МарицаФутбол

Марица с декларация към БФС и медиите след ексцесиите на мача с Асеновец

Ръководството на Марица публикува декларация в официалната си страница след ексцесиите на стадион “Шипка” в Асеновград.

Срещата между Асеновец и Марица завърши при резултат 0:2 за пловдивския тим, но по време на двубоя имаше спречкване, а също така и до насилие спрямо съдията на двубоя.

Екипът на TribunaPlovdiv публикува декларацията без редакторска намеса:

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЗОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА БФС ГР. ПЛОВДИВ

Г-Н ДИМИТЪР ЕНЧЕВ

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Ръководството на ПФК “Марица Пловдив 1921“ изказва своето възмущение и остро осъжда поведението на футболистите на ФК „Асеновец“ по време и след мача между двата отбора от 16 кръг на Югоизточна Трета лига на 19.11.2016г. в град Асеновград.

Случи се нещо неприемливо и меко казано скандално – след многобройните им претенции към съдийската тройка по време на срещата, след последният съдийски сигнал техен футболист успя да удари с бутилка и дежурния делегат на срещата. Беше направен опит за саморазправа и с наши футболисти.

Малкото хора дошли на стадион „Шипка“, провокираха и толерираха неадекватното поведение на футболистите на ФК „Асеновец“.
Декларираме, че по никакъв начин не сме провокирали подобно поведение.

От много време насам в гр. Асеновград не се играе футбол. Там системно се оказва натиск върху съдиите и противниковите отбори.
ПФК „Марица“ Пловдив не може и не желае да приеме подобно поведение, което е в разрез с всички нравствени и нормативни закони в страната.

Не трябва да позволяваме емоциите да ни водят в грешна посока, защото те невинаги са най-добрият съветник. Футболът е игра, дори и повече от игра, но съперничеството между два отбора, трябва да си остане на терена.

Ние смятаме, че всеки футболист от представителния отбор на ПФК „Марица Пловдив 1921“ трябва да бъде пример за подрастващите футболисти от школата на клуба, не само на терена, но и извън него.

За да сме напълно обективни искаме да изкажем нашата благодарност на хората от охранителната фирма обслужваща футболната среща, които демонстрираха рутина и оказаха професионално съдействие.

От

Ръководство на ПФК „Марица Пловдив 1921“

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker