БотевТопТрибуна Пловдив TVФутбол
ЕКСКЛУЗИВНО

ГЛЕДАЙ: ПФК Ботев с дългове над 29 милиона, търсят се спешно средства, за да продължи съществуването на клуба

Сдружение “ПФК Ботев Пловдив“ даде специална пресконференция днес, на която говори за актуалните теми около клуба.

Участие в бфиринга взеха членовете на УС на сдружението Радослав Кошински, Тодор Бочев и Борис Гиздаков.

Повод за пресконференцията е нашето желание да ви запознаем с детайлите, за това, какво се случва в клуба през последните месеци. Създаде се впечатление, че през последните два месеца има хаос в клуба, но такова нещо е нямало. Да, имаше много проблеми, но едни от тях са разрешени, други към днешна дата не са. Много са проблемите и всички трябва да положим усилия по тези неща. Без консулидацията на всички част от “жълто-черното“ семейство, нас не ни чака нищо добро.

След фалита на КТБ идват големите проблеми, имаше една сума като дългове, която се спрягаше и беше между 52 и 54 милиона лева. Основният проблем е половината от тази сума – 26 милиона лева. Има една редица дела за тези пари. Синдикът си ги иска и сме осъдени на две инстанции и предстои трета. До декември ще минем и трета. Само таксите за разноски по делата са 3 милиона лева, отделно 26-те милиона остават. Всички тези суми ще станат дължими. Това не е нещо приятно, но ако искаме клубът ни да съществува след Нова година, трябва да намерим спешно вариант, да се обединим под знамето на спасението на клуба ни.

Към декември 2019 оперативните задължения са над 2,5 милиона лева. Към днешна дата тези задължения са 1,3 млн. Всяко задължение обаче е разсрочено и има погасителен план, който се спазва. В момента не са изискуеми и не са страшни. Дълговете към НАП са под 200 000 лева и още толкова има към доставчици“, заяви Кошински.

Втори думата взе Тодор Бочев, който заяви: “Желанието ми е да бъда максимално кратък. Много фенове не знаят какви са функциите на Сдружението ни. То е наследник на ПФК Ботев, който е наследника на Ботев, което е наследник на клуба създаден през 1912 година. Сдружението е собственик и на двете емблеми, които са основни за клуба, член е на БФС и заради това клуба може да участва в шампионата. Сдружението е една чиста и абсолютно отворена организация. Всеки може да влезе и участва в него, след като си заплати членския внос и е фен на Ботев. Никога не е отказвано на някой да членува. Ние не сме искали да дойдем и да управляваме“, продължи Бочев.

“Искам да повторя отново, че ние не искаме да управляваме клуба. Сдружението не е прецедент да притежава акциите на един клуб, отделно ние не сме и фенклуб. Ако върнем назад, то след Христолов и след фалита на КТБ, отново акциите бяха в сдружение. Ние или феновете не сме изгонили г-н Самуилов. Показваме ви два документа, в които може да видите, че от договора от 2018 година, пише, че г-н Самуилов е длъжен да развива Ботев и да построи стадиона. Това е в договора, в който той получава акциите. Въпреки, че това не се случи, Сдружението не е искало да прекратява този договор.

„Г-н Самуилов се оттегли след като на входира документи, с които заяви, че иска да бъде освободен от Борда на директорите на тима. След шест месеца Самуилов и Радев се освободиха и оттеглиха от борда по законовия ред. В тази връзка Самуилов предприема действия да се извърши промяна в СД и борда насрочва общо събрание. Така през август, Самуилов поиска три кандидатури от нас за членове на новия борд. Ние отказахем да излъчим такива кандидатури, защото искаме само един член, което пише и в устава на клуба. След това той върна акциите в клуба. След това на 5-ти юни даде интервю, в което заяви, че е разочарован, че отбори с по-малки бюджети имат по-добри резултати и че ще се оттегли от поста на СД на тима.

Самуилов е инвестирал сериозни средства в тима и изглежда не е доволен от начина, по който те са били изразходвани. Според него това са били нулеви години, но не знам на последната колко нули трябва да сложим тогава.

Това всичкото няма нищо общо със Сдружението. Така се стигна до тази ситуация, в която ние не сме очаквали, че ще ни бъдат върнати акциите. Искаме или не искаме трябваше да проведем събранието и да излъчим нов СД на Ботев. Ние искахме в борда да влязат представители на бизнеса и един спортен човек, и един човек от Сдружението.

Имахме срещи и със Самуилов, предлагахме и места на хора, които биха имали желание да инвестират в клуба. След това настъпи мълчание и приехме това за отказ. Така избрахме трима души, които да влязат в борда, докато се намерят хора, които да ги заместят и да инвестират. Последваха събития, след които аз и г-н Тервел Златев не се вписахме в борда“, заяви Борис Гиздаков.

Първа част:

Втора част:

НОВО: Депозирай бързо и лесно в bet365 вече и с EasyPay, гледай Серия А, Бундеслига и Ла Лига безплатно

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

1000 лв. начален онлайн казино бонус от efbet и 200 лв. за Спорт! Депозирай вече и през EasyPay и Cashterminal

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg: 
:fans: 
:topka: 
:bira: 
:1: 
:happy: 
:red: 
:ole: 
:good: 
:nazdrave: 
:wacko: 
:yahoo: 
:smqh: 
:cry: 
:2: 
:facepalm: 
:blue-white: 
:red-white: 
:white-black: 
:yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg