Локомотив ПловдивФутбол

СНИМКИ: Локомотив (Пд) запази равновесие на ски пистата „Лаута“ и продължава победната серия

Отборът на Локотив (Пд) записа трета поредна победа в Първа лига!

Момчетата на Едурад Ераносян победиха с 2:0 гостуващия Монтана в срещата от 16-я кръг на Първа лига.

Срещата се игра при изключително тежки зимни условия, като по време на целия мач не спря да вали сняг. Това допълнително затрудни пловдивчани, които преследваха третия си пореден успех под ръководството на Едо.

Ранен гол на Веселин Марчев в 28-та минута даде преднина на „смърфовете“ още през първата част. В самия край на среащата победат ана Локомотив (Пд) не бе сигурна, тъй като и гостите от Монанта не се дадоха без бой и пропуснаха няколко чисто положеня пред Ел Харуби.

183-я гол на Мартин Камбуров в елитния ни футбол обаче затврои майсторски срещата в полза на домакините.

След този успех Локомотив (Пд) се изкачва до 4-та позиция в класирането с 26т. Монтана пък продължа да бъде фара на колоната на последната позиция с 8т.

loko-fenove-publika-snqg

Още в първата минута “смърфовете” започнах да търсят вратата на Михаил Иванов.В първата минута Пламен Крумов опита центриране отдясно, което намери непокрития Ияд Хамуд, но талантът не очакваше топката.

В 13-та минута Хамуд и Камбуров опитаха интересна комбинация. Младежът изведе пусна пас към играещата легенда на “смърфовете”, който опита да върне към тийнейджъра, но защитник на гостите пресече подаването.

Първата възможност за тима на Монтана дойде в 22-та минута, след като удар на Контохристос рикушира от защитник на пловдивчани и излезе в корнер.

ГОООЛ Веселин Марчев откри резултата в 28-та минута – 1:0!

Веселин Марчев вкара за Локомотив (Пд) във втори пореден мач. Центриране от корнер качи топката на главата на крилото на “смърфовете”, който от своя страна спечели единоборство във въздуха срещу противников футболист и от 6-7 метра с глава прониза долния десен ъгъл на Христо Иванов.

В 33-та минута Нелоша Андреас Васев комбинира с включилия се напред Контохристос. Вторият центрира остро по земята и намери отново Васев, който от няколко метра стреля право в ръцете на Ел Харуби.Няколко минути след това Дяков стреля точно от пряк свободен удар, но топката отново бе уловена от вратаря на “смърфовете”.

В 41-та минута Мартин Камбуров стреля слабо от пряк свободен удар, а топката попадна право в ръцете на противниковия вратар.

marchev-snqg

Мартин Камбуров пропусна златен шанс да удвои резултата в полза на своя отбор в края на първата част. Нападателят на “черно-белите” надбяга два защитници на Монтана и навлезе мощно в наказателното поле на съперника, за да се озове очи в очи с Христо Иванов. При удара обаче Камбуров изкара топката високо над вратата, вместо да опъне мрежата за 2:0.

Смяната Мартин Райнов отправи първия удар за втора част. В 53-та минута влезелият ор резервната скамейка футболист на Локомотив (Пд) шутира силно към вратата на Христо Иванов от над 20 метра, но топката се спря право в прегръдките на вратаря на гостите.

В 60-та минута Димитър Велковски от Локомотив (Пд) си изпроси жълт картон за симулация в наказателното поле на Монтана.

В 64-та минута гостите пропуснаха най-добрия си шанс за гол. Тихомир Трифонов намри добре Сергей Георгиев с наказателното поле на Локомотив (Пд). Крилото овладя и нахлу в наказателното поле, където имаш вариант и да стреля. Той предпочете да върне към точката на дузпата, където Атанас Илиев нанесе точен шут. Топката обаче намери тялото на Кирил Котев, а после бе изчистена.

10 минути по-късно Мартин Камбуров пропусна да увели резултата. Димо Бакалов тръгна на рейд успоредно на границата на наказателното поле и чукна много хитро вляво за Камбуров. Нападателят се озова сам срещу Христо Иванов, който тръгна напред. Голмайсторът на Локомотив го финтира, с което си скъси ъгъла спрямо вратата, а накрая шутира в аут покрай близката греда. Бамба също се бе върнал пред голлинията си, но при точен изстрел, трудно щеше да реагира.

ГОООЛ Мартин Камбуров покачи до 2:0 в 83-та минута  – 2:0!

Прекрасна комбинация между Димо Бакалов и Мартин Камбуров изведе втория на чиста позция пред вратата на Монтана. Хишническия инстинкт на Камбуров не го предаде и в този момент и той преодоля Иванов за 2:0 десетина минути преди края на срещата.

Стартови състави на двата отбора:

Локомотив Пд lokomotiv emblema za livescore:

16
Ел Харуби
14
Горанов
6
Котев
5
Виданов
71
Крумов
18
Райнов
18
Велковски
4
Йефтоски
27
Бакалов
10
Марчев
11
Камбуров

-Мартин Райнов замени Ияд Хамуд 45′

-Димо Бакалов замени Мигел Анхел Луке 69′

-Стефан Йефтоски замени Дани Кики 80′

Старши треньор: Едуард Ераносян

Монтана:

1
Иванов
14
Контохристос
29
Бамба
3
Михов
23
Шоко
25
Дяков
8
Илиев
28
Атанасов
3
Георгиев
11
Генов
16
Петков

-Атанас Илиев замени Георги Коруджиев 58′

-Димитър Атанасов замени Тихимир Трифонов 69′

-Даниел Генов замени Андреас Васев 83

Старши треньор: Атанас Джамбазки

Локомотив (Пд) търси трети пореден успех в Първа лига с мисъл за върха на класирането

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker