бетано най-добър сайт за слот игри
Други спортовеТенис

За втора поредна година Пиронкова не успя да преодолее първия кръг на Уимбълдън

За втора поредна година Цветана Пиронкова отпадна още на старта на най-стария турнир в света – “Уимбълдън”! Това стана факт, след като в среща от първия кръг днес тя допусна обрат и загуби от, смятаната за бъдеща ярка звезда на световния тенис, Белинда Бенчич с 6-3 1-6 3-6 за 1 и 53 минути игра. За този развой на мач допринесе травма в левия крак, която българката получи във втората част и до края не успя да се противопостави на швейцарката.


Двубоят започна с труден гейм за първата ни ракета, която още в самото начало бе изправена пред опасност да загуби подаването си, но Цвети успя да я неутрализира с добър начален удар и в крайна сметка поведе с 1-0. Няколко неточности за Бенчич доведоха до нов пробив за българката, която при 5-3 вече сервираше за спечелването на сета. Младата надежда на Швейцария нямаше намерение да предаде лесно откриващата част и достигна до 15-40, осигурявайки си два поредни шанса за нов рибрейк. Пиронкова обаче отвърна с три поредни точки и достигна до сетпойнт, който бе отразен с уинър от страна на Бенчич, но при втората си възможност Цвети не сгреши и измъкна първия сет.

Втората част започна с три стабилни гейма за сервиращите, за да се стигне до 2-1 в полза на Бенчич, когато първата ни ракета поиска намесата на физиотерапевта поради контузия в левия крак. При завръщането си на корта Цвети видимо изпитваше проблеми с предвижването си по корта, а швейцарката се възползва от това по най-добрия начин и след серия от четири поредни гейма, грабна втория сет в своя полза.

Макар решителната трета част да започна със силен гейм за Пиронкова, ситуацията на корта не се промени особено и след ранен пробив Бенчич набързо поведе с 3-1. Швейцарката обаче не спря до тук, печелейки отново подаването на първата ни ракета, a малко по-късно затвори и целия мач, преминавайки в следващия кръг на турнира.

Снимка: TennisKafe.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker