бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Жоао Пауло пред TribunaPlovdiv.bg: В момента работим с един много интелигентен човек, ситуации като тази с Митов са нещо нормално в Бразилия!

Жоао Пауло да Силва Араухо – това е актуалната звезда в отбора на Ботев (Пд)!

Със своето меко докосване по топката и хишническия си инстинкт пред гола, само за няколко месеца, 28-годишният кариока се превърна в един от любимците на “жълто-черната” публика.

Само в последните няколко дни Жоао съумя да направи нещо рядко срещано по родните терени – за две срещи той се разписа на 5 пъти (три гола при победата над Локо (ГО) с 4:0 и две попадения за успеха над Пирин (ГД) с 3:6 в турнира за Купата на България), носейки огромна радост на феновете на клуба.

Именно поради тази причина екипът на TribunaPlovdiv.bg пожела да се срещне с него и да разбере малко повече за футболния му път до момента и личните цели с екипа на Ботев (Пд):

Жоао, 5 гола в 2 мача – изглежда така сякаш си във формата на живота си?

Да, това е резултат от цялата работа на тренировките, които правим. Тренирам всеки ден. Радвам се, че с помощта на моите съотборници мога да бележа голове.

В последните няколко дни ти донесе много радост на публиката на Ботев (Пд)…

Да, това е много хубаво. Радваме се много. Моята работа е да бележа голове и да помагам на отбора. Хубаво е, че това прави хората щастливи и доволни.

Как се чувстваш в Пловдив?

Това е един много хубав град. Много ми харесва центърът на града. Харесва ми да се разхождам с жена си и сина си по главната улица. Те са тук с мен, което е хубаво.

Какво знаеше за България преди да дойдеш тук?

Говорил съм с няколко бивши футболисти на Ботев (Пд), които са ми разказвали доста за тази страна – Вандер Виейра и Виктор Голас. Но като цяло съм научил доста и от интернет.

Какво мислиш за своите съотборници?

Те ми помогнаха много, за да се адаптирам в обстановката. Тук е напълно различно от местата, на които съм бил. Трудно е. Комуникацията не е лесна, дори самият футбол е малко по-различен от този в Бразилия. Но моите съотборници ми помагат постоянно. Говорим си всеки ден. Опитват да ме приобщят. Треньорите също комуникират с мен, което е много добре.

Разкажи ни как започна да играеш футбол?

Започнах през 2007г. Преди това само учeх в училище. След като завърших, започнах да се занимавам по-сериозно. Първият ми отбор бе ABC (бел.ред – бразилски футболен отбор от родния град на Жоао Натал). Там играх като аматьор около една година, в която отбелязах 18 гола. Замалко играх в отборите на Барас и Футболен клуб Ботафого (бел.ред. – няма нищо общо с гранда от Рио де Жанейро). След това се върнах в ABC и подписах професионален договор. В онзи сезон отбелязах 33 гола. На следващия реализирах 39 гола и след това отидох да играя в Южна Корея.

Как ти се видя футболът в Южна Корея?

Там футболът е много труден. Нещата на терена се случват много бързо. Не е лесно да се адаптираш към тяхната игра. В Корея играх четири години в три различни клуба – ФК Гуанджу (2011-2013г.), Даеджон Ситизен (2013г.) и Инчеон Юнайтед (2014-2015г.).

Много от бразилците са имали тежко детство. Така ли бе и при теб?

Да, мога да кажа, че сме имали нелеко детство с брат ми. Баща ни работеше, а майка ни ни гледаше у дома. Никога не сме разполагали с много пари. Но семейството е много обединено. Моят чичо ни е помагал много, така че сме се справяли.

Коя е любимата ти позиция на терена?

Обичам да играя вляво на атаката. Там се чувствам добре, тъй като мога да шутирам с десния крак. В Бразилия и Южна Корея винаги играех като изнесен вдясно нападател. Сега сме заедно в атака с Иван Стоянов. Аз съм вляво от него, което е нещо ново за мен. Но така ми харесва повече. Винаги съм играл като нападател, но ако треньорите решат, могат да ме пуснат и на друга позиция. За мен няма да е проблем.

Нека те върна с няколко седмици назад. Какво мислиш за целия хаос, който се създаде след назначаването на Николай Митов като старши треньор на Ботев (Пд) и последвалото му изгонване от група фенове?

Вижте, Ботев (Пд) е един голям отбор. В Бразилия това е нормално. Феновете влизат необеспокоявани на терена и изхвърлят треньора, без да им пука. Аз лично бях шокиран от всичко това в началото, но след това го приех. Говорих с българските си колеги след тази случка и те казаха, че за отбор като Ботев (Пд) е нормално да има такива темпераметни фенове. В момента съм спокоен и гледам напред.

Сега начело на Ботев (Пд) е Николай Киров. Как оценяш неговата работа до момента?

От това, което ми казаха моите колеги, разбрах, че той е един нов треньор. Но той постоянно говори с нас, чужденците, като Бризола и Стенио, и ни вдъхва кураж. Вече познава всички футболисти много добре. Неговата работа много ми харесва. Той е много интелигентен човек.

Какви според теб са основните разлики между футбола в България и този в Бразилия?

Според мен разликите не са много, но все пак ги има. Във футбола в Бразилия има много разстояние между играчите. Разчита се на техниката и подаванията. Тук не е така. В България защитниците те пазят отблизо и не ти дават много свобода за действие. Тук играчите са по-агресивни в своите отигравания. В Бразилия играта е по-свободна.

Какви са твоите лични цели с Ботев (Пд) през този сезон?

Желая да се развивам непрекъснато. Искам да вкарвам голове, за да помагам на Ботев (Пд). Надявам се да отбележа колкото се може повече попадения. Но не мисля само за головете. Важното е отборът да върви напред. Представете си, че вкарам 20-30 гола през сезона, но отборът завърши в долната половина на таблицата. По-добре ще е да вкарам малко голове, но да сме по-напред в класирането.

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker