Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

“Императорски рецитал” през този сезон в “А” група!

Имепраторът на българския футбол в момента се казва Мартин Камбуров! Изключителното представяне на 34-годишния футболист в последните месеци от сезон 2015/2016г. в българския футболен елит не спира да изумява всички фенове в страната.

loko radost gol kamburov

В двубоя с Черно море на “Лаута”, Камбуров даде преднина на своите в 13-та минута на срещата, отбелязвайки 18-я си гол в “А” група за този сезон (вече има с три повече от основния си преследвач Клаудиу Кешерю от Лудогорец – 15).

Това почти сигурно го прави новият голмайстор в “А” група, след като Кешерю отдавна е насочил мислите си към ЕВРО 16′ с тима на Румъния.

Голмайсторският приз ще бъде пети в кариерата на футболиста от Свиленград. Така Камбуров ще прескочи “синята” легенда на Левски Наско Сираков, който е с четири, и ще доближи с още малко до абсолютния рекордьор в “бизнеса” Петър Жеков, който в шест сезона грабва отличието “Най-добър голмайстор в “А” група” – 1967, 1968, 1969, 1970, 1972, 1973.

kamburov

В последния кръг от този сезон Локомотив (Пд) гостува на Пирин в Благоевград, което ще даде още един шанс на Камбуров да увеличи головата си сметка.

В последните 6 срещи на ниво „А“ група таранът на “смърфовете” е отбелязал 6 гола. Топформата на нападателя се затвръждава и от факта, че неговият тим почти не губи, когато той се разпише.

След гол на Камбуров, загуба за пловдичание е последвала едва в два случая, като и двата са срещу тима на Берое – в първия мач между двата тима на “Лаута” за този сезон (1:2) и в четвъртия сблъсък, който се игра в Стара Загора (5:2)

kamburov

Иначе във вечната голмайсторска листа на “А” група Камбуров се намира на пето място в класирането по голове със 175 попадения, като пред нега са само Христо Бонев със 185 попадения, Динко Дерменджиев със 194, Наско Сираков със 196, Петър Жеков с 253 гола.

Вечната ранглиста на голмайсторите в “А” група:

1. Петър Жеков – 253 гола
2. Наско Сираков – 196 гола
3. Динко Дерменджиев – 194 гола
4. Христо Бонев – 185 гола
5. Мартин Камбуров – 173 гола
6. Пламен Гетов – 164 гола
7. Никола Котков – 163 гола
8. Стефан Богомилов – 162 гола
9. Петър Михтарски – 155 гола
10. Петко Петков – 152 гола

Още по темата:

Христо Крушарски коментира Битката за Европа пред TribunaPlovdiv.bg 

Евровъзелът се заплита – Локомотив (Пд) остави сърцето си на Лаута, но Славия го съсече с гол в добавеното време на Герена! 

Лаута Арми с послание към Община Пловдив (снимка) 

Има ли феърплей в България, питат се на Лаута 

Христо Бонев: Искам да благодаря на Боби Михайлов, Венци Стефанов и Домусчиев за добрата работа 

Илиев: Лудогорец игра ли феърплей?! Ако ние бяхме направили това, щяха да кажат, че играем тото 

TribunaPlovdivTV: Камбуров: Причината за нашия възход е само Илиан Илиев!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker