БотевТрибуна Пловдив TVФутбол

TribunaPlovdivTV: Иван Диджев и Тервел Златев разкриха бъдещето на Ботев – вижте какво казаха те

Ръководството на Ботев Пловдив даде пресконференция днес на базата в Коматево, предаде репортер на TribunaPlovdiv.bg.

„Интересът към случващото се в Ботев е нараства с всеки ден, а това е разбираемо. Ние се опитваме да поддържаме контакт с феновете и състезателите, да ги информираме за това какво става в клуба. Очевидно е назрял момента, в който по подробно трябва да ви информираме за състоянието на Ботев. Не е тайна, че Ботев се намира в тежко финансово положение в момента. Сметките на дружеството в КТБ бяха блокирани, на акционерите. В момента ние съществуваме с налични ресурси и не разчитаме на това, което стандартно получаваме. Проведохме доста срещи със спортно техническия щаб, с членовете на съвета на Ботев, със сдружението, за да коментираме бъдещите стъпки на отбора. За момента ние трябва да преминем към един икономичен режим на съществуване и дейност. Режим, който ще е около нашите прогнози приходи. Този икономичен режим предполага доста компромиси, налага да вземем не популярни решения. Решения, които никой от нас не желае, но това е единственият вариант да продължим напред.

Информирали сме състезателите за това с какви финанси ще разполагаме. Става дума за бюджет, който е в пъти по-малък от този, с който до момента разполагахме. Трябва да кажа, че към момента клуба няма задължения. На 10-ти всички колеги ще си получат възнагражденията, които са били договорени до момента. В следващите месеци няма как да продължим с тези разходи.

Нещата не са толкова прости. Става дума за договорни отношения, с които трябва да решим как да процедираме. Ако тези състезатели, които мислят, че нямат интереса към нас могат да прекратят договорите си.

Вчера проведохме среща с г-н Пенев. Той ни подаде ръка в тежък момент. Успяхме в рамките на 48 часа да се обединим, че Ботев е един амбициозен проект с голям хоризонт за развитие. Той се съгласи да положим добрите основи на този проект. За съжаление нещата се разиха зле и няма как да продължим така занапред. Решението ни да се разделим е заради това, че ние няма как да създадем този проект, който обещахме на Пенев. Няма проблеми на лични условия и прочие. Този проект, за който говорихме просто няма как да продължим. Да се надяваме, че нещата ще се променят и че ще имаме по светли моменти за тима. Към днешна дата се разделяме с щаба на Пенев. Ще продължим с тези футболисти, които имаме за момента.

Надявам се да сме направили реалистични планове за Ботев. Ако това е така, Ботев може да продължи представянето си в „А“ група.

Ботев не дължи пари на КТБ. Датата 21 е важна, защото тя е важна за това как ще продължи работата. Това зависи и за всички структори, които помагат на Ботев. Редица договори в момента не се изпълняват, а след 21-ви ще е по-ясно в какво състояние ще е банката и структората от компании, които са свързани с г-н Василев. Както виждате, въпросителните всеки ден са все повече и повече. Всички мерки, които сме приели са резултат от  решения на съвета на директорите.

Проекта на стадиона е свързан с датата 21-ви. Там има по-различни схеми на финансиране на този проект, които ще трябва да бъдат ясни след тази дата. Работата в школата ще остане на това ниво. Може в даден момент да ни се наложи да потърсим помощ от родителите, но за момента това не е планувано. Дай боже след месец или два можем да имаме добри решения и да възвърнем работата си каквато бе до сега. Аз преди два дни говорих с журналисти за това дали ще напуснем ние с Тервел Златев. Аз бях избран от извънредно събрание на акционерите март месеци и докато няма друго решение на акционерите аз ще остана в Ботев. Феновете на този етап могат да ни бъдат в помощ ако ни разбират за ситуацията, в която трябва да продължим да работим“, заяви Джиджев.

Тервел Златев заяви: 

„Лично съм провел разговори с всички футболисти на Ботев. Ако те са съгласни да подпишат договори при новите условия, които им предлагаме, ние ще се радваме. По време на разговорите, някои футболисти изразиха несъгласието си да продължат договора си с нас. Други пък са съгласни и до ден-два ще подпишем новите договори. Мариян Огняов, Данчо Христов за момента са съгласни да останат. Младите футболисти в отбора остават също, те имат дълги договори. Другите футболисти до края на деня трябва да кажат дали са съгласни да останат в отбора. Чест прави на Веселин Минев, че той бе оставен в трансферна листа и имаше договорка с Левски, но тогава отказа и остана в отбора. Сега нямаше как да да му кажем нещо друго. Пожелаваме му да се развива в неговата кариера.

Ние нямаме задължения към играчите. Всеки един отказ на някои от футболистите да играе може да доведе до негово наказание. Получихме такъв отказ от Бенга и Лукин да играят в Бургас, поради причини, които те са изтъкнали. Сега те очакват в най-скоро време да реализират трансфери скоро. Нямаме индикации от други футболисти да не искат да играят в Лига Европа. Вандер, Хамза и Доре не са картотекирани да играят за този кръг в ЛЕ.

Тази вечер отбора ще бъде изведен от спортно техническия щаб, с които разполагаме – Коце Видолов, Марин Бакалов и още няколко от колегите. Ако се извърши трансфер преди заминаването на отбора за Сан Марино, ще направим промени

Аз получих предложение за работа в Ботев след като напуснах БФС. За мен е чест да работя тук. Първия ден, в който ме представиха аз казах, че това ми бе лична мисия и това остава така. Докато сме желание ние ще сме в клуба“, сподели той.

ВИДЕО ОТ ЦЯЛАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ:

Още по темата:

Официално: Любо Пенев напусна Ботев 

Иван Диджев и Тервел Златев разкриха бъдещето на Ботев – вижте какво казаха те (1)

Вили Вуцов сменя Пенев в Ботев Пловдив 

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО И СНИМКИ В TRIBUNAPLOVDIV.BG ДО МИНУТИ!

baner tribuna plovdiv pod statiite-2Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker