бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

ГЛЕДАЙ: Самуилов: Стадионът ще струва 20-25 милиона и ще бъде един от най-модерните в България

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов и архитект Савов дадоха повече подробности относно изграждането на стадион “Христо Ботев”, предаде репортер на TribunaPlovdiv.bg..

Както вече нашата медия Ви съобщи, Колежа ще бъде готов през март месец 2020 година (ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК).

“Знаете, че вече официално съм собственик за Ботев. Бюджетът вече е ясен. Сега ще се насочим към две неща. Моята визия е да работим изцяло с български футболисти и дадем път на младите играчи, които много добре знаят екипа и виждам, че са много добре тактически подготвени”, започна Самуилов.

Относно ръководството вече знаете, ще имаме спортно-технически директор. Моята цел е отбора да се развива добре. Имаме добър клуб, няма да се връщаме назад. Аз ще направя всичко възможно Ботев да е в челната тройка или четворка на групата. Надявам се март месец 2020 година да имаме нов стадион, на който Ботев да играе. През определено време ще даваме повече яснота и информация, но това е.

Щом аз казвам, че този стадион ще се построи, значи ще се построи. От много време работим по казуса стадион ”Христо Ботев”. До момента свършихме много неща. Много ще е тежко, но ще го направим. Искам да престанем с тези въпроси кога точно ще се случи. Казвам го март месец 2020 година.

Нека феновете да бъдат по единни, защото когато те са заедно и са положителни, атмосферата ще бъде по-добра. Не искам да влизам в жълтини, знаете преди как са се осигурявали преди парите в клуба”, продължи Самуилов.

Архитект Савов, който е проектирал стадиона даде повече подробности:

”В момента много детайлно правим аналитична дейност. Правим оценка, в какво състояние са нещата и какво още трябва да свършим. Трябва да променим връзки с канализации, с водопроводи, с ток с всичко. В момента правим пълна ревизия на изискванията на УЕФА, тъй като ние искаме 4-та категория.”

На въпроси на TribunaPlovdiv.bg: Самуилов обяви:”Средставата ги осигуряваме ние. Държавата до момента не е давала пари за стадион. Моята компания ще даде парите, така че и ние сме хората, които гарантираме тези неща. За бюджета имаме визия, сложена в рамка. Тя може би ще претърпи промени. Направили сме си сметката и очакваме нещата да се случат.

Бюджета ни е ясен. Имаме си концепция и наше виждане. Инвестициите в стадиона няма да имат общо с бюджета на отбора. Едното няма да повлияе на другото. Когато мога идавам на мачове, ще се опитам утре да съм в Стара Загора.

На друг въпрос на TribunaPlovdiv.bg: Самуилов обяви: “Благодаря ви за въпроса: Г-н Тотев също като кмет има голямо желание стадиона да се завърши. За каквото и да сме помолили, той винаги е бил насреща.”

“Искам да го заявя, че искам да имам подкрепа от феновете на Ботев. Политическата обстановка не ме интересува. Нито се занимавам с политика, нито ще влиза. Гледам си компанията и Ботев, това е. Има дългове, но част от тези дългове са решени. В момента аз притежавам 60% от акциите, имам възможности и мога да си овладея клуба и да си построя стадиона.

Няма да работим на парче. Ботев ще се завърне на стадиона когато той е изцяло готов. Дълговете на Ботев към момента са 360 хиляди лева. Това са стари дългове натрупани към НАП. Други дългове нямаме.

Стадиона ще ни струва около 20-25 милиона лева. Възможно е да има разминавания с 10%, но това ще е цифрата около, която ще са разходите. Проекта ще го направим, ще го завършим и той ще бъде емблемата на Ботев. Името на стадиона още го обмисляме и ще го кажем когато го знаем.

Ботев е много интересен проект. Както всеки един спонсор така и аз имам желание да развия този проект. След като той е успешен, ще съм успешен и аз, ще бъде успешен и бизнеса ми. Много е просто: ако си гледаш бизнеса, той върви, ако не го гледаш – не върви.

Стадионът на Ботев ще е един от най-модерните в България, а защо не и най-модерният. Вижте къде е той – в центъра на България. Защо да не ни носи приходи?

Нямам нищо отрицателно към Киров. Радвам се, че печелим и че отбора върви толкова добре. На този етап нямам никакви забележки към него. Назначаването на Зафиров не е съгласувано с Киров. Това са неща, които аз решавам, нали затова съм собственик”, заяви Самуилов предаде репортер на TribunaPlovdiv.bg от пресконференцията на базата на “канарчетата” в Коматево.

ОФИЦИАЛНО: Самуилов обяви месеца и годината, в която Колежа ще е готов (ВИДЕО)

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker