бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Яя Меледже пред TribunaPlovdiv.bg: В Ботев (Пд) всички сме едно семейство, мислим само за победата в неделя!

Кот д’Ивоарецът ЯЯ Меледже е един от най-перспективни футболисти в състава на Ботев (Пд). Африканският талант се присъедини към “канарчетата” през юни това лято.

Въпреки по-трудното начало и времето за адаптация, в последните няколко месеца Меледже се превърна в един от твърдите титулярни в селекцията на Николай Киров и в човека около, който много често се гради състава на “жълто-черните”.

Той дори си спечели предложение за нов договор, което снощи прие и вече е ясно, че ще остане в клуба поне до 2019г.

Именно поради тази причина екипът на TribunaPlovdiv.bg реши да се свърже с играча и да разбере какви са неговите лични настроения няколко дни преди един от най-важните мачове за Ботев (Пд) през сезона – този срещу Локомотив (Пд) в градското дерби в неделя (20.11) на “Лаута”.

Също така Меледже говори за футболния си път до момента, впечатленията си от новия клуб, както и за перспективите в своята кариера.

Ето какво каза талантливото “канарче” пред нашия екип:

lokobotevderbibet1bet

ЯЯ, как се чувстваш в Ботев (Пд)?

Чувствам се добре с всичко и с всички. Градът е хубав и ми харесва да живея тук. Атмосферата също е добра. В клуба всички сме едно семейство. Всичко е перфектно.

Какво мислиш за твоя старши треньор Николай Киров?

Екипът е добър. Треньорът също е много добър и се справя с работата си.

След няколко дни Ботев (Пд) ще гостува на големия си враг Локомотив (Пд) в Дербито на Пловдив. Какви са очакванията ти за този двубой?

Очакванията са ни са за три точки. Ако не спечелим, ще се радваме и на една точка, но не трябва да губим в този мач. Това е важно. Ние обаче мислим само за победата.

Какво знаеш за Дербито на Пловдив?

Реално аз никога не съм играл в Дербито. В първия мач от сезона останах на резервната скамейка. Надявам се в неделя да играя и да покажа какво мога.

Как мислиш, че ще завърши двубоят?

Това е футбол. Не знам, често казано. Но това, което знаем е, че сме мотивирани да вземем трите точки.

В последния шампионатен мач Ботев (Пд) загуби от Монтана. Каква мислиш, че бе основата причина за това поражение?

Вижте това е футболът. Ние направихме всичко възможно, за да спечелим, но загубихме. Ние вече сме забравили за този мач и мислим само за следващия – срещу Локомотив (Пд). Защото онзи двубой вече е в миналото, забравихме го. Сега сме фокусирани върху бъдещето.

lokobotevderbibet1bet

Нека се върнем малко по-назад. Трудна ли беше адаптацията ти в началото на твоя престой?

Да, като навсякъде адаптацията в нов клуб, а и в нова страна, е трудна. Често не влизах в игра в началото, докато свикна беше трудно. Отделно и отборът губеше много мачове, което не бе никак добре за хората в клуба. Но сега ние започнахме да печелим. И нещата започнаха да се оправят.

С кои играчи в отбора си в най-добри отношения?

Аз съм приятел с всички. Някои играчи не знаят английски. Понякога комуникацията е трудна, но аз съм приятел с всички. Ако някой не разбира английски, викам някой да ми превежда. Разбирам се с всички.

Какво мислиш за феновете на Ботев (Пд)?

Те са много горещи. Обичат много клуба си. Аз няма проблем с никого, така че за мен те са страхотни.

Ти си от Код д’Ивоар. Ние в България често свързваме Африка с много бедност. Трудно ли беше твоето детство?

Не мисля, че е било трудно. Особено като имаме предвид, че 5 години бях в Катар. Имам трима братя и две сестри, но моите родители са се справяли. Бедността не е във всички семейства. Родителите ми обичат футбола. Майка ми обаче беше човекът, който ми помогна много, за да играя футбол. Баща ми все ми повтаряше, че трябва да ходя на училище, но майка ми настояваше да играя футбол.

Разкажи ни как започна да играеш футбол?

Аз съм от град Сан Педро. Градът е на един час път със самолет от столицата на Кот д’Ивоар Абиджан. Започнах да играя на 7-8 години е местния тим на Сан Педро – ФК Сируку. Там прекарах 4 години. След това се присъединих към академията “Еспайър” в Доха, Катар. И там бях 5 години, след което дойдох в България.

Как успя да попаднеш в академията “Еспайър”?

Когато бях в Код д’Ивоар се правеше селекция за деца от Африка, които да отидат в Катар. Треньори от Испания, Барселона, идваха в Код д’Ивоар и избираха 50 деца, които да отидат за една седмица в столицата Абиджан. В тези 5 дни ние тренирахме и играехме мачове. След тази една седмица се избират трима души от 50-те. От 13 държави в Африка се избират по три момчета, които да отидат в Катар. Така 39 футболисти отиват за три седмици в академията. След това всеки се прибира вкъщи. След това, ако те харесат, се обаждат на 16 играчи, които отиват в академията за постоянно. Аз бях един от тях.

lokobotevderbibet1bet

Какво научи в Катар?

Най-вече се научих да играя футбол. Имаше и училище, в което учихме езици. Там научих английски и малко испански. В Катар престоях около 5 години. Всяка година ходихме на турнири в Барселона, за да играем мачове.

А как се озова в Септември (Сф)?

Когато бях в Испания, се появи един треньор или мениджър, дори не му знам името. Дори не знам дали беше българин. Предложи ми да дойда в България. Каза, че има отбор, който развива млади футболисти. Той ми се обади, докато бях вкъщи, и аз приех. Бях малко в Септември (Сф), а сега съм в Ботев (Пд).

Какви са твоите лични цели оттук нататък?

Аз искам да подобрявам своята игра и да постигам успехи. Искам да подобрявам своите качества. Искам да върша както трябва своята работа в Ботев (пд) и да радвам хората.

Искаш ли да играеш в някое по-силно първенство в Европа?

Да, един ден може, но сега съм фокусиран единствено върху работата си в Ботев (Пд).

Следете всичко около Локомотив Пловдив – Ботев Пловдив със специаланта категория на TribunaPlovdivbg – „Дербито на Пловдив“!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker