Ботев ПловдивФутбол

Андрей Павлов: Лудницата отказа Неделев от “Залцбург”

Сагата “Тодор Неделев” пълни ежедневно страниците на вестниците. Почти всички обаче стрелят на тъмно в опитите си да се доберат до истината около национала. Не и “Стандарт”. За най-голяма достоверност се свързахме с Андрей Павлов – “футболния” баща на Тошко Неделев. Именно ресторантьорският бос откри младока и го взе в своята алтернативна школа “Ботев 2002”, след като му писна от номерата на Димитър Христолов, който по това време съсипваше “канарчетата”. Павлов повярва в момчето от Белозем и винаги го подкрепяше. Помагаше му ежедневно и накрая се оказа, че е имало защо – Тошко заблестя с пълна сила в “Ботев”. И до ден днешен Андрей Павлов е опора за Тошко и неговите родители. Бизнесменът притежава и процент от правата върху Неделев. Не случайно именно той го придружи в прословутото пътуване до Залцбург. Павлов се съгласи да сподели подробности.

– Г-н Павлов, какво се случва около Тодор Неделев. Как е той?
– Тренира и мисли за предстоящите важни мачове на “Ботев”. След суматохата около него, твърдото желание на Тошко е да остане в Пловдив. Не иска да ходи никъде засега. Той е скромно момче и шумотевицата около него му се отразява със сигурност.
– Да разбираме ли, че до трансфер в “Залцбург” няма да се стигне?
– На този етап Тодор реши да остане в “Ботев”. Казах ви, че не се чувства добре от това, че стана медийна звезда. Той иска да е такава на терена. Пък и Тошко

не е разговарял с никого от “Залцбург” за трансфер

Нито пък за лични условия или каквото и да било. Категоричен съм, че не е имало никакви преговори, да не говорим пък за нерегламентирани такива. Просто в Австрия го поканиха да види ултрамодерната им спортна база.
– От “Ботев” се чувстват излъгани и твърдят, че не са му давали позволение да ходи в Залцбург и да отсъства…
– Не е така. Клубът беше уведомен, преди Тошко, родителите му и аз да отлетим. Нямам представа защо сега не го признават. Истината е, че действахме светкавично, защото поканата дойде много късно вечерта в понеделник. Във вторник сутринта уведомихме ръководството на “Ботев”, че ще пътуваме до Австрия, за да види Тошко условията в базата на “Залцбург”. Така че недоумявам защо твърдят, че не са били в час със случващото се.
– Защо тогава “жълто-черните” сезират БФС за действията на колегите им от Австрия?
– Това си е тяхно право. Само ще ви кажа, че аз съм ботевист и в червата. В същото време обичам Тошко като мое дете. Няма как нито той, нито аз да сторим нещо, което да накърни интересите на “Ботев”. Изключено е. Нещо повече – пътуването до Залцбург имаше за

цел да запази интересите на клуба и на Цветан Василев

Той влага много финанси в тима и заслужава да получи адекватна отплата. Държа това да е ясно. Иначе казано – “Залцбург” неведнъж обяви, че ще даде най-високата оферта за Неделев. Доста над тези от Франция, Германия или Англия. А хората там си държат на думата. Те и затова поканиха Тошето, за да му засвидетелстват интереса си и лично да му покажат, че правят най-доброто за младите футболисти. Това бе чисто и просто една екскурзия – без никакви договорки и скрити неща. Аз съм последният човек на тази планета, който ще си помисли да навреди на голямата си любов – “Ботев”.
– Как по-точно “Залцбург” може да извади по-добра оферта от тимове в Англия и Германия?
– Веднага обяснявам как. Първо – готови са да дадат най-висока трансферна сума за него на “Ботев”. Отделно от това биха оставили на “канарчетата” много висок процент на бъдеща продажба на Неделев”. А за подобен млад талант – това означава със сигурност още пари в обозримо бъдеще. И то доста пари. Цветан Василев и “Ботев” заслужават именно подобно нещо – да печелят, а не само да влагат. Не на последно място – мисля, че “Залцбург” нямат против да купят Тодор, но да го оставят в “Ботев” до Нова година. Това е идеално и за самия футболист. Така няма да го пуснем веднага в дълбокото, а ще може спокойно да научи езика, да свикне с мисълта, че все някога ще си тръгне от “Колежа”.
– Трансферният прозорец затваря след няколко дни, няма ли все пак да дойде оферта за Неделев и може ли “Залцбург” да плати неустойката, която е залегнала в договора му?
– Не знам дали ще пристигне оферта. Както казах обаче – Тошко иска да остане в “Ботев”. На него не му се ходи още в чужбина. За неустойки не мога да коментирам, това са клубни тайни. Но ви разкрих, че “Залцбург”

биха извадили много пари, а не разчитат на подмолни игри

и неустойки. Моята роля в цялата ситуация е такава, че както винаги бях опора за момчето и вдъхвах спокойствие на родителите му.
– Откога датира интересът на този клуб към Неделев?
– Не знам точно кога са го харесали, но съм наясно, че преди реванша срещу Щутгарт в Германия са провели среща с шефовете на “Ботев”. Тогава са дали да се разбере, че желаят Неделев. Имало е среща – това ви го гарантирам на 1000 процента. Явно тогава от “Залцбург” са научили, че личното желание на Тошко е да остане в Пловдив поне до зимата и затова го поканиха да види каква е обстановката при тях. Но пак казвам – в “Ботев” отлично знаят за интереса на австрийците към играча. Ако сме сбъркали с пътуването, не е било умишлено.
– Добре – тогава кой мъти водата и се опитва да създаде напрежение в “Ботев”?
– Наистина се създаде истерия. А ние точно от нея бягахме и искахме да я заобиколим. Не мога да съм убеден кой стои зад напрежението. Не ми се хвърлят обвинения върху мениджъри или когото и да било. Нямам доказателства. Апелирам обаче към всички да се успокоят и да мислят за доброто на Тодор Неделев. Към момента той трябва да насочи вниманието си към изявите на терена и да помогне на “Ботев” да вземе победи срещу ЦСКА и “Локо” (Пд). Извикан е и в националния отбор.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

10 Коментара

 1. Pingback: worldoftanksspiel
 2. Pingback: capsiplex
 3. Pingback: social bookmark
 4. Pingback: social bookmarking
 5. Pingback: zbiddy
 6. Pingback: zbiddy
 7. Pingback: yoga Übungen
 8. Pingback: zack childress
 9. Pingback: zack childress
 10. Pingback: kliknij
 11. Pingback: mcm handbags
 12. Pingback: Alkalete
 13. Pingback: Kyani
 14. Pingback: Kyäni
 15. Pingback: sap crm
 16. Pingback: SAT prep
 17. Pingback: how to meditate
 18. Pingback: Web Design Galway
 19. Pingback: click here
 20. Pingback: Source
 21. Pingback: NJ auto insurance
 22. Pingback: V-PAY
 23. Pingback: skok wołomin
 24. Pingback: Shawn johnston
 25. Pingback: URL
 26. Pingback: Best Daily Deals
 27. Pingback: blog
 28. Pingback: inbox blueprint
 29. Pingback: Car finance
 30. Pingback: What is hemp
 31. Pingback: Bean bags
 32. Pingback: Portable Hot Tub
 33. Pingback: Colic in babies
 34. Pingback: Travelex Insurance
 35. Pingback: Og�oszenie Wino
 36. Pingback: Toyota Car Rental
 37. Pingback: trx pro kit media
 38. Pingback: Healthy Recipes
 39. Pingback: james crickmore
 40. Pingback: Buy Backlinks
 41. Pingback: Baby Colic
 42. Pingback: porsche 356
 43. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 44. Pingback: Cue Tips

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker