Ботев ПловдивФутбол

Този уютен, поетичен стадион “Васил Левски”…

Ботев (Пд) отново се връща в “уютния” за себе си стадион “Васил Левски”…

Преди 11 месеца момчетата на Николай Киров пренаписаха историята и след 36 години чакане отново вдигнаха Купата на България. Това стана именно на Националния стадион, който завинаги ще остане в сърцата на бултрасите като мястото, на което днешното поколение фенове на тима напълниха очите си със сълзи от щастие заради трофей…

Жертвата тогава бе шампионът Лудогорец след победа с 2:1 във финалния мач – головете за успеха на “жълто-черните” бяха дело на Омар Косоко и Антонио Вутов.

Тази вечер от 18:30ч. Ботев (Пд) отново излиза на най-голямото работещо спортно съоражение в България в опит да запази преднината си от 2:1 от първия 1/2 финален мач и да преодолее тима на Славия в 1/2 финалите на Купата на България, очаквайки нов финал в надпреварата.

Тимът достигна до тази фаза след успехи на Локомотив (ГО) с 3:1 в 1/16 финалите, и победи над Царско село с 4:2 в 1/8 гиналите и Литекс (Ловеч) с 5:0 в 1/4 финала.

До момента Ботев (Пд) неизменно продължава към финала при победа в първия полуфинал, така че ако и днес историята се повтори, след края на среща пловдивчани ще празнуват второто си поредно класиране за финалния мач.

Очаква се огромно множество от “жълто-черни” фенове да тръгнат от Пловдив за София и да подкрепят своя отбор днес – така, както бе преди 11 месеца, когато Сектор “Б” и Сектор “В” на ст.”Васил Левски” бяха изпълнени почти на 100%.

Ако Ботев (Пд) се класира за финала, там ще срещне един измежду ЦСКА-София и Левски, които играят своя реванш в утрешния ден (сряда, 25.04). След първата среща “сините” водят с 2:0 на вечния си съперник.

Реваншът между двата тима е днес (24 април) на Националния ст.”Васил Левски”, като него ще можете да проследите НА ЖИВО в TribunaPlovdiv.bg!

Историята е с Ботев (Пд)! Успех у дома в първия мач в 1/2 финалите винаги носи финал за “канарите”

Историята е с Ботев (Пд)! Успех у дома в първия мач в 1/2 финалите винаги носи финал за “канарите”

Историята е с Ботев (Пд)! Успех у дома в първия мач в 1/2 финалите винаги носи финал за “канарите”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker