Ботев ПловдивФиналътФутбол

Бултрасите: Ще победим Лудогорец с аристократизъм и достойнство, защото ние сме Ботев Пловдив

А на нас не ни остава нищо друго освен да запеем песента… “Ботев ще прегърне, ще прегърне купата”

Ботев Пловдив се класира за 11 път на финал за Купата на България в своята история. Канарчетата ще се изправят срещу направилия фурор в Лига Европа тази година отбор на Лудогорец на 15 май. Домакин е стадионът в квартал “Лазаур”, на който бултрасите имаха много добри спомени от лято 2013′.

Финалът стана факт след елиминирането на Локомотив София (с общ резултат 4:1), които не се оказаха сериозен съперник за “жълто-черните” господари на Пловдив. Въпреки, че и през двете срещи първите полувремена бяха доста оспорвани футболистите ни си решиха двата полуфинала без проблем. Днес отличникът с екипа на Ботев се казваше Вандер Виейра, който изработи дузпа за отбора си, а Хамза я реализира за екстаз на над 300 бултраси пътували до София. Поздравления заслужава и Адам Стаховяк, който в поредна среща бе железен.

Лудогорец пък се издъниха срещу Локомотив в Пловдив и паднаха с 1:0, но с общ резултат 2:1 се класираха напред. Фермерите, които няколко месеца сънуваха финал с най-големия си кошмар се изложиха в самия край на мача. Когато се виждаше продължението юношата на “жълто-черните” Мартин Камбуров изпусна дузпа на празния стадион в квартал “Лаута” и на практика спаси отбора от нова загуба от “жълто-черните”.

Сигурни сме, че 15 май (въпреки, че се пада се четвъртък), ще се превърне в почивен ден за хиляди пловдивчани. А стадион “Лазур” ще стане като АД за “зелено-белите” от Разград, които след отпадането от Лига Европа вече не са този фактор, в който се бяха превърнали.

Лудогорец са напълно преодолим съперник и се надяваме да се уверим в това след 10 дни (3.05), когато ги очакваме в Пловдив, за да им покажем какво ги очаква на финала. Без грубости, псувни и нападки. Ще ги победим с аристократизъм и достойнство, защото ние сме Ботев Пловдив.

Футболистите ни имат уникалната възможност да донесат трофея в Пловдив след 33 години. Последният път, когато го печелим е през 1981 година срещу Пирин от Благоевград, а отборът е подкрепян от 2 пълни влакови композиции с фенове и много рейсове в София на Националния стадион под проливен дъжд.

В състава греят имената на Георги Славков, Костадин Костадинов, Митко Аргиров, Славчо Хорозов, Петър Зехтински, Димитър Вичев, Трифон Пачев, Димитър Младенов, Марин Бакалов, Благой Блангев. Единственият гол в мача е отбелязан от Митко Аргиров в 43-та минута.

bultras.com

ВСИЧКО СЛЕД КЛАСИРАНЕТО НА БОТЕВ ЗА ФИНАЛА ЗА КУПАТА:

СНИМКИ И ВИДЕО: Исторически Ботев на финал за Купата 19 години по-късно

TribunaPlovdivTV HD: Данчо Христов: Няма какво да загубим на финала

TribunaPlovdivTV HD: Хамза: Радвам се, че стигнахме финал

TribunaPlovdivTV HD: Мариян Огнянов: Не оставихме съмнения кой е по-добрият отбор

Минев: Искам на финала да играя срещу брат си

TribunaPlovdivTV HD: Мъри: С тези победи станахме част от историята на Ботев

Джиджев: Не виждам причина Мъри да напуска, той остава в Ботев

TribunaPlovdivTV HD: Със специални фланелки Ботев празнува класирането на финала

Ботев вече е трети по финали за Националната купа

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

5 Коментара

  1. vie nqmate kompleksi nali turci gnusni maikavi deiba izmet mrasna zatova vi mrazq maikavi deiba ne6tasna pojelavam vi vsi4ko nai lo6o i pri u6oto bezdomni jylti pederasi

  2. Каква купа на България, като на финал са два Турски отбора?

    Съдията свири първият сигнал за начало на мача, чува се призив за молитва от местната джамия и двата отбора плюс всичките техни превърженици започват вечерната молитва към Алах!

    1. това че твоят отбор не е на финал не означава че трябва да си избиваш комплексите особено тук , така че по добре си замълчи ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker