Uncategorized

Най-успешният български покер играч е от Пловдив

Сред покер средите Димитър Данчев е познат като Kuul. Фен е на Ботев (Пд), а до момента си е докарал над $4 млн. от покер, правейки го най-печелившият български покер играч. Може да се похвали със сериозни успехи в някои от най-силните световни турнири, като последно Данчев спечели $4000 през март. Тази сума обаче е много далеч от печалбите, които обикновено влизат по сметката му.

Димитър Данчев е роден през 1986 в Пловдив. С покер се занимава от 2008-а, когато започва с $400 долара в онлайн сайт. Отделя много време в разучаване на стратегии, гледане на опитни играчи и анализ на собствената си игра. Така, идва 2010-а, когато Данчев започва да се занимава професионално с покер, заедно с момчетата от отбора Jinx Poker. Казва, че “за да бъдеш добър покер играч се изискват много качества: като започнем от математически познания, до логически умения, самодисциплина и самоконтрол”. За него парите не са фокус по време на играта, тъй като мисълта за тях е разсейваща. “Големите играчи виждат чиповете като чипове, а не като суми. По това се различават от аматьорите”, казва Данчев за в. Стандарт.

Митко има над 60 професионални турнира на живо зад гърба си, включително няколко участия в короната на лайв покер събитията – Световните серии по покер (WSOP) в Лас Вегас. Най-големият успех на Данчев пък е от екзотичните острови Бахами, но преди да стигне дотам, българинът е трупал опит в множество турнири по цял свят.

Дебютът на Димитър в професионалния покер е през 2010 във Венеция. Там той участва в Покер тура на Италия (ITP), в главното събитие €2000 + 200 No Limit Hol’em. Пловдивчанинът завърша 39-и с печалба от €3100. Немалка сума за българските стандарти, но далеч от това, което Митко ще сложи в джоба си само след една година.

Куул минава през Испания, Англия и Щатите преди да стигне до Сан Ремо, Италия през Октомври, 2011. На този турнир, част от Европейския покер тур (EPT), Данчев завършва втори, пред 126 други играчи, печелейки €600 000. С повече от един милион лева зад гърба си, Данчев е готов да покорява нови върхове.

През 2012-а Митко минава през Полша, Щатите, където участва в 4 събития от Световния тур, и Италия, а в началото на 2013-а стига и до Бахамите. Карибският остров домакинства PokerStars Carribean Adventure, част от Европейския покер тур. Въпреки успеха си от Сан Ремо, при наличието на световни майстори в покера на Карибския турнир, Митко далеч не е фаворит за неговото спечелване. Дори коментаторът на главното събитие подхожда с насмешка към българина, но “остроумните” му подмятания са попарени, тъй като след шест изтощителни дни, Данчев печели турнира. Наградата е близо $2 млн., както и място за Митко на световната покер карта.

Митко продължава да обикаля покер турнирите, като не пропуска и Световните серии. Само от началото на тази година си е докарал близо $10 000. Професията на Митко е свързана с пътуване по целия свят, но намира време и да си идва до родния Пловдив. Тъй като на покер масата емоциите трябва да се потискат, Данчев обича да посещава мачове на любимия си отбор Ботев, където може да се освободи от напрежението.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker