Uncategorized

Пловдивчанинът Димитър Данчев отново жъне успехи в покера

Най-успешният български покер играч, пловдивчанинът Димитър Данчев, отново постигна сериозни успехи. Това се случи на провелото се между 26 Ноември – 4 Декември дебютно издание на Poker Stars High Rollers. Онлайн фестивалът предостави 22 турнира в своята програма, а Данчев взе участие в 7 от тях. На петото събитие от програмата, High Rollers #5 с бай-ин от $1050 и гарантиран награден фонд от $200 000, Данчев завърши пети, спечелвайки $12 000. Големият успех, обаче, пловдивчанинът постигна в края на фестивала, на 18-я турнир, който изискваше бай-ин от $5200 и гарантираше награден фонд от $500 000. Тук, Данчев триумфира и спечели нескромните $250 000. Стабилното участие на Kuul, както е известен в онлайн покер средите, сигурно е утешение за Димитър, който не успя да победи в нито един турнир от провелия се през септември Световен шампионат по онлайн покер (WCOOP). Тогава, сериозен успех постигна плевенчанинът Фахредин Мустафов, който спечели финалната маса на 80-я турнир от WCOOP фестивала, донасяйки си печалба от $117 000.

Победата от $250 000 долара, макар и внушителна, далеч не е най-голямата на Данчев.Пловдивчанинът се запалва по покера през 2008, отваряйки си онлайн сметка с $400. Две години по-късно, след интензивно самообучение, Данчев се хвърля в професионалните покер среди. Успехите не закъсняват, като през 2011 Димитър завършва втори на Европейския покер тур в Сан Ремо и попълва банковата си сметка със 600 000 евро. През 2013 идва най-големият триумф на Димитър. Тогава той заминава за Бахамите, където взима участие в Poker Stars Carribean Adventure. Турнирът събира един от най-добрите покер играчи в света, а Данчев успява да надделее над всички тях, спечелвайки главния турнир, като победата му носи $2 млн. След този триумф, Димитър казвав интервю за в. Стандарт: “Големите играчи виждат чиповете като чипове, а не като суми. По това се различават от аматьорите”. И макар професията му да е свързана с много пътувания по цял свят, Данчев намира време да се връща и в родния Пловдив, където обича дапосещава мачове на любимия си Ботев.

Печалбата от четвърт милион долара, която Данчев си донесе в началото на месеца е от първото издание на онлайн фестивала Poker Stars High Rollers. Както и името подсказва, от онлайн залата създадоха събитие за играчи, които предпочитат да се впускат във високите залагания. Фестивалът гарантираше награден фонд от $11,5 млн., като почти всички турнири се играеха по правилата на no-limit Texas Hold’em и изискваха бай-ин между $1050 – $10 300. Фестивалът започна ударно, като първият турнир бе единият от трите с награден фонд от $1 млн. Първото събитие бе с бай-ин от $2100, а другите два едномилионни турнира изискваха играчите да се включат с $10 300. Главният турнир, пък, бе с гарантиран награден фонд от $2 млн. и с бай-ин също от $2100. След оспорвана битка на финала на главното събитие, четиримата останали играчи сключиха сделка да си разделят поравно остатъка от наградния фонд, като добавиха и бонус за спечелилия най-много чипове от финалната маса. Така, на края на турнира, финландец играещ под името Sanderssi получи $295 000, а останалите трима финалисти по $250 000. На седмо място, пък, се класира българин с псевдоним PokerFan_lol, който спечели $54 000 от наградния фонд. Така изпращаме 2017 – със силно представяне на родните професионални покер играчи, което със сигурност ще продължи и през следващата година.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker