бетано най-добър сайт за слот игри
ВолейболМарица - жениПловдивчани

Шампионът Марица нанесе първа загуба на Раковски (Димитровград)

Мачът от 4-ия кръг на НВЛ за жени между Раковски (Димитровград) и Марица (Пловдив) предложи интересен сблъсък между два отбора, съставени от състезателки на пловдивския клуб.

Шампионките от Града под тепетата не допуснаха изненада и постигнаха чиста победа с 3:0 (25:15, 25:20, 25:17)* след 70 минути игра в зала “Младост”, съобщава страницата на клуба.

Преди мача специални поздравления получи рожденичката Радосвета Тенева. Под аплодисментите на многобройните зрители по трибуните капитанката на Марица получи букети, както от президента на клуба Илия Динков, така и от капитанката на Раковски Вангелия Рачковска.

Дербито между двата непобедени до този момент отбора в НВЛ започна много оспорвано, но само до 5:5 на първия гейм. След това домакините започнаха да допускат много грешки, от които Марица се възползва за крайното 25:15. Втората част изглеждаше по съвсем различен начин.

Раковски заигра много вдъхновено и наложи превес на терена, който продължи до 19:17. На момичетата на треньора Иван Радичев, обаче, не достигна хладнокръвие в заключителните части на гейма. Марица обърна резултата в своя полза при 21:20 и безпроблемно затвори при 25:20 след успешна атака на Ради Тенева.

Марица влезе мощно в третия гейм и поведе с 4:0 и 6:1. Това не отказа домакините да се борят за нещо повече от чиста загуба в този мач и те почти успяха да догонят силния си противник в резултата по средата на гейма.

Все пак, с много силна игра и 9 точки от Габриела Цветанова, пловдивчанки не допуснаха изненада и в тази част и стигнаха до убедителното 25:17.

Габи Цветанова стана и най-полезна за Марица с общо 20 точки (4 аса, 1 блок и 62% ефективност в атака) за победата. Ради Тенева добави 13 точки (59% ефективност в атака и 18% перфектно посрещане) за успеха. Най-резултатна за димитровградчанки бе Симона Николова с 14 точки.

След този мач двата тима си размениха местата във временното класиране. Лидер остава Казанлък Волей с 3 победи, 1 загуба, 10 точки и 11:4 гейма. Марица вече е на втора позиция с 3 победи от 3 мача, 9 точки и 9:0 гейма, а Раковски слезе на 3-ото място с 3 победи, 1 загуба, 8 точки и 9:6 гейма.

В следващия кръг Марица гостува на водачките в таблицата от Града на розите. Мачът е този петък (25 ноември) от 18,00 часа в зала “Багира”.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker