ВолейболИз градаНационали

България остава без Европейско по волейбол, ако „Колодрума“ не е готов навреме

България може да пропусне чудесна възможност да е домакин на Европейското първенство по волейбол през есента на 2015, което нашата държава спечели заедно с Италия.

Така важната втора зала, която трябва да бъде готова навреме за шампионата на стария континент още не е готова, а това трябва да се случи до края на годината, когато идва инспекция от европейската федерация по волейбол CEV.

Единствената сигурна зала за шампионата е „Арена Армеец“ в София, която по първоначален план трябваше да приеме само финала. Другите три зали в момента са „замразени“ във Варна не е започнало обновяването на ДКС, в Русе също трябваше да се прави нова зала, но и там строителството не е стигнало на финален етап. Най-добре е положението в Пловдив „Колодрума“ е на не повече от 3 месеца до окончателното завършване, като работата има само вътре. Държава обаче спря парите за залата и БФВ и Пловдив са в патова ситуация.

БФВ имаше два плана за шампионата, първият беше три зали да посрещнат ЕВРО 2015, като това бяха София, Варна и Пловдив. Във Варна и Пловдив трябваше да бъдат разпределени два потока, а финалът трябваше да е в София. След като се разбра, че почти сигурно ще има само една готова зала се стигна до ситуация, в която София и втората зала, която е готова да приемат двата потока, а финалът остава в „Арена Армеец“. Сега обаче не е ясно дали втората зала ще е готова.

Инспекцията на CEV ще дойде в края на годината и ако до тогава няма готова втора зала то почти сигурно България ще загуби домакинството на европейското. В момента на „Колодрума“ не се прави нищо, защо нужните за пари за довършването на залата така и не пристигнаха. Ако все пак се стигне до там държавата да отпусне нужните средства в следващите 2-3 месеца, то има голям шанс залата да бъде готова за инспекцията на CEV и България да не загуби домакинството на шампионата на стария континент. Шансовете залите във Варна и Русе да бъдат готови до края на годината са минимални.

Припомняме Ви, че зала „Колодрума“ беше започната още преди повече от 6 години, но все се случва нещо и тя не може да бъде завършена.

TribunaPlovdiv.bg следи какво се случва с „Колодрума“ още от лятото и ще продължава да го прави и за в бъдеще, като ще Ви информираме за всичко ново около залата.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg