бетано най-добър сайт за слот игри
Дербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Илиан Илиев с паметно изказване: Слагаме осветление, за да може през зимата да играем с белите мечки, а посред лято – на 36-40 градуса

Няколко дни след последния мач на Локомотив (Пд) от подготвителния период и седмица преди първия кръг в Първа професионална лига, старши треньорът на Локомотив (Пд) Илиан Илиев даде своя обширен коментар за състоянието на своя отбор. Той говори за доброто представяне в конторлите, бъдещите цели на клуба, както и за предстоящото Дерби с Ботев (Пд) събота, 30-ти юли.

Вижте какво каза специалистът пред в.”ТемаСпорт”.

Г-н Илиев, изиграхте последната си контрола през подготовката срещу Оборище Панагюрище и спечелихте с 4:1. Доволен ли сте от видяното и доколко е готов отборът ви за старта на сезона?

Беше съвсем нормално да ни бъде тежко, след като слязохме от планината в Турция в града. Все пак там беше 15 градуса, а тук играхме на 36. Момчетата се стараха, но знаем, че след вторник-сряда реаклиматизацията ще приключи и футболистите ще бъдат готови и физически за дербито с Ботев, а не само ментално. Трудно мога да говоря в проценти за нивото ни. Но очаквано срещу Оборище бяхме малко тежки, уморени, защото бе пети ден след прибирането ни от Турция, кьдето бяхме на над 1300 метра. Така че нищо не ме изненада от видяното, бяхме го предвидили.

Има ли нещо, което ви притеснява преди дербито с Ботев Пд в първия кръг?

Не, не мисля. Дербито винаги е мач, в който не винаги казваме, че по-добрият отбор печели, не казвам, че ние сме в момента по-силни. Ботев направи мащабна селекция, вложи пари и взе качествени играчи. Надявам се да стане хубав и атрактивен двубой и да победи по-добрият, дано това бъдем ние.

Най-важното е да има респект между футболисти, треньори, феновете и наистина да стане празник, а не да го използваме само като клише, нека да няма ексцесии. Единственото нещо, което мога да кажа, че ме притеснява, не само мен, но и футболистите и ръководството, че не е нормално да се взема решение много отбори да приемат мачовете си далеч от своите стадиони, тъй като нямат осветление, а ние посред лято да играем в 19:00 часа при 36 градуса! Това е абсурдно. Още повече, че например Битката за Пловдив ще е в Бургас.

В мача срещу Оборище видях и нагледно, че това не е час, в който да се играе професионален футбол, защото е страхотна жега. Не разбирам какъв е смисълът отбоpите да бъдат пращани далеч от своите стадиони за да са на осветление мачовете им, а накрая да са в 19:00 часа. А и нашата програма така е направена, че играем и с Ботев, и с Левски, и с Монтана в този час. Надявам се футболният съюз да вземе мерки и да разбере какво прави с това свое решение. Във всички страни в първите месеци мачовете са в 20:00 или 21:00 часа, най-добрият пример е съседна Турция. Съгласен съм, че искат да предават всички среши по телевизията, но те могат да са в ефира по едно и също време.

Синдикатът на футболистите трябва да си изпълнява функциите, а не да прави само класации за най-добър треньор и играч. Нужно е да погледне и малко за здравето на тези момчета. Кой нормален човек ще излезе да играе в този час?! А и Пловдив е такъв град, където няма вятър и е задушно. По-добре всички срещи да са в 21:00 часа в летните месеци. Друг е въпросът, че през пролетта имаше невероятни бури и играехме в този час… А сега слагаме осветление, за да дойде зимата и да играем с белите мечки, а посред лято да се провеждат двубои по на 36-40 градуса. Дано и телевизията, която държи правата, да преразгледа това решение. И с други клубове сме коментирали, че не е нормално да искаш осветление, а после в най-топлите месеци да играеш без то да ти трябва. Ние сме готови в знак на протест да закъснеем за срещите в рамките на позволените 15 минути.

Нападателят на Ботев Пловдив Иван Стоянов влиза в много силна форма – вкара 8 гола в проверките. Ще му обърнете ли специално внимание?

Със сигурност и Ботев имат своите силни страни, както и ние. Винаги съм казвал, че един отбор, ако е добре подреден тактически в дефанзивен план, може да се противопостави и на най-силните. Всичко това обаче зависи от старанието на футболистите и изпълнението на задачите по време на мача. Трудно може някой от противника да изпъкне индивидуално, когато си подготвен за всичко. Това, че имат 2-3-ма играчи с по-специални качества, както казваме, и ние притежаваме такива.

Предложихте договор на Ивайло Марков. Да очакваме ли да подпишете и с други младоци?

Имаме около седем момчета, които са набор 1997 и 1998. Малко тежко им дойде подготовката в Турция, може би някои от тях не са тренирали двуразово, но съм доволен от старанието. За Ивайло мога да кажа, че след като Иван Иванов замина за Панатинай-кос, търсихме защитник с ляв крак. Радвам се, че го намерихме, защото е много перспективно момче, има поглед върху играта и умее да вкарва топката в средата на терена, което е важно в съвременния футбол. Разбира се, че има известни неща, които да подобрява относно физиката, но е добре, че той и другите момчета са при нас. Все още не са готови на сто процента да влязат и да заместят някой по-опитен, но показаха в контролите, че имат самочувствие и не ги е страх.

След всичко преди дербито на Пловдив със специалната категория на TribunaPlovdiv.bg „Дербито на България“.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker