Локомотив ПловдивФутбол

СНИМКИ: 10 героични снежни “смърфа” на крачка от подвиг, след като Илко Пиргов издъни “черно-белите”

Отборът на Локомотив (Пловдив) бе на крачка от истински подвиг.

Този следобед, момечтата на Бруно Акрапович бяха на косъм да запишат минимална победа с 1:0 над бойкия отбор на Славия в среща от 22-ия кръг на шампионата, но допуснаха гол в 94-та минута и изпуснаха успеха – 1:1.

Голмайстор за “смърфовете” бе Димо Бакалов, който отново блесна в този мач и с единственото положение пред себе си, даде предина на “смърфовете”. Локомотив (Пд) имаше още шансове за гол пред втората част, но не се възползва от тях и остави преднината си минимална до почивката.

Локомотив завърши срещата с 10 души, след като Муса бе изгонен за директен червен катон в средата на втората част за наришение срещу Ангелов, който се откъсваше сам срещу Пиргов.

В последните минути с 10 човека на терена, Локомотив показа истински отборен дух, до момента в последната минута от добавеното време, Илко Пиргов допусна недопустима грешка и получи гол във вратата си след удар в самия него.

На 1 март (четвъртък) е голямото пловдивско дерби между Локомотив (Пд) и Ботев (Пд) на “Лаута”, като всичко най-интересно около него можете да проследите в нашия сайт.

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалите през последната седмица легенди на българския футбол Павел Панов и Георги Марков!

След първия съдийски сигнал “черно-белите” незабавно се настаниха в половината на своя съперник и проявиха агресивния си подход. Аралица се доближи опасно близо до вратата на Славия в 3-та минута и имаше възможност да стреля от точката на дузпата, но не успя да уцели добре топката и тя му бе открадната от защитник на “белите”.

ГОООЛ Димо Бакалов дава преднина на Локомотив (Пд) в 6-та минута – 0:1!

Страхотна контраатака на “смърфовете” в 6-та минута доведе до първото попадение в срещата. Негов автор, както в предишния мач срещу Пирин (Благоевград), бе Димо Бакалов след пас на Марчев.

В 22-та минута след корнер за Славия топката бе изкарана на границата на наказателното поле на Локомотив (Пд). Там Галин Иванов преодоля двама и стреля с левия крак, но ъгълът бе прекалено малък и топката излезе в аут. В 30-та минута Минчев стреля от пряк свободен, на 20 метра фронтално от вратата на “черно-белите”, но топката се отби в стената и излезе в корнер.

В последната минута на първата част силна атака на Локомотив (Пд) през центъра едва не доведе до втори гол за тима. Марчев навлезе от фланга към центъра на игрището с мощен дрибъл, пусна на Бакалов, който от своя страна не се забави и подаде на нахлуващия в полето на Славия Умарбаев. Ъгълът за таджика бе крайно малък, но той реши да стреля – в крайна сметка топката излезе в аут.

 

Второто полувреме не започна по най-добрият начин за Бруно Акрапович и неговият треньорски щаб. Димо Бакалов напусна заради контузия, а три минути след подновяването на играта, Муса бе изгонен с директен червен картон след елементарна грешка на Симеон Райков в центъра. Иначе дебют с “черно-бялата” фланелка направи Елитон Джуниор.

След като “смърфовете” останаха с десет души на терена, домакините поеха инициативата и опитаха да създадат опасни положение, но до нещо по-сериозно пред вратата на Пиргов не се стигна.

В 67-ата минута, Иван Минчев се отдели добре пред наказателното поле на пловдивчани и отправи красив удар, който майсторски бе избит от Илко Пиргов.

Славия не се отказа да търси изравнително попадение, като най-близко бе в 76-ата минута, когато Галин Иванов стреля добре с глава, но Димитър Велковски изби от голлинията.

Всичко въреше по план и Локомотив бе до трите точки, когато Илко Пиргов буквално закопа отбора си. В буквално последната минута на срещата, Янис Карабельов стреля с глава от корнер в Пиргов, който не успя да избие елементарна топка и получи гол във вратата си, който обезмисли страхотната игра на “черно-белите”.

След този мач Локомотив е 7-ми с 27 точки, а Верея остават шести с 31.

Стартови състави на двата отбора:

Славия: Антониос Стергиакис, Ивайло Димитров, Емил Мартинов, Иван Минчев, Костадин Велков, Димитър Буров, Милчо Ангелов, Стефан Велев, Галин Иванов, Александър Александров, Андреа Христов

32
Стергиакис
2
Буров
55
Христов
6
Велков
26
Александров
27
Велев
77
Мартинов
71
Иванов
73
Минчев
14
Димитров
29
Ангелов

Резерви: Георги Петков, Владислав Узунов, Емануел Мба, Наско Милев, Стефан Велков, Янис Карабельов, Тони Иванов

Старши треньор: Златомир Загорчич

Локомотив (Пд): Пиргов, Велковски, Езе, Везалов, Мухамед, Умарбаев, Банович, Бакалов, Райков, Марчев, Аралица

Резерви: Андонов, Исуф, Траянов, Ангелов, Джуниор, Законов, Михалевич

1
Пиргов
19
Велковски
6
Езе
15
Везалов
25
Муса
34
Банович
39
Умарбаев
10
Марчев
23
Райков
27
Бакалов
77
Аралица

Старши треньор: Бруно Акрапович

Главен съдия: Станислав Ставров

Интересни факти и цифри преди Славия – Локомотив (Пд)

Интересни факти и цифри преди Славия – Локомотив (Пд)

Интересни факти и цифри преди Славия – Локомотив (Пд)

Интересни факти и цифри преди Славия – Локомотив (Пд)

Интересни факти и цифри преди Славия – Локомотив (Пд)

Видео: Диема

Подобни

8 Коментара

  1. С играта си днес, Локомотив ни носи само и единсъвено ГОРДОСТ!
    Такова себераздаване не помня от много, много отдавна!!!
    Най-лошото от мача беше само червения картон на Муса, който ще отслаби сериозно отбора ни за дербито! Нищо друго!
    Критиците на Пиргов да се позамислят преди да пишат тъпотии по негов адрес, защото както загубихме 2 точки накрая, ако не бяха проявите му преди това, тоя мач го губихме 100%!
    В четвъртък мощно на Лаута и нека Бог ни компенсира взетото от съдбата! А то е много!

  2. Това искахме от Локомотив, борба до последно! Благодаря ви момчета за раздаването, пълна подкрепа в четвъртък!

  3. Едно голямо браво за борбата и раздаването, Този Локомотив има бъдеще, този Локомотив заслужава подкрепа. БРАВО МОМЧЕТА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker