Ботев ПловдивИзвън БългарияЛокомотив ПловдивФутбол

Боби Михайлов за Висшата лига: Вратата е отворена за всички, ако се спазват лицензионните правила

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след срещата за реформи в българския футбол, че в новата “А” група, която трябва да стартира от следващия сезон, са поканени 24 клуба – 10-те от “А” група и 14 от втория ешелон. В бройката са включени и Литекс, и ЦСКА. Всички клубове обаче ще трябва да покрият лицензионните изисквания, а документите ще се подават до 30 април.

Михайлов бе попитан дали е възможно Литекс да бъде допуснат в “А” група, след което да смени името си на ЦСКА. Макар отговорът да не бе конкретен, се разбра, че това е малко вероятно.

“Лигата не е Висша. Ще бъде Професионална лига. Целта е да увеличим участниците. Желанието е да увеличим броя, но на колко отбора, ще се разбере след лицензите. Поканили сме 10 клуба от “А” и 14 от “Б” група. До 30 април трябва да подадат документи за лиценз. Няма аматьорски клуб, който да скочи в професионалния футбол. Поканените аматьорски клубове са първи в съответните групи и догодина ще спечелят промоция за професионалния футбол. От тази гледна точка ги поканихме и ако покрият критериите, те могат да участват в новата “А” група.

Всички са поканени, ЦСКА също е поканен. Въпросът е да успеят да вземат лиценз.

“Клубното лицензиране е доста по-олекотено, отколкото за клубовете в евротурнирите”, каза босът на БФС, който отговори по следния начин за това Литекс да влезе в “А” група и после да смени името си на ЦСКА.

“От вас чувам Литекс да бъде върнат в “А” група и да си смени името на ЦСКА. Такива анализи никой не е правил. Искаме нещата да са сериозни. Литекс си е отделен отбор. Вратата е отворена за всички, но ако се спазват лицензионните правила.”

Изотчник: sportal.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker