

Това стана факт на днешната сесия на Общинския съвет, където 39 общински съветници дадоха мнението си за сделката – интересното бе, че нито един от тях не гласува “ЗА” – 23 гласуваха “Против”, докато 16 бяха “въздържали се”!

Аргументите бяха различни – от това, че отдаването на имоти би сринало на мига самия пазар на имоти, би сринало конкуренцията, през това, че Общината би рискува да си навлече много негативи от много страни, които не подкрепят решението, до това, че законовото отдаване минава само през концесия, а не през “подаряване”.

Преди глассуването на 18-та точка от дневния ред на днешната общинска сесия почетният президент на “смърфовете” Христо Бонев – Зума изложи аргументите на клуба за исканите земи.

“Явявам се пред вас от името на футболния клуб Локомотив (Пд). Тук съм, за да представя нашите аргументи отновсно исканите земи отстран ан ПФК “Локомотив” Пловдив.

“Мажоритарният собствник Христо Крушарски и другите ръководни фактори в клуба си поставиха високи цели по отношение управлението на дружеството – организиране на школи, обучаване на кадри, пряко ангажирани към администрирането и участието на клуба в професионаланта лига за организиране на мачовете, създаване на ръковдоство и създаване на условия за подготовка”, заяви Бонев.

“Отстрана на мажоритарния собствник бяха предриети действия за назначаване на висококвалифицирани лица, в административния и спортно-техническия отдел на клуба. Това наемани и привличане на квалифицирани кадри, както и на футболисти, бе последвано от много разходи”.

“Добрите резултати в последните месеци върнаха някои от тези приходи. Доттук обаче се ограничава възможността за финансиране на клуба отстрана на дружеството”, добави още той.

“При анализа на изминалия период от време ръководството на клуба стигна до извода, че за постигане за бъдещите добри резултати от техническо и административно естество е нужно осигуряването на съответната материално-техническа база”.

Преди месец и половина ПФК “Локомотив” Пловидив внесе в Общината предложение за отдаване от нейна страна на четири имота – стадион “Локомотив”, хотел в спортения комплекс “Лаута”, както и два имота, върху, които да се изградят две модерни спортни бази, които да са в помощ на ДЮШ на клуба и мъжкия отбор.

“Към настоящия момент сключените договри за обновяване на споретен комплекс Локомотив са около 1 300 000лв.”, изчисли Бонев.

Още по темата:

Зума към общинарите: И да не ни давате земя, ние ще направим база за децата на Пловдив 

Христо Крушарски след отказа на Общината: Изстинах към онези, които на избори обещават какво ли не, а след това „си свалят гащите“ 

Всички общинари в един глас по казуса „Локомотив“: Законът не позволява направата на пoдобен „подарък“! 

Крушарски: Нека феновете са спокойни, няма да се откажа, независимо от решението на Общината

Подобни

10 Коментара

  1. GOSPOD GLEDA EI TURCI KANAZIREVA I ONZI BOKLUK TOTEV NE ISKAM DA VI VIJDAM NA LAUTA MI6KI TAKIWA MAIKAVI DEIBA …CQL JIVOT STE BILE PROTIV LOKOMOTIV UTAIKI DOLNI MRASNI NE ISKAM DA VI VIJDAM NA STADION LOKOMOTIV MUR6I

  2. “В Пловдив отказаха да забранят бурките. Общинският съвет в Пловдив не прие предложението за забрана на бурките.”

    С тези Турски общинари, какво очакваме незнам. Нормално е като са Турци да си подкрепят Турският отбор, който насила докараха от СопутЪ.

  3. Постройте на празното място още едно галакси или някоя друга чалготека,нека така се възпитават децата ни вместо да тренират и да се възпитават правилно със спортен дух.

  4. ГЛУПАЦИ!!! Само това мога да кажа на общинарите….гледайте си новото поколение от наркомани и затлъстяващи хлапета които няма къде да тренират.
    ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ Е НАД ВАС,БЕДНИ ДУШИЦИ!

    1. Това е за всички да не е само за Локо Пловдив ? Доста ограничено мислене имате…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker