Ботев ПловдивФутбол

Историята е с Ботев (Пд)! Успех у дома в първия мач в 1/2 финалите винаги носи финал за “канарите”

Победа у дома в първия мач в 1/2 финалите за Купата неизменно носи класиране на финал в турнира за Ботев (Пд), установи проверка на TribunaPlovdiv.bg.

Това сочи сухата статистика в исторически план за “жълто-черните”, които преди две седмици победиха с 2:1 Славия у дома в първия 1/2 финал от надпреварата.

Пред пролетта на 2014г. пловдивчани се справят 1:3 срещу Локомотив (София) в Пловдив и печелят с минималното 1:0 като гост. Така те стигат до 11-ия си финал, който губят от Лудогорец.

През 1991г. Ботев (Пд) отново взима аванс пред собствена публика срещу Етър (ВТ) с 3:0, и прави 1:1 в старопрестолния град. На финала обаче губи от Левски (Сф) с 2:1.

Славия на свой ред има един случай като сегашния, в който е загубил като гост и след това отпада. Това става през 1990г., когато те отстъпват на ЦСКА с 0:3 при своята визита, а в реванша губят с 0:1.

Пловдивчани са актуалният носител на трофея, след като преди 1 година се справиха със шесткратния шампион на България Лудогорец с 2:1 във финалния мач на Националния стадион. Това бе трета Купа в историята на “канарчетата” след 1962г. и 1981г.

Реваншът между двата тима е днес (24 април) на Националния ст.”Васил Левски”, като него ще можете да проследите НА ЖИВО в TribunaPlovdiv.bg!

Този уютен, поетичен стадион “Васил Левски”…

Този уютен, поетичен стадион “Васил Левски”…

Този уютен, поетичен стадион “Васил Левски”…

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker