Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

24 часа по-късно – Какво всъщност стана снощи на “Коматево”? (хронология)

Нека се върнем с около 24 часа назад във времето…

…30.08. август (вторник) 2016г. Клубната база на ПФК Ботев “Пловдив” в пловдивския квартал Коматево.

Малко преди 15:30ч. в залата за пресконференции, група журналисти очакват пристигането на новия старши треньор на “канарчетата”. Минути след това през вратата влизат Михаил Мадански, Николай Митов, Мариян Христов, Алекс Гарсия Канедо, като последните трима трябва да бъдат представени пред широката футболна общественост като новия треньорски щаб на Ботев (Пд).

Встъпителни думи, гръмки речи и в крайна сметка нов треньор в Ботев (Пд) – Николай Митов!

За неговото назначение се знаеше от поне седмица, a голяма част от “жълто-черните” фенове не спираха да публикуват критични и негативни коментари във всички възможни сайтове и форуми против Митов.

Малко след като очакваното назначение дойде, група от 10 души – фенове на Ботев (Пд), се бяха събрали до една от бариерите на клубната база и пожелаха среща с Митов. Той от своя страна не отказа и в спортен екип се приближи към изхода на базата, заедно с тийм мениджъра Асен Караславов и преасташето Митко Лишев, в опит да разговаря със събралата се група.

Репортер на TribunaPlovdiv.bg бе на място и чу точните думи на феновете (ВИЖТЕ ТУК), които с немного благ тон изразиха негативното си отношние към личността на Николай Митов. Специалистът изслуша всичко и засмислен спокойно се прибра в съблекалните на Базата.

За 18:00ч. във вторник (30.08) бе насрочена първата тренировка на Ботев (Пд) под ръководството на Николай Митов. Именно на нея обаче се обрисува една от най-грозните картини в съвременната история на “жълто-черния” клуб.

Малко след началото на заниманието, на което Николай Митов и неговия помощник Мариян Христов се представиха пред футболистите на отбора, група от над 30 фенове някак успяха да “прескочат” охраната на Базата и нахлуха на игрището, на което се провеждаше тренировката.

Там те обградиха Митов и Христов и с упреци и закани опитаха да ги принудят да напуснат клуба. Огромният хаос явно изпари желанието на Митов да води отбора и без много умуване той каза, че си тръгва.

Всичко това накара екипът на TribunaPlovdiv.bg да се свърже с един от силните хора в Ботев (Пд) – собственикът Румен Чандъров, от който очаквахме да чуем обективен коментар относно грубото отношение на феновете към новия старши треньор.

Г-н Чандъров обаче бе страшо афектиран от цялата ситуация и категорично заяви, че напуска Ботев (Пд), “предоставя” акциите на феновете и приключва с финансирането на клуба след Нова година.

Нашият екип обаче реши да смени рязко темата и да отвори дума по най-наболелия въпрос в “жълто-черната” общественост – ремонтът на стадион “Христо Ботев”.

Думите на Румен Чандъров обаче не прозвучаха никак обнадеждаващо, тъй като той каза в прав текст, че от днес (бел. ред – вчера, 30.08) не е акционер в клуба, което автоматично го изважда от “играта” за довършването на стадиона края Бирената.

Малко по-късно клубът бе напуснат и от току-що встъпилия в длъжност спортен директор Михаил Мадански, който също бе възмутен от действията на феновете. Съдбата му последва и новият испански кондиционен треньор Алекс Гарсия Канедо.

На сутринта, на другия ден (днес, 31.08), се появиха и първите думи на Николай Митов, който коментира разговора с феновете така:

“Обиждаха ме и ме наричаха говедо, ако знаех, че е така, нямаше да дойда до Пловдив”.

След това Асоциацията на футболните треньори в България (АФТБ) излезе с декларация, чрез която осъди остро случилото се с техния колега.

Последното, което знаем за тоталната бъркотия в ПФК Ботев “Пловдив” е, че един от акционерите в клуба – Сдружение „Професионален футболен клуб „БОТЕВ”, излезе с официално изявление относно пълния хаос, който се възцари снощи в целия клуб.(30.08).

С него феновете от Сдружението канят всички привърженици на Ботев (Пд), мажоритарния собственик, основния спонсор и Изпълнителния директор на среща-разговор, която трябва да се проведе днес (31 август, сряда) от 18:00ч. в сектор „А“ в Базата в кв.Коматево.

TribunaPlovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker