МарицаФутбол

Курдов пред TribunaPlovdiv.bg: Ръководството на Марица (Пд) е нелегитимно, влизам във владение на клуба!

Бившият член на УС, изпълнителен директор и треньор на Марица (Пд) Петър Курдов се готви да влезе във владение на клуба, след като заведеният иск от членове на СНЦ Марица Пд срещу ръководството на клуба, избрано на 26 юли 2014-та год., се разви положително, научи TribunaPlovdiv.bg.

През следващата седмица е твърде възможно да се стигне до идването на съдия изпълнител на стадиона в квартал Кършияка, за да бъде изпълнено решението на ВКС.

“Съдът реши, че избраното ръководство на 26 юли 2014-та година е нелегитимно, а оттам няма как и последвалите рокади в управата да са законосъобразни. Изпратена е нотариална покана на сегашните шефове на клуба, но те явно не желаят да я получат. Срокът обаче изтича”.

“Най-вероятно през следващата седмица ще се стигне до изпълнение на решението на ВКС чрез съдебен изпълнител. Така по-каналния ред на стадиона може да се наложи да пристигнат и представители на прокуратурата и полицията. ВКС е последна инстанция и решението не подлежи на обжалване”, обяви пред TribunaPlovdiv.bg. Петър Курдов.

Адвокат Георги Иванов пък разкри, че решението на ВКС е от средата на декември месец миналата година.

“След решението на съда следва да се възстанови ръководството на Марица (Пд), което управляваше преди 26 юли 2014-та год. На въпросната дата беше проведено Общо събрание, като тогава чрез манипулации се стигна до смяна на властта. Съдът реши, че всички решения, взети на 26 юли 2014-та, год. , са незаконосъобразни. Следва да бъде върнато старото ръководство.

На 17 април 2015-та год. Димитър Кехайов, Христо Христов, Христо Николов и Ральо Ралев бяха избрани за членове на УС, а един от тях стана и председател. По устава на Сдружението обаче това е няма как да се случи. Разковничето е, че четиримата подадоха молбите си за членство в организацията до нелегитимното й ръководство, избрано на 26 юли 2014-та.

Оттам следва, че те няма как да бъдат избрани в УС. Впоследствие се направи опит за създаването на ПФК Марица АД, в което Сдружението да има изключително миноритарен дял. Доколкото имам информация съдът отказва да впише въпросното акционерно дружество. Стоян Стойнов пък е внесъл жалба в Районна прокуратура Пловдив, свързана именно с АД-то и все още текат процесуално следствени действия”, обясни пред TribunaPlovdiv.bg.адвокат Иванов.

Юристът, който е председател на Сдружението, има подписан договор за управление и контрол с Петър Курдов. Документът позволява на бившия нападател да извършва необходимите действия.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker