Ботев ПловдивФутбол

Стоилов: В България простотията мина санитарния минимум, не виждам причини за негативизъм

Напусналият по-рано днес Ботев Пловдив Станимир Стоилов говори пред спортно шоу “Гонг” за напускането си и причините, за да се раздели с ”жълто-черния” клуб.

“Общо взето с това, което написах казах всичко. Не искам моето присъствие и негативизма на някои хора да пречи на собственика и на този фантастичен проект Ботев. Няма друго като причина. До момента всичко е било перфектно, но просто не искам да участвам в проект, в който да има негативизъм заради мен.

Ние свършихме много работа. Не мисля, че сме направили малко добри неща. Изградихме отбор, който веднага трябваше да играе в Лига Европа. Печелихме дерби мачове, Ботев стана фактор в ”А” група. Единственото нещо, от което може да ни е срам е загубата от Любимец. Тошко Неделев го направихме един страхотен футболист, който продадохме в Германия през зимата. За три месеца се опитахме да променим готовия отбор. Ние успяхме да спазим целите – да играем в Лига Европа.

Винаги съм усещал подкрепа на собственика. Дал съм му шанс да ме освободи, но той винаги е показвал сериозна подкрепа към мен. Този път обаче нещата бяха назрели и трябваше да напусна. Той прави прекалено много и достатъчно за Ботев да бъде европейски гранд. Аз не виждам причините да има негативизъм към мен, особено в държава, в която има негативизъм към успелите хора.

В последните два месеца аз не работих, за да развивам игровия потенциал, а да класирам Ботев в Лига Европа. Не виждах причини заради, които някой да изказва негативизъм – ние си изпълнихме задачите.  Не съм удовлетворен, че не спечелихме купата и не завършихме в тройката, но изпълнихме целта класиране за евротурнирите.

В България простотията мина санитарния минимум, нека да не обръщаме внимание на 20,30 или 200 човека. Мисля, че не всички фенове мислят като тях. Някои хора просто трябва да седнат и да гледат отбора си, а не да се месят където не им е работата.

Не съм разговарял с друг отбор, нямам нито договорка с Левски нито с никой.

От все сърце пожелавам на Гонзо да се справи с тежката ситуация и да изведе Левски там където трябва да бъде. Аз не очаквам да получа предложение от Левски.

В интерес на истината се мъчих да убедя и Херо и ръководството той да остане. Защото той можеше да развие проекта Ботев по-добре дори и от мен, но той предпочете да остане коректен. Всички дори и помощниците ми напускаме Ботев, без неустойки и каквото и да е”, сподели Мъри.

Още за напускането на Мъри и Херо:

Официално: Мъри и Херо напуснаха Ботев 

Мъри напусна Ботев, Цветан Василев каза „Да“ на оставката (обновена) 

Херо също хвърли оставка

Ботев кани Ивайло Петев за треньор 

Представят Петев днес в Азербайджан, подписвал за две години?

Помощниците на Мъри също си стегнаха багажите

Тервел Златев: Започваме да разглеждаме оферти за нов треньор 

Мениджърът на Петев: Той има действащ договор с АЕЛ 

Херо: Аз имам принципи, не отидох да бутна столчето на Мъри и затова напуснах

Петев: Нямам покана от Ботев, имам действащ договор с АЕЛ

 

baner tribuna plovdiv pod statiite-2

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

  1. А не е ли простотия да взимаш по 36 бона на месец за доказаната си некадърност, а отворен каун???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker