Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивТопФутбол

46 млн. лева за стадионите на Локомотив и Ботев в новия бюджет на Пловдив

Страхотна новина долетя за пловдивските футболни фенове, след като стана ясно колко пари са заложени в новия бюджет на град Пловдив за стадионите на Локомотив и Ботев.

От екипа на Здравко Димитров са направени разчети за новата 2023 година, като от общо заложения бюджет от 630 890 395 лева за града цели 46,5 млн ще бъдат пренасочени към доизграждането на стадионите на пловдивските грандове, научи ТribunaPlovdiv.bg.

profittips-the best football tips

Парите за строителството на Колежа и Лаута са от заема и от собствените постъпления на Община Пловдив от местните данъци и такси. За Локомотив сумата е по-голяма (24 млн.лева срещу 22,5 млн.лева), но и преходният остатък от 2022 г. е повече.
Очакванията са стадион “Христо Ботев” да бъде открит в края на следващия месец, но дори и това да се случи има втори етап на строителство, който трябва да бъде изпълнен.
От своя страна изграждането на “Лаута” също въри по план, като там през юли трябва да бъде открита “Южната” трибуна, а през есента да бъде стартирана и работа по вертикалната планировка и “Централната” трибуна.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker