Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

(регламент) Ето каква е съдбата на Локомотив (Пд) във “втората осмица”

Отборът на Локомотив (Пд) завърши с победата редовния сезон в Първа лига.

Този следобед момчетата на Бруно Акрапович записаха успех с 1:0 срещу Черно море във Варна. След тази победа Локомотив (Пд) остава 8-ми в подреждането на шампионата с актив от 31т.

Каква обаче ще бъде съдбата на тима по време не започващите след две седмици плейофи?

Ако Славия не победи Пирин в последния мач от кръг утре, „черно-белите“ ще останат на 8-ото място и ще попаднат в Група „Б“ на втората „осмица“. Редом с пловдивчнаи ще бъдат Славия, Дунав и Етър. При победа на Славия над Пирин, „смърфовете“ ще завършат 9-ти и компания ще им правят Септември (Сф), Дунав и Етър.

Според регламента на БФС, след края на редовния сезон отборите, класирани от 7-мо до 14-то място, оформят две групи по 4 отбора – група „2“ и група „3“.

В група „2“ се включват 7-ият, 10-ият, 11-ият и 14-ия

В група „3“ се включват 8-ият, 9-ият, 12-ият и 13-ия

Отборите от всяка група играят по два мача на разменено гостуване по системата всеки срещу всеки. След груповата фаза във втората осмица отборите се изправят във четвъртфинални елиминации в два потока:

В първия поток първите два отбора от всяка група се изправят един срещу друг на кръст. Във втория поток на същия принцип играят 3-ите и 4-ите от групите. Четвъртфинлите са в два мача на разменено гостуване, домакин в първия мач е отборът с по-ниско класиране в групата.

Победителите от първите два четвъртфинала се изправят в полуфинал, който се провежда в две срещи на разменено гостуване. Домакин в първата среща е отборът с по-ниско класиране в редовния сезон. Загубилият първия полуфинал заема 8 място в крайното класиране. Загубилите 1/4 финал 1 и 1/4 финал 2 завършват съответно 9 -ти и 10-ти.

Победителят от първия полуфинал играе бараж в един мач за класиране в Лига Европа срещу третия от първата шестица, който е домакин.

Във втория поток победителите от третия и четвъртия 1/4 финал играят полуфинал. Загубилите тези ¼ финали оформят последния полуфинал.

Играе се в 2 срещи на разменено гостуване, домакин в първата среща е отборът с по-ниско класиране в редовния сезон. Победителят от 1/2 финал “2” запазва мястото си в Първа лига.

Загубилият 1/2 финал “3” изпада във Втора лига. Загубилият 1/2 финал “2” играе срещу 3-тия в класирането на Втора лига. Победителят от 1/2 финал “3” играе срещу втория в класирането на Втора лига.

Загубилите плейофите за оставане, ще играят във Втора лига през следващия сезон. Победителите ще играят в Първа лига.

ВИДЕО: Пак съдийска брадва за Локомотив, този път Стефан Апостолов посече “смърфовете”

ВИДЕО: Пак съдийска брадва за Локомотив, този път Стефан Апостолов посече “смърфовете”

ВИДЕО: Пак съдийска брадва за Локомотив, този път Стефан Апостолов посече “смърфовете”

ВИДЕО: Пак съдийска брадва за Локомотив, този път Стефан Апостолов посече “смърфовете”

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker