Локомотив ПловдивТопФутбол

Бабакар Дион: Големите отбори се градят в големи мачове, мачът с Ботев е най-специалният за мен

Белгиецът Бабакар Дион се присъедини към Локомотив Пловдив в началото на юли и много бързо се превърна в основен футболист в схемата на треньора Александър Томаш. 25-годишният офанзивен футболист сподели за първите си впечатления от България. Ето какво заяви пред “Тема Спорт”.

Бабакар, по-малко от четири месеца след пристигането ти в България сякаш правиш най-добрия сезон в кариерата си. Така ли е?

– Да, съгласен съм с това твърдение. В последните две години не бях играл достатъчно. Заради контузии и операции кариерата ми беше в застой. Тогава дойде възможността да пристигна в Пловдив. Щастлив съм, че попаднах в добър отбор с амбиции. Заиграх редовно и нещата се получават. Сега знам, че не съм сгрешил в решението си. Още когато разговарях със старши треньора, той ме убеди, че ще бъда част от отбор, който има високи цели и се работи много сериозно. Локомотив бе отлична крачка за моята кариера.

Четири гола, две асистенции… какво означават за теб тези цифри?

– В личен план те показват, че върша работата си. Всеки офанзивен футболист е щастлив, когато успява да отбележи или да подаде за гол, но за мен далеч по-важно е представянето на отбора. Много съм доволен, че вървим силно в първенството, играем хубав футбол и радваме привържениците ни.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Колко голяма е и в какво точно се изразява разликата между футбола в България и Белгия?

– В България футболът е по-физически, докато в Белгия се обръща много повече внимание на тактическите детайли. В тази връзка аз се чувствам добре в Локомотив, защото Александър Томаш много държи на тактиката. Той работи много в това отношение както по време на тренировки, така и преди и след това по време на анализите. Свикнал съм на подобни методи и ми харесват. А като цяло знаете, че и голяма част от най-добрите футболисти от белгийските отбори преминават в други първенства, идват други… Така е и в България, така че в това отношение разликата не е голяма. Нов отбор сме, но вече се справяме добре.

Александър Томаш каза, че целта му е да превърне Локомотив в отбор от средноевропейско ниво – такива отбори са Андерлехт, Стандард Лиеж, Антверпен… Колко далеч е треньорът ви от изпълнението на тази цел?

– Това само времето ще покаже, но аз мисля, че Локомотив върви във възходяща линия. Знам, че в клуба има планове да се подобри базата, което е много важно. Вярвам, че целта ще бъде постигната един ден, защото всички работят с голямо желание и настроение, и виждам много професионалисти.

tribunasofia

Може ли да кажем, че вече си се адаптирал в България?

– Да, чувствам се отлично в България. Пловдив е прекрасен град и ми харесва. Най-важното за мен е, че играя редовно, а това означава, че съм се адаптирал. Имам и много приятели, като най-близки са ми съотборниците Бидунга и Зебли. Раян бе в отбора няколко месеца преди мен, а Пиер имаше от по-рано престой в България. Митко Илиев, Карагарен и другите момчета също са много добри хора и ми помогнаха бързо да свикна с обстановката.

Имаш сенегалски корени – би ли приел покана да играеш за националния отбор на Сенегал?

– За мен това ще бъде огромна чест и дано един ден тази моя мечта се сбъдне. Аз се гордея със сенегалските си корени, но обичам и Белгия. В двата национални отбора играят прекрасни футболисти, но знае ли човек – ако продължа да се развивам, да работя много сериозно, то би могло да получа покана, която ще приема с най-голямо удоволствие.

Силният ти крак е левият, а играеш отдясно, а при Карагарен ситуацията е обратна – колко добре е това за вас и смяташ ли, че затруднява съперника?

– На нас това ни дава повече възможности, а за съперника със сигурност е по-трудно, защото не знае какво решение да очаква. Харесва ми тази размяна и тя дава повече свобода както на движенията и действията, така и на мисленето.

Ти се превърна в герой за Локомотив срещу градския съперник Ботев. Това ли ти е най-силният и най-любим мач?

– Не мога да кажа, че е най-силният, но със сигурност е най-специалният. Още преди да изляза на терена знаех какво е значението на този мач за отбора, за феновете ни. Беше прекрасно, когато вкарах, а след това видях толкова щастливи хора. Дори сега, когато се разхождам по улиците на Пловдив, ме срещат наши привърженици, които ме поздравяват за попадението. Затова казвам, че със сигурност този мач е най-специалният за мен до момента.

bet365
Сега предстои мач с един от грандовете в българския футбол – Левски. Какво знаеш за този отбор и какво очакваш?

– Имам приятел там. Те са носители на купата и са наистина много добър отбор. Знам, че ще стане много хубав и интересен мач, а и атмосферата ще бъде страхотна. Ние ще излезем без страх срещу Левски.

В момента Локомотив е на 2 точки от първото място, но в следващите 20-ина дни ви чакат срещи с 3 от водещите отбори – освен Левски се изправяте срещу ЦСКА и Лудогорец. Това ли са решаващите мачове за вас?

– Прекалено рано е да се говори за решаващи мачове, но ако постигнем добри резултати, то със сигурност ще ни даде повече самочувствие и настроение. Лудогорец и ЦСКА са много добри отбори. Гледах ги. Знам, че те, както и Левски, имат амбиции да са на върха. Ще бъде удоволствие да се изправим срещу тях. Те имат много силни футболисти, сериозни селекции и за нас ще бъде чест да мерим сили с тях. Големите отбори се градят в такива мачове.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker