Ботев ПловдивФутбол

Нека сега да си поговорим за футбол: Ботев ще търси място в шестицата

Напук на всички проблеми Ботев Пловдив днес може да се озове в Топ 6.

Това ще стане, ако възпитаниците на Николай Киров победят у дома Дунав Русе. Така двата тима ще си сменят местата и за първи път от началото на кампанията гостите ще напуснат челната шестица.

В момента канарчетата са на седмо място с актив от 27 точки, като изостават само с една от днешния си съперник.

Седмицата започна ужасно за жълто-черните, които останаха без собственик – Георги Самуилов даде акциите си на феновете.

Криза в отбора обаче засега не се усеща – през есента ситуацията бе сходна след оттеглянето на друг от босовете – Румен Чандъров.

Настроението в тима е добро, след като на старта на пролетния полусезон бе постигната победа над Локомотив Горна Оряховица като гост – при това със суха мрежа.

Единствения гол в срещата пък отбеляза новото попълнение Фернандо Виана. Той ще води нападението и срещу Дунав. Проблемите на Николай Киров са свързани с травмата на Омар Косоко.

Фланговият футболист има болки в ахилеса и до последно ще бъде под въпрос за двубоя.

Зад Виана отново ще действат Тодор Неделев и Антонио Вутов, които ще трябва да задават тона в играта на жълто-черните. В халфовата линия ще действа капитанът Лъчезар Балтанов.

Възможно е до него да започне Фелипе Бризола, който бе на пейката срещу Локо ГО.

Другите опции за халфовата линия са Серкан Юсеин и Меледже. Киров няма да пипа защитата, която бе на ниво в първия пролетен кръг. Там ще действат две нови попълнения – Лазар Марин и Виктор Генев, а карето ще допълват Радослав Терзиев и Цветомир Панов, твърдят колегите от Новспорт.

В Пловдив Дунав ще иска да измие срама от поражението с 0:4 от Берое. Очаква се треньорът Веселин Великов да направи рокада на върха на нападението.

И там да играе Мирослав Будинов вместо взетия през зимата албанец Ндуе Муйеци.

Специалистът има проблеми в отбрана – наказан за двубоя е централният защитник Михаил Милчев, а Тейнур Марем пропуска срещата заради травма. Марио Петков, Юлиан Ненов и Мартин Луков, които имаха здравословни проблеми през седмицата, попаднаха в групата за мача.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker