Ботев ПловдивФутбол

Филипов за сблъсъка срещу ЦСКА-София: Името не притеснява

Десният бек Филип Филипов (29 г.) се завърна в Ботев Пд в началото на годината след сезон и половина в кипърския елитен Етникос Ахна. Бранителят, като юноша е бил в Литекс, а играе още за Локо Мз, Сливен и Славия.

„Излизаме за победа срещу ЦСКА, името не ни притеснява. Знаем как да ги победим. Дълги години Ботев няма успех на „Армията”, но статистиката е затова да бъде нарушавана. Плюс за нас ще е, че ЦСКА е без Каранга и Бодуров. Това са двамата им водещи играчи и се надявам, че без тях съперникът ще бъде значително отслабен. Ще се борим като цяло, за всяка топка. Треньорът Киров много държи на дисциплината и ако изпълняваме указанията му, ще имаме успех”, каза Филипов пред „Тема Спорт”.

„Договорът ми с Ботев е до лятото, като има опция за удължаването му. Живот и здраве ще седнем след сезона и ще видим какво ще правим. Не ми е болна амбиция отново да излизам в чужбина”, каза още Филипов. „Доволен съм от престоя в Кипър – за година и половина записах 51 мача, 3 гола и 2 асистенции. Нивото на футбола там е доста високо. В България гледаме с пренебрежение, но в интерес на истината има много сериозни отбори в Кипър. Ако се вгледате внимателно, ще видите, че в клубовете там има доста играчи с богати визитки.

Много испанци играят в Кипър, които са на по 34-35 години, но са много опитни и доскоро са били в Примера. И те играят сериозно, а не отбиват номера. Темпото на игра е високо, получават се оспорвани мачове. Може би първенството е по-силно от нашето”, каза още Филипов.

Начало на плейофите! Най-сладко е да спреш претендента за титлата

Жоао Пауло си постави голяма цел: Искам да стана легенда на Ботев (Пд)!

Ето кой от бразилците не влезе в групата на Ботев (Пд) за мача на “Армията”

Белия няма да пипа нищо по схемата, Бризола пак остава “извън пътя”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker