Ботев ПловдивФутбол

Апостол Апостолов: Днес имаме среща с потенциален инвеститор в Ботев (Пд)!

Председателят на Сдружение ПФК “Ботев” Пловдив, което държи 61% от акциите на клуба, Апостол Апостолов сподели в интервю за в.”Тема Спорт”, че се надява клубът в скоро време да се сдобие с мажоритарен собственик. Апостолов сподели също, че на среща с кмета Иван Тотев се надява да се удължи концесията за стадион “Христо Ботев”.

– Г-н Апостолов, през уикенда излезе позиция от страна на фенове на Ботев Пловдив да се подкрепи появил се инвеститор, който е готов да вземе клуба. Какво може да ни кажете по темата?

– Засега официално никой не е проявил никакъв интерес към акциите, не е депозирал пред нас, като собственици на книжата, такъв. И аз научавам за това от публикации. Разбрах, че утре (б.а. – днес) евентуално ще има среща с потенциален желаещ. Ще има наши представители там. Но повече от това нищо не мога да кажа. На този етап всичко са базира на слухове. Може и да има, но поне аз не знам. Но това не значи, че няма разбира се.

– За утре (б.а. – днес) ли е планирана такава среща между вас, фенове и потенциалния инвеститор?

Да, да. Тогава се надявам този инвеститор да каже нещо повече. Българин или чужденец е? Не зная, нямам представа. Поканени сме, но никой не знае. Питах колегите, които ще присъстват, казаха ми, че никой не им е давал информация. Дори гадаят по каква линия става цялата организация. Но да видим, дано утре (б.а. – днес) има нещо.

– Реално към днешна дата разпределеното на акциите продължава да е същото?

– Абсолютно. Да, ние държим 61 процента и 39 процента ТЦ ИМЕ. Това е. Няма промяна.

 Контактувате ли с Георги Самуилов. Говореше се, че той може да стане притежател на част от акциите?

– Надяваме се, че в един момент той ще може да представи такова искане. Разговаряли сме и очакваме да видим какво ще е неговото мнение. В крайна сметка не може да правим сметка на парите на чужди хора. Аз поне не обичам. Ако господин Самуилов прецени, че би желал да продължи да работи със Сдружението и с всички хора, които сме в Ботев, и поиска да получи мажоритарния пакет, както сме коментирали на нашия събрания, ще се съберем и ще го обсъдим. Но не виждам някакъв проблем да бъде прехвърлен пакета на господин Самуилов. Стига да изрази желание.

– Как се осъществява в момента издръжката на клуба?

– Не е лесно, за съжаление. Но в някаква степен с усърдието и посветимостта на президента Палийски, на рекламодатели и спонсори успяваме.

– Помага ли с издръжката Самуилов?

– Да. Имаме договор за реклама. Човекът помага, но едно е да бъдеш рекламодател, а друго собственик. Има разлика. Но помага и той е един от хората, имам в предвид неговите фирми, които имат договори с клуба. Така чрез тези договори за реклама помага с издръжката на Ботев.

– Каква е ролята на ТЦ ИМЕ, които държат останалите 39 процента от акциите? Контактувате ли с тях и какви са техните намерения към клуба за в бъдеще?

– На този етап е публично известно, че ТЦ ИМЕ има синдик. Той си има своите си правомощия и задължения съгласно закона. Като финансова подкрепа – няма такава. Акциите са си в тази компания и от тук нататък синдикът вече ще трябва да прецени как ще се разпореждат те. Ние сме отправили искане да комуникираме, да правим нещо общо, но на този етап е това, каквото е, и трябва да се оправяме.

– Появиха се информации за не много добри отношения между Сдружението и ръководството на клуба… Как работите с президента Палийски?

– Аз мога да кажа съвсем откровено, че това, което се случва и президентът върши по отношение на клуба – политически и стратегически, когато има нещо, аз винаги бивам информиран. Бива информиран и Съвета на директорите на клуба. Така, че това, което ми казвате малко ме учудва. Работим добре, нямам някакви бележки, поне аз. Това, което всички искат е една дългосрочна стабилност. И най-важното – какво ще се случи със стадиона. Понеже фена иска, той винаги иска, и аз като такъв искам, но кой какво дава, как стават тези неща… Този въпрос малко се отбягва. Нали, аз винаги искам, но не давам. Трябва да бъдем обективни. Като искаме трябва да виждаме и какво даваме.

– Има ли надежда и развитие за стадиона? Има ли опасност Ботев да изгуби „Колежа“, както алармира кметът Иван Тотев?

– Надявам се, че ще се видим с господин на Тотев на един по-ясен и конкретен разговор. На този етап нищо повече не мога да ви кажа. Ние сме заявили, че искаме да удължим концесията. Не зная… Нека да не интерпретираме в момента. Когато се срещнем и видим какви са възможностите съгласно закона се надявам, че ще намерим удачен вариант. Всичко друго ще е спекулация, каквото и да кажем.

– До кога може финансово да се издържи с това разпределение на акциите, без мажоритарен собственик? Предполагаме, че ресурсите на хората, които дават за издръжката на клуба, не са безгранични…

– Тук вече съм много конкретен. Усилията за издръжката на Ботев пада върху гърба на максимум трима човека, или хайде от трима до петима. Имам в предвид организационно и на, според мен, не повече от шест-седем рекламодателя. Това е, трябва да е ясно. В крайна сметка всеки си има своите претенции. Ние така искаме, онака искаме. Нека има паритет между искането, възможностите и даването. Ако има мажоритарен собственик, един или двама, които да споделят тази финансова тежест ще стане още по-добре. Търсим такъв човек и се надяваме, че скоро ще можем да намерим.

– Колко излиза издръжката на Ботев?

– На този етап искам да кажа, че е над три милиона лева на година, но не искам да влизам в детайли. Един клуб определя целите си според бюджета. Ако искаме да сме в първата шестица имаме определен бюджет. Ако искаме да сме във втората осмица – друг. Ако искаме да се борим за Лига Европа също имаме определен бюджет. Вариацията на бюджетите за професионалния футбол в България, от това, което аз виждам в последните 7-8 години, е между 2 и 30 милиона лева. Много е широк.

– И последно, какво очаквате чисто спортно-технически от Ботев в плейофите и през пролетта, като цяло?

– Надявам се, че ще успеем да се преборим с Берое за четвъртото място и да играем нов финал за купата. Искрено се надявам, че наистина нещата ще бъдат решени чисто спортно-технически и по-добрите отбори да се класират по-напред.

Привърженици на Ботев съобщиха за нов сериозен инвеститор, който ще поеме клуба и ще завърши стадиона

Привърженици на Ботев съобщиха за нов сериозен инвеститор, който ще поеме клуба и ще завърши стадиона

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker