Анализи и коментариДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Огромна тежест за юноша на Локомотив (Пд) в Дербито

19-годишният юноша на Локомотив (Пд) Архан Исуф ще бъде мобилизиран на десния бек в защитата на тима, на мястото на наказания Муса Мохамед, в Дербито на Пловдив.

Снощи, при равенството 1:1 срещу Славия на Националния стадион “Васил Левски”, нигериецът си изкара директен червен картон. Така той ще пропусне следващата среща на отбора в шампионата – срещу Ботев (Пд), а това ще донесе сериозни главоболия за треньора Бруно Акрапович, тъй като “черно-белите” нямат опитен заместник на десния бек.

За момента кариерата на Исуф върви по възходящ ред. Той изглежда поливалентен играч – стои добре както в защита, така и в центъра на терена. Това се видя в някои контроли на “черно-белите” през есента и зимата. Също така през ноември младият играч подписа тригодишен договор с Локомотив (Пд), а в края на 2017г. получи и наградата за пробив в мъжкия отбор от анкета, направена от феновете на тима.

Дали обаче ще издържи на напрежението и силната емоция в големия мач, това е съвсем друг въпрос.Архан ще има тежката задача да спре набезите на мощния Дуде Ндунгала – лявото крило на Ботев (Пд), в Дербито на града.

Дуде беше един от главните виновници за срама, който браха “черно-белите” през септември и загубата с 0:3 в кв.Коматево. Тогава именно французинът се разписа за 2:0 с удар от далечна дистанция и увеличи страданията на “смърфовете”.

Често сме виждали как противниковите треньори дават специални указания на свои играчи да притискат юноши или дебютанти в големи мачове, момчета без особен опит. Тази промяна на бека ще дойде добре за Николай Киров, тъй като той ще може да използва атлетичния и бърз Дуде в тази зона.

Всичко обаче с уговорката, че мач през тази седмица може и да няма, заради лошите метероологични условия в страната в последните часове. Когато и да е срещата обаче картонът на Муса ще трябва да бъде изтърпян, а Архан Исуф ще трябва да се впусне в жестоката битка.

TribunaPlovdiv.bg

СНИМКИ: 10 героични снежни “смърфа” на крачка от подвиг, след като Илко Пиргов издъни “черно-белите”

СНИМКИ: 10 героични снежни “смърфа” на крачка от подвиг, след като Илко Пиргов издъни “черно-белите”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker