ВолейболИз градаНационали

България остава без Европейско по волейбол, ако “Колодрума” не е готов навреме

България може да пропусне чудесна възможност да е домакин на Европейското първенство по волейбол през есента на 2015, което нашата държава спечели заедно с Италия.

Така важната втора зала, която трябва да бъде готова навреме за шампионата на стария континент още не е готова, а това трябва да се случи до края на годината, когато идва инспекция от европейската федерация по волейбол CEV.

Единствената сигурна зала за шампионата е “Арена Армеец” в София, която по първоначален план трябваше да приеме само финала. Другите три зали в момента са “замразени” във Варна не е започнало обновяването на ДКС, в Русе също трябваше да се прави нова зала, но и там строителството не е стигнало на финален етап. Най-добре е положението в Пловдив “Колодрума” е на не повече от 3 месеца до окончателното завършване, като работата има само вътре. Държава обаче спря парите за залата и БФВ и Пловдив са в патова ситуация.

БФВ имаше два плана за шампионата, първият беше три зали да посрещнат ЕВРО 2015, като това бяха София, Варна и Пловдив. Във Варна и Пловдив трябваше да бъдат разпределени два потока, а финалът трябваше да е в София. След като се разбра, че почти сигурно ще има само една готова зала се стигна до ситуация, в която София и втората зала, която е готова да приемат двата потока, а финалът остава в “Арена Армеец”. Сега обаче не е ясно дали втората зала ще е готова.

Инспекцията на CEV ще дойде в края на годината и ако до тогава няма готова втора зала то почти сигурно България ще загуби домакинството на европейското. В момента на “Колодрума” не се прави нищо, защо нужните за пари за довършването на залата така и не пристигнаха. Ако все пак се стигне до там държавата да отпусне нужните средства в следващите 2-3 месеца, то има голям шанс залата да бъде готова за инспекцията на CEV и България да не загуби домакинството на шампионата на стария континент. Шансовете залите във Варна и Русе да бъдат готови до края на годината са минимални.

Припомняме Ви, че зала “Колодрума” беше започната още преди повече от 6 години, но все се случва нещо и тя не може да бъде завършена.

TribunaPlovdiv.bg следи какво се случва с “Колодрума” още от лятото и ще продължава да го прави и за в бъдеще, като ще Ви информираме за всичко ново около залата.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker