Анализи и коментариБотев ПловдивСъбитияФутбол

Ботев (Пд) в опит да се върне на победния път след 540 минути без триумф

Днес от 20:00ч. Ботев (Пд) ще опита да се върне на победния път след 540 минути, или общо 6 мача, в които не е успявал да вкуси от сладостта на победата. Последният такъв случай беше преди цели 3 месеца, когато в среща от плейофната фаза на миналия шампионат “канарчетата” се справиха с ЦСКА, печелейки с 3:2 на клубната си база в кв.”Коматево”. Срещата този път е срещу малко по-непретенциозен съперник, ако отбележим факта, че тимът на Пирин (Благоевград) е новак в елита на родния футбол, но играта, която демонстрират и двата отбора от началото на сезона може в крайна сметка да помогне на този, които се намира в по-добра форма. Двубоят срещу “орлетата” е на знаковия ст.”Христо Ботев”, но не този на “жълто-черните” край Бирената в Пловдив, а неговият съименник, разположен някъде далеч в югозападните планински масиви на Рила.
futbolan2

Сега Ботев (Пд) се намира на предпоследна позиция, с едва 2 спечелени точки. Блаогеграчани пък са последни с 1т. Това до голяма степен прескача бариерата на напрежение, която ще ратува днес между двата тима, тъй като и Ботев, и Пирин са в изключително незавидна позиция, малко след началото на шампионата. А знаем, че както тръгнеш обикновено “така оставаш” и в края, защото началните срещи до голяма степен определят целите и развитието на един състава по време на целия сезон. Определят моментната форма на футболистите и съдбата на треньорите, които в българския футбол се менят като носни кърпики, което в крайана сметка пречи на нормалното функциониране на даден клуб….

Както Пирин, така и Ботев (Пд) е без победа от началото на новия сезон. “Канарчетата”стигнаха до два хикса в дербитата у дома с Левски и Локомотив (Пд) а в единствения си мач извън “Коматево”, изписаха една от най-срамните и тъмни страници в своята футболна хронология, губейки във втория кръг от състава на Монтана на ст.”Огоста” с гръмкото 0:6! Ако повторят дори и малка част от този сценария и днес, момчетата в “жълто-черно” със сигурност ще се бетонират на фара на колоната, тъй като головата им разлика е изключително негативна.

ermin shilqk

Всички очаквания сочат, че Ермин Шиляк ще има наистина сложна задача за решаване при гостуването на Пирин днес, тъй като “орлетата” се представят доста добре от началото на сезона. Единственият минус в играта им е огромният малшанс, от който са преследвани и затова все още имат само една точка в актива си. Тя дойде в първия кръг, след като в Благоевград направиха злощастно равенство с Черно море, когато носителите на Купата на България за миналия сезон изравниха дълбоко в добавеното време. Един от главните проблеми на словенския треньор на “канарчетата” е контузията – Мариян Огнянов. Полузащитникът получи травма в Дербито с Локомотив (Пд) преди седмица и така и не се възстанови навреме за двубоя тази вечер. Освен него аут за срещата в южния град е и младият нападател Наско Милев. В отсъствието на Огнянов в центъра на халфовата линия се очаква да застанат Лъчезар Балтанов и Милен Гамаков, а пред тях ще действа Даниел Генов.

По крилата ще са Божидар Васев и Нико Варела, а на върха на атаката Алекс Колев. Генов и Варела ще си сменят местата при организирането на атаките на Ботев (Пд). Вдясно на защитата се завръща изтърпелият наказание капитан Йордан Христов, докато вляво се явява и единствената въпросителна пред Шиляк – дали да заложи на Филип Филипов или да остави Лазар Марин. Словенецът ще избира за вратарския пост между Валентин Галев и получилият тези дни картотека от БФС бразилец Виктор Голас. Очаква все пак българинът, дошъл това лято от Локомотив (Сф), да получи шанс за изява.

В лагера на благоевградчани до последно под въпрос ще бъде капитанът Александър Башлиев. Добрата новина идва от завръщането на Емил Виячки.

pirin

“След тежката седмица, последвала загубата с Берое, се стремяхме да подобрим тонуса, самочувствието и увереността на футболистите. Имаше няколко футболисти, които тази седмица тренираха на облекчен режим. И футболистите, и ние – треньорите, имаме желание да постигнем победа срещу старозагорци, но все нещо не ни достига. Може би ни липсва концентрация, може би и спортна злоба, или пък самочувствие, заяви треньорът на “орлетата” Неделчо Матушев.

Срещата е днес от 20:00ч. на ст.”Христо Ботев” в Благоевград!

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker