Ботев ПловдивФутбол

Начало на плейофите! Най-сладко е да спреш претендента за титлата

Тази вечер от 20:00ч. отборът Ботев (Пд) излиза на стадион ”Българска армия” за първия си плейофен мач от Топ “6” на шампионата.

“Канарите” завършиха 5-ти с 42т., което им даде право да се борят за 4-то или дори за 3-то място в края на кампанията. Днес момчетата на Киров излизат на стадион, на който нямат победа вече повече от четвърт век. В редовния сезон ЦСКА-София спечели с 6:2 в Пловдив, а в София срещата между двата тима завърши без победител – 1:1.

Ботев най-вероятно ще излезе с почти същия състав от мача с Дунав в последния кръг на редовния сезон, спечелен с 3:0. Извън сметките остана халфът Бризола, а в групата отново е 16-годишният Крис Добрев.

Най-вероятно и днес атката на отбора ще бъде водена от триото латиноамериканци Кампос, Густаво и Пауло, а около тях ще оперира звездата Тодор Неделев. В защита карето ще е Филипов, Димов, Пиргов и Минев, а опорни халфове трябва да бъдат възстановеният от контузия Серкан и капитанът Балтанов.

“Жълто-черните” не познава загуба в последните си три гостувания, а мачовете между двата отбора на “Българска армия” се отличават и с ниска резултатност. Дали тенденцията ще се запази предстои да разберем тази вечер.

Треньорът Стамен Белчев няма да може да разчита на двама основни футболисти – наказаните Фернандо Каранга и Николай Бодуров, както и на контузения титулярен вратар Георги Китанов, който се контузи на тренировка. ЦСКА-София постигна четири поредни победи, постигнати макар и трудно. Днес обаче тимът е изправен пред предизвикателството да се оправя без основния си реализатор Фернандо Каранга.

Мястото му на върха на атаката ще заеме новото колумбийско попълнение Бланко. Надеждите се свързват и с Кирил Десподов, който през седмицата блесна с гол в стил Меси в мач на младежкия национален отбор. За първи път като централна двойка бранители ще си партнират Барт и Чорбаджийски. В средата на терена ще действат Пинто и Лое, а Кристиян Малинов ще бъде запазен за двубоя с Лудогорец на 6 април в Разград, тъй като има натрупани картони и при нов ще бъде наказан за три мача. В групата попадна и крилото Укра, който може да дебютира в официален мач.

В общата статистика двата тима са играли 127 пъти – 28 победи за Ботев (Пд), 72 за ЦСКА-София и 27 равенства.

Вероятни стартови състави на двата тима:

ЦСКА-София: Черниаускас, Манолев, Чорбаджийски, Барт, Жеферсон, Пинто, Лое, Десподов, Тиаго, Джеси, Бланко

Старши треньор: Стамен Белчев

Ботев (Пд): Чворович, Й. Минев, Пиргов, Пл. Димов, Ф. Филипов, Юсеин, Балтанов, Кампос, Афонсо, Неделев, Пауло

Старши треньор: Николай Киров

Белия няма да пипа нищо по схемата, Бризола пак остава “извън пътя”

Белия няма да пипа нищо по схемата, Бризола пак остава “извън пътя”

Белия няма да пипа нищо по схемата, Бризола пак остава “извън пътя”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker