Ботев ПловдивФутбол

Ботев (Пд) излиза да брани местната чест в нов епизод от Тракийската епопея…този път срещу Верея!

Тази вечер (22.08) от 20:00ч. на ст. “Берoe” в Стара Загора Ботев (Пд) гостува на местния Верея в регионалното тракийско Дерби в битка за честта на областта.

Този мач предполага интересни моменти и поради факта, че старозагорци са една от приятните изненади от началото на сезона и в трите си мача досега успяха да стигнат до първа победа. И тя беше над един от смятаните за фаворити в кампанията – ЦСКА-София – у дома с 1:0.

Преди началото на срещата отборът на Ботев (Пд) се намира на 9-ата позиция в класирането в актив от 4т.(победа над Славия с 3:2, равенство с Локомотив (Пд) 1:1 и загуба от Лудогорец с 4:1).

Верея от своя страна също вече опита вкуса на всичко в елита – победата, равенството, загубата – в трите си мача до момента. Тимът се отличава със здрава защита, но и бележи трудно, затова изходът на мача никак не е ясен.

Освен това наставникът Александър Томаш може да е доволен, че ще може да ползва всичките си играчи, тъй като няма контузени и наказани.

Колегата му Николай Костов има своите проблеми с окомплектоването на състава. Той няма да може да ползва Рафаел де Соуза и Лъчезар Балтанов. Болните от победата над Славия в миналия кръг, Радослав Терзиев и Костадин Стоянов, вече изглеждат готови и ще могат да помогнат днес на тима

Единствената въпросителна пада върху изнанадващо разболелия се млад халф Серкан Юсеин, който два дни преди мача в Стара Загора хвана летен вирус и не тренира с отбора.

Серкан все пак бе включен в групата на Ботев (Пд) за предстоящия мач, но излизането му на терена от първата минута предизвиква съмнение.

Иначе атаката на Ботев (Пд) отново ще бъде водена от Иван Стоянов и Жоао Пауло, а зад тях ще оперира Тодор Неделев. Ако Серкан Юсеин не вземе участие, голяма вероятност има юношата на “канарчетата” Милко Гоергиев да започне като титуляр в центъра на терена срещу старозагорци.

Той ще си партнира с бразилеца Фелипе Бризола и националът на Кабо Верде Стенио дос Сантос.

Любопитно е, че в цялата история на елитния ни футбол Верея и Ботев (Пд) никога не се изправяли шпаги един срещу друг, като това ще бъде първи сблъсък между двата тима.

Вероятни стартови състави:

Верея: П. Колев, Илиев, Мунин, Зафиров, Слаев, Елиаш, Ангелов, Еуженио, Цветанов, Сукуна, Калоянов

Старши треньор: Александър Томаш

Ботев (Пд): Г. Георгиев, Кр. Стоянов, Ка. Стоянов, Р. Терзиев, Панов, Стенио, Милко Георгиев, Бризола, Пауло, Наделев, И. Стоянов

Старши треньор: Николай Костов

Главен съдия: Валентин Железов

Срещата е днес от 20:00ч. на ст.”Берое” в Стара Загора, като нея можете да следите НА ЖИВО в сайта TribunaPlovdiv.bg!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker