Ботев ПловдивФутбол

СНИМКИ: Бивш “смърф” се настани като зъл дух на “Коматево” и разби мечтите на бултрасите за “шестицата”

Отборът на Ботев (Пд) пропусна шанса си да се изкачи в първата „шестица“ на класирането!

„Канарчетата“ загубиха с 2:0 домакинството си на Дунав (Русе) този следобед на стадиона в кв.Коматево.

В герой за русенци се превърна бившият футболист на Локомотив (Пд) Бирсент Карагарен, който опъна на два пъти (45‘, 77‘) мрежата зад Иван Чворович.

В средата на първата част Лъчезар Балтанов пропусна да обърне хода на мача, след като не успя да реализира дузпа.

Така „канарчетата“ се отдалечиха съдбоносно от класиране в първата „шестица“, след като преди тази среща имаха реален шанс да прескочат днешния си съперник в подреждането и да се настанят удобно сред шестте най-добри тима в страната.

След тази загуба Ботев (Пд) остава 7-и с 26т., докато Дунав вече е с 31т. на 6-та позиция.

Още в първата минута Лазар Марин проби опасно отляво и спечели корнер за своя отбор. След центрирането на Неделев, Балтанов стреля с глава, но топката му дойде твърде назад и тя излезе в аут.

В 9-та минута Омар Косоко пропусна да даде преднина на своите. Французинът стреля силно с глава от точката на дузпата, но единствено нацели десния страничен стълб на вратата на Антонов.

7 минути по-късно Будинов отправи първи удар към вратата на домакините, но топката не намери очертанията на вратата на Ботев (Пд),

В 24-та минута “канарчетата” получиха право да изпълнят дузпа.

Лъчезар Балтанов пропусна от бялата точка, след като стреля изключително слабо по земя. При това положение Антонов нямаше какво да направи освен да клекне и да улови коженото кълбо в прегръдките си.

В 35-та минута след центриране от корнер Тодор Неделев намери добре топката в десния крак в наказателното поле, но топката прелетя над вратата на гостите.

ГОООЛ Бирсент Карагарен откри резултата за Дунав – 0:1!

В 45-та минута объркване в защитата на Ботев (Пд) позволи на бившия футболист на Локомотив (Пд) Бирсент Карагарен да получи топката сам в наказателното поле на “черно-белите” и с лекота да преодолее Чворович, откривайки резултата за своя отбор.

Второто полувреме започна с нова опасност пред вратата на Чворович. Бранимир Костадинов бе изпуснат от Радослав Терзиев. Нападателят на Дунав остана сам срещу вратаря на домакините, но в последния момент загуби баланс и стреля неточно.

Едва в 65-та минута на Фернандо Виана опита нещо като изстрел от над 30 метра, но опитът му бе твърде безопасен за вратарая на гостите.

ГОООЛ Бирсент Карагарен отблеяза втория си гол – 0:2!

Карагерен бележи втория гол във вратат на Ботев след ново разбъркване в наказателното поле на домакините. Крилото отново остана непокрито и отново с премерен удар без особени колебания покачи за своите.

Стартови състави на двата отбора, предадени от репортер на TribunaPlovdiv.bg от стадиона в кв.Коматето:

 

 

Чворович
Марин
Терзиев
Генев
Панов
Серкан
Балтанов
Косоко
Вутов
Неделев
Виана

 

Ботев (Пд): Иван Чворович, Цветомир Панов, Лазар Марин, Радослав Теризев, Виктор Генев, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин (Бризола 45′), Тодор Неделев, Антонио Вутов, Омар Косоко (Борис Тютюков 80′), Фернандо Виана (Милко Георгиев 73′)

Старши треньор: Николай Киров

 

 

Антонов
Ларин
Джалилов
Атанасов
Патев
Димов
Аяс
Карагарег
Шопов
Костадинов
Будинов

Дунав (Русе): Станислав Антонов, Олексей Ларин, Атанас Атанасов, Петър Патев, Искандар Джалилов, Диян Димов, Самир Аясс, Бирсент Карагерен (Юлиян Ненов 73′), Бранимир Костадинов, Васил Шопов, Будинов (Муйеци 83′)

Старши треньор: Веселин Великов

Главен съдия: Станислав Тодоров

https://www.tribunaplovdiv.bg/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7/

Нека сега да си поговорим за футбол: Ботев ще търси място в шестицата

Николай Киров: Знаем, че можем да вземем трите точки, целта ни е да затвърдим добрия старт на пролетта

Николай Киров: Знаем, че можем да вземем трите точки, целта ни е да затвърдим добрия старт на пролетта

Николай Киров: Знаем, че можем да вземем трите точки, целта ни е да затвърдим добрия старт на пролетта

Николай Киров: Знаем, че можем да вземем трите точки, целта ни е да затвърдим добрия старт на пролетта

Видео: Диема

Подобни

3 Коментара

  1. Палийски,Киров и компания,отивайте си с добро,стига това черно тото,никога няма да стъпим на стадиона докато Палийски и компания са ръководители и заемат някакви длъжности в този клуб.

  2. ВЪН БЕЗДУШНИЦИТЕ ОТ ОТБОРА!ОСВОБОДЕТЕ НИ ОТ ЖАЛКИТЕ СИ ОПИТИ ДА ИГРАЕТЕ И ДА ПОКАЗВАТЕ НЕЩО С ЕМБЛЕМАТА НА ОТБОРА НИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker