Ботев ПловдивДюшФутбол

Набор 2001 на Ботев (Пд) спечели Републиканското първенство!

Отборът на Ботев спечели Републиканското първенство за набор 2001!

След невероятна драма на финала “канарчетата” грабнаха купата след 1:1 в редовното време и 5:3 при изпълнението на дузпи. Срещата се игра на перфектния терен на стадион “Ивайло” във Велико Търново и бе изгледана от около 300 зрители.

“Жълто-черните” доминираха през по-голяма част от игровото време и само множеството пропуски им попречиха да си осигурят победата още в редовното време. Момчетата на Стефан Стоянов създадоха много повече голови положения от своя съперник, но въпреки това шампионът бе определен с удари от бялата точка.

В 6-ата минута Мартин Минчев пробва удар към вратата на “жълто-черните”, но след лек рикошет топката стана лесна плячка за вратаря Марио Усков. Секунди по-късно “канарчетата” организираха бърза контра, при която Кристиан Добрев се озова очи в очи с Иван Дичевски, а последвалият удар не намери очертанията на вратата. В 11-ата минута Димитър Пройчев се отчете с плътен удар от 20 метра, профучал на метър над напречния стълб.

В 14-ата минута пловдивчани сътвориха поредния си сериозен пропуск, след като Кристиан Добрев се разходи като на парад през няколко защитници в “зелено-бяло” и останал очи в очи с вратаря стреля, но ударът му бе отразен от стража Дичевски. Нелогично на фона на показаното от двата тима символичните гости поведоха в резултата. Кристиян Парашкевов пробва изненадващ директен обстрел на вратата на Ботев от 25 метра от свободен удар, изпълнението хвана в крачкаМарио Усков и топката влезе във вратата за 0:1.

“Канарчетата” бяха близо до изравняването само три минути по-късно, когато Кристиан Добрев проби по десния фланг и центрира остро към Иван Василев, а нападателят бе на метър пред малкото наказателно поле и стреля, а след лек рикошет кълбото премина над гредата на варненци. В 25-ата минута “моряците” пробваха ново директно изпълнение на свободен удар, но този път, за разлика от предния, Марио Усков внимаваше и улови.

В заключителните секунди на първата част късметът за пореден път обърна гръб на “канарчетата”.Топката бе изпратена към Кристиан Добрев, но вратарят на Черно море внимаваше и изби в тъч. Последва бързо изпълнение на страничното хвърляне и кълбото отново попадна в Добрев, който на 25 метра от вратата просто трябваше да намери очертанията, но шутът му прати кълбото на метър над напречния стълб.

Второто полувреме стартира отново във вихрено темпо и по-малко от 120 секунди след началния съдийски сигнал “канарчетата” направиха нов пропуск. Пловдивчани изпълниха ъглов удар, топката бе избита и попадна в Станислав Работов, който я овладя и я върна в наказателното поле, а там Иван Василев бе останал непокрит очи в очи с вратаря, но последвалият удар бе много неточен.

В 40-ата минута пловдивчани допуснаха една от малкото си грешки в защита и позволиха да се стигне до опасен удар към вратата на Марио Усков, но стражът внимаваше и спаси. 60 секунди по-късно топката бе центрирана към Кристиан Добрев и той я овладя в наказателното поле, но главният съдия Георги Давидов си навлече гнева на феновете и “жълто-черния” щаб с това, че отсъди нарушение в центъра на терена, вместо да пусне очевидния авантаж.

В 43-ата минута “канарчетата” осъществиха многоходова акция в половината на Черно море, след която топката бе пусната към Крис Добрев, но вратарят Иван Дичевски отново внимаваше и предвидливо излезе и изби. В 50-ата минута главният съдия Георги Давидов отново обра гнева на “жълто-черния” щаб, след като спести директен червен картон за вратаря на “моряците”.

Ботевистите отнеха в центъра на терена и последва бърз пас напред към Кристиан Добрев, който бе фаулиран на границата на наказателното поле и стражът бе последен човек в отбраната, но Давидов не се престраши и показа само жълт картон на вратаря. При последвалото изпълнение на Димитър Пройчев топката се отклони от десния страничен стълб на вратата на “зелено-белите”. Топката бе избита панически от отбраната на Черно море и излезе в тъч за “канарчетата”.

Последва заучено изпълнение на тъча и след комбинация между Станислав Шопов, Иван Василев и Кристиан Добрев последният овладя в наказателното поле, залъга защитник и с прекрасен удар в далечния ъгъл разстреля Иван Дичевски за 1:1. “Жълто-черните” не се задоволиха с равенството и тръгнаха да търсят пълния обрат, докато “моряците” видимо бяха доволни от хикса и на няколко пъти накъсваха умишлено играта. В 55-ата минута Кристиан Добрев получи топката в наказателното поле, но бе затворен добре от Иван Дичевски и нямаше шанс да се разпише.

В 60-ата минута Благовест Данчев пусна пас по въздух към Кристиан Добрев и нападателят с летящ плонж засече, но топката не затрудни вратаря на Черно море. Последното интересно положение за редовното време бе в последната 70-та минута, когато Благовест Данчев пусна надясно към Петър Дашев, а той с едно докосване центрира към Иван Василев. Този път вратарят на “моряците” се намеси неубедително и се получи кратка суматоха в малкото наказателно поле, но в крайна сметка това положение бе пропиляно и по този начин победителят трябваше да бъде определен чрез рулетката на дузпите.

Ударите от бялата точка предложиха невероятна драма за зрителите, а още с първото изпълнение страстите се нажежиха до краен предел. Първата дузпа бе за Ботев, а зад топката застана Габриел Земярски. Ударът на капитана бе отразен от вратаря, но според съдиите стражът бе действал по-рано от позволеното и ударът бе повторен. От втория опит Земярски не пропусна – 1:0. Последва дузпа за “моряците”, която бе реализирана без проблем – 1:1.

Петър Дашев реализира хладнокръвно за 2:1 и така се стигна до втората дузпа за “зелено-белите”, която се оказа решаваща. Разписалият се в редовното време Кристиян Парашкевов изпълни дузпата, а тя бе спасена от Марио Усков. При третите дузпи двата тима не сгрешиха и резултатът стана 3:2.

Четвъртият удар от бялата точка на “канарчетата” бе черешката на тортата в цялостната битка между Ботев и Черно море. Зад топката застана Димитър Тонев, който направи феноменално изпълнение в стил “паненка” и буквално отчая вратаря на “моряците”, който опита всичко по силите си да спаси, но усилията му бяха напразни – 4:2. Варненци не сгрешиха при четвъртият удар от 11-те метра и резултатът стана 4:3.

Така се стигна до решителната пета дузпа за Ботев, с изпълнението на която се нагърби роденият през 2002 година Станислав Шопов. Халфът показа завидно хладнокръвие и с топовен шут хвърли в неистова радост всички от “жълто-черния” щаб и феновете по трибуните.

По този начин датата 30-ти юни бе записана със златни букви в историята на школата на Ботев. Преди една година, именно на 30-ти юни, “канарчетата” грабнаха трофея в Републиканското първенство за набор 96.

Източник: botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker