МарицаФутбол

Шефът на Марица (Пд) пред TribunaPlovdiv.bg: Курдов трябва да събори в съда още две ръководства, за да вземе властта!

Председателят на УС на Марица (Пд) Христо Николов изрази коренно различно мнение от това на Петър Курдов и адвокат Георги Иванов. Последните двама обявиха пред TribunaPlovdiv.bg., че след решението и на ВКС трябва да бъде възстановено ръководството на клуба, което управляваше до 26 юли 2014-та год.

„Нямаме никакви притеснения. Всичко е законно и няма никакви рискове за клуба. Петър Курдов наистина е спечелил дело, но то е за неправомерно регистриране на Вовата Фатов за президент.

Решението е от декември миналата година. Постановлението влиза в сила от датата на решението и не касае периоди преди това. На практика то не отменя решения, които са взети по-рано. Изглежда Петър Курдов и адвокат Георги Иванов тълкуват погрешно решението на съда. Не сме получавали нотариална покана.”, отсече пред TribunaPlovdiv.bg Христо Николов.

Той е повече от категоричен, че няма начин Петър Курдов да се върне на власт в клуба.

„Няма правно основание това да се случи, а не е налице и намерение властта да му бъде предоставена. Съществуват три варианта да я получи. Единият е да си закупи акции на клуба. Другият е да подаде молба за членство в сдружението, защото в момента не е член. След това ще може да бъде избран в ръководството.

Третият вариант е да „свали” чрез съда регистрацията на още две ръководства на клуба, които са избирани след въпросното с президент Вовата Фатов. Така ще му се наложи да спечели още две дела и да събори и тях. Чак при това положение легитимно ще е ръководството от преди 26 юли 2014-та год., в което Курдов участваше”, обяви още настоящият шеф на Марица Пд.

Николов коментира и въпроса около АД-то на клуба. Той разкри, че през лятото предстои да се проведе Общо събрание.

„ На Общо събрание се взе решение сдружението да акционер, има още няколко акционери, сред които и частни лица. Дори по стечение на обстоятелствата миналия четвъртък подготвихме всички документи за една приключена счетоводна година. Направени са регистрации и по търговския закон , и по този за юридическите лица с нестопанска цел.

В момента Курдов и адвокат Иванов стрелят с халосни патрони. За всичко е налице публичен отчет. Няма защо да им предоставяме каквито и да е документи, защото информацията е публична и лесно може да се намери и провери.”, каза председателят на УС на клуба.

Той допълни, че настоящото ръководство на Марица Пд е въвело порядък на стадиона в кв. Кършияка след избирането си.

„Сега нещата в клуба се развиват добре. Създадена е стройна организация в администрацията на клуба, на която да могат да застъпят и бъдещи ръководства на Марица Пд. По времето на Петър Курдов липсваха счетоводни документи, изобщо нямаше отчетност. Организацията в клуба не беше на подобаващо ниво. Вече подобрихме драстично нещата в административно отношение. Ние няма да сме на власт вечно, нито пък го искаме, но желаем в клуба да е създадена добра организация на всички нива”, завърши Николов.

По всичко изглежда, че споровете в Марица Пд не са приключили. Предстои да се изясни кой крив, кой прав.

Курдов пред TribunaPlovdiv.bg: Ръководството на Марица (Пд) е нелегитимно, влизам във владение на клуба!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker