Букмейкърски новини и казино бонусиИзвън БългарияФутбол

Интер ще разбива четиригодишното проклятие “Артемио Франки”

Двадесетият кръг в Серия А предлага на почитателите на Калчото истинско дерби между отборите на Фиорентина и Интер.

Седмият приема третия в класирането на стадион “Артемио Франки” във Флоренция, а началният час на срещата е 21:45ч.

Домакините започнаха да намират себе си в последните мачове, след като стартираха сезона с почти изцяло нов състав след разпродажбата на основни футболисти. Водени от наставника Стефано Пиоли, който през изминалата кампания оглави Интер след уволнението на Франк де Бур, “виолетовите” завършиха наравно (1:1) с Милан в последния шампионатен мач.

Интер пък забрави какво е да побеждаваш и вече не е усещал вкуса на победата в шест последователни срещи. В три от тях “нерадзурите” завършиха наравно, а в другите три допуснаха загуби от Удинезе, Сасуоло и Милан. Все пак трябва да споменем, че поражението от градския съперник дойде в турнира на Купата на Италия и то след продължения.

Важен фактор в случая е слабата атака на “черно-сините”, която изгуби своя облик и е отбелязала само едно попадение в тези шест срещи. То, разбира се, бе дело на Мауро Икарди, до който достигат все по-рядко добри подавания, които да реализира.

Интер среща доста трудности в гостуванията си на Фиорентина, а последният успех във Флоренция бе на 15.02.2014, когато миланският гранд се налага над своя съперник с 1:2 след голове на Икарди и Паласио.

Оттогава насам “нерадзурите” неизменно губят на негостоприемния “Артемио Франки”, като последният пример бе головото шоу през изминалия шампионат между двата тима. “Ла виола” излъга Интер с 5:4 и подпечата присъдата на настоящия си треньор Стефано Пиоли, който беше освободен преди края на сезон 2016/17.

Интер не срещна затруднения с Фиорентина на “Джузепе Меаца” на старта на настоящата кампания и разби новия състав на гостите с 3:0.

Със сигурност ни очаква интересен двубой, в който Интер ще опита да излезе от кризата, в която сам попадна след гръмката победа над Киево с 5:0, а Стефано Пиоли ще потърси реванш от “нерадзурите” за освобождаването му през изминалия сезон.

Стартови състави:

Прогноза: 2

/Илия Иванов/ TribunaPlovdiv.bg

Възходът на Удинезе ще продължи и във Верона

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker