Локомотив ПловдивФутбол

Руска фирма гигант взима Локо Пд?

Тъмните облаци, надвиснали над Лаута, са на път да се разсеят съвсем скоро и да бъде сложен край на агонията за Локомотив Пд. След информация на Gustosport.bg, мистериозният кандидат-купувач на клуба  е изключително мощната руска петролна и газова компания Роснефт. Вариантът за наливането на пари на Лаута от енергийния гигант, считан от мнозина за водещ в света в този отрасъл, се коментира изключително сериозно сред влиятелни членове на черно-бялото общество под тепетата, както и сред хора от елита на града ни.

На пръв поглед изглежда невъзможно именно Роснефт да финансира български отбор, но по наша информация руската компания подготвя сериозно навлизане на родния пазар в сферата на енергийните продукти, закупувайки бензиностанциите на Петрол. Иначе 70% от дяловете на гиганта  са  държавна собственост. Роснефт е изключителна близка до президента на Русия Владимир Путин. Към момента няма яснота как точно руснаците възнамеряват да поемат контрола над Локо Пд – лично, чрез някоя от дъщерните си фирми или чрез българското си представителство. Очаква се Роснефт да участва и в строежа на Южен поток, а на преден план да бъде името на приближена до компанията фирма.  Все пак очакванията са, че с финансиринето на Локо Пд ще се наеме българският клон на Роснефт. Според запознати връзката с Роснефт   е осъществена благодарение на целенасочената работа  в тази насока от страна на клубната икона  Христо Бонев – Зума .

Под тепетата се смята, че е твърде възможно преговорите между представителите на Роснефт и настоящия собственик на черно-белите Константин Динев да бъдат финализирани дори до седмица. Според запознати ще бъде извършен  и одит на клуба, за да се изясни и общият размер на дълговете на смърфовете към настоящия момент.

Според интересна информация , която се разпространяваше през последните 10 дни. Тя гласеше, че новият финансов благодетел на Локо Пд ще е бившият банкер Славчо Христов. На този етап не успяхме да се доберем до информация дали бизнесменът от кръга Олимп е партньор с Роснефт и евентуално да си сътрудничи с тях за издръжката на клуба. Запознати с плановете на Христов, който е съсредоточил основния си бизнес в морския ни курорт Златни пясъци твърдят, че в настоящия момент той не е дал индикации, че възнамерява да се впусне в предизвикателството на поеме контрола над смърфовете. От  сигурни източници, близки до богаташа, че през 2009-а година, преди Галя Топалова да сдаде властта на Коко Динев, живеещият предимно в имението си в Швейцария  бизнесмен , е бил поканен за собственик на Локо Пд. В последния момент обаче нещо се е объркало и нещата не са се получили.

Gustosport.bg

Още за Локомотив и Роснефт:

Потвърдено: Роснефт преговаря за Локомотив 

Снимка: valuewalk.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

14 Коментара

  1. Е хайде по-спокойно,рибата в морето повечето вече затоплили ,даже тиганите.Нека да си траем ако стане факт то ще се чуе…Стига сме мислили за птичия грип,нека си гледаме нашата кошница която в момента е много разплетена.

  2. Пичове, дано всичко написано за Роснефт е истина. Локомотив Пловдив е отбор с традиции и е време да се завърнем там, където ни е мястото. Единственото, което искам да ви помоля е да не намесваме жълтите, оставете ги тях да си се оправят както намерят за добре. Аз искам Локомотив да е силен, защото Локомотив Пловдив и истинските, изстрадали локомотивци го заслужаваме, а не за да си мерим пишките с жълтите. САМО ЛОКО!!!

    1. Е там де точно където ви е мястото ще се върнете,Б група е вашето място и там ще си изгниете!!!!!!

  3. Дано само не са спекулаций! Защото, окаже ли се истина, тежко и горко на жълтите, когато финансовата мощ на клубовете се изравни. Тази година пак благодарение на тото-то на Коко си взеха мачовете срещу нас и то пак със зор. Представете си за какво ебане ще иде реч, ако тази статия се окаже истинска. И бих казал, че ако е истина, тогава хартиените ни грандове Говедата и Свинете, хептен ще я фтасат. ЛОКОМОТИВ – ОТБОРЪТ НА ПЛОВДИВ!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker