Виктория Волей - мъжеВолейболНационалиПловдивчани

Юношите на Драган Иванов започват финалния етап от подготовката си за европейското

Националният отбор по волейбол на България  за юноши младша възраст започна финалния етап от подготовката си за Европейското първенство до 19 години в Турция, което ще се проведе от 4 до 12-и април.

Старши-треньорът Драган Иванов събра своите състезатели на лагер в София, като повика петнадесет волейболисти за подготовка. Тимът ще тренира в столичната зала Христо Ботев, където в началото на годината нашите спечелиха първо място в квалификационна група F и намериха място сред 12-те най-добри отбори в Европа.

В края на седмицата младите таланти ще бъдат пуснати, за да помогнат на клубните си тимове в последните им мачове от редовния сезон на първенствата, както и в плейофите във Висшата лига, които стартират веднага след това.

Припомняме, че младите ни волейболисти са в една група заедно с домакина на надпреварата Турция, както и с Германия, Чехия, Румъния и Испания. Двубоите от груповата фаза на турнира ще се изиграят в турския град Сакариа.

В другата група жребият събра Русия, Франция, Полша, Италия, Дания и Сърбия, а домакин на срещите между тези отбори е Коджаели.

Отборите, които се класират на първите 6 места на  Евроволей 2015 печелят директна квота за Световното първенство, което е по-късно тази година в Аржентина. Русия ще защитава титлата си от последното издание на турнира през 2013 г., който се проведе в Сърбия и Босна и Херцеговина. Румъния и Дания пък са дебютанти на този форум, който датира от 1995 г.

bgvolleyball.com

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker