БотевТопФутбол

Сдружение ПФК Ботев с отворено писмо до Кирил Петков и Слави Трифонов относно „Колежа“

Сдружение ПФК Ботев излезе с отворено писмо до председателя на парламента Никола Минчев, лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, както и до самия проф. Андрей Чорбанов и до българската общественост.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста на Сдружението без редакторска намеса:

„Отворено писмо

ДО Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
ДО Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ – ЛИДЕР НА ПП „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“
ДО Г-Н СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ – ЛИДЕР НА ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“
ДО ПРОФ. АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ – НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ
ДО БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Преди часове жълто-черната общност от Пловдив бе потресена от позиция на проф. Андрей Чорбанов, изразена в социалните мрежи след футболната среща Левски София – Ботев Пловдив. Силно възмущение предизвикаха не толкова фенските пристрастия и не дотам грамотния изказ на популярен български учен, колкото заявеното скандално мнение на народен представител в българския парламент по изключително сериозна тема, каквато са базите на спортните клубове.

Считаме, че е недопустимо по подобен безотговорен начин депутат да руши авторитета на Народното събрание и на политическата партия, която представлява. Проф. Чорбанов, редно е да Ви напомним, че като народен представител сте публична личност и подобни фенски изказвания са неуместни, доколкото са насочени не към любовта Ви към даден футболен клуб, колкото към ненавистта Ви към други.

С изказването си вместо да защитите девиза над сградата, в която сте част от законодателната власт – „Съединението прави силата“, споделяте една нерадостна мантра на част от българите – „Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле“. Най- малкото – не Ви прави чест!

Уважаеми г-н Петков, като избран депутат от Пловдив и като един от лидерите на новото управляващо мнозинство, считаме, че е редно да вземете отношение по темата за недостроените стадиони в страната. Вярваме, че една от важните задачи на новото правителство трябва да са спортните бази – общинска и държавна собственост, както и формиране на стратегия за тяхното развитие.

В тази категория попада и строящият се стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за който жълто-черната общност отдавна настоява за прозрачност и отчетност за изразходваните обществени средства, спазване на строителните нормативи и срокове, както и ясен ангажимент и поставяне на краен срок за пълното завършване на обекта.

Още повече, че според член 52, ал. 3 от Конституцията ни „държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма“. Вярваме, че в новото начало и промяната, която Вие олицетворявате, място трябва да намери и тази наболяла за стотици хиляди граждани тема!

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ Член на БФС Акционер в ПФК Ботев АД“.

50 лева [БЕЗ ПРЕВЪРТАНЕ] – Начален бонус от bwin

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:
:white-black:
:yellow-black:

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg