Локомотив ПловдивФутбол

Локомотив Пд си връща Георги Илиев

Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) привлече досегашния капитан на Черно море Георги Илиев, научи Sportal.bg. Опитният футболист се договори преди минути със собственика на “смърфовете” Христо Крушарски. Плеймейкърът, който беше част от националния отбор на България в мачовете с Чехия (1:2) и Косово (2:3), ще се присъедини към лагера на “черно-белите” на 19 юни. Преди това ще получи почивка, тъй като прекара 13 дни с “лъвовете”, докато новите му колеги почиваха.

“Разбрахме се с Жоро Илиев. Много е щастлив, че идва при нас. Има нужда да почива, след като беше с националния отбор, но на 19 юни го чакаме на тренировка. Договорът му е за една година. Треньорът Бруно Акрапович го искаше в състава. Чавдар Цветков помогна за привличането му. Убеден съм, че Илиев ще бъде много полезен на отбора с опита и класата, която притежава”, сподели Крушарски пред Sportal.bg.

Жоро Илиев се завръща на “Лаута” след пауза от 14 години. През първия си престой в Пловдив, между лятото на 2003 г., и декември 2005 година, изигра 82 мача, в които се разписа девет пъти. Техничният футболист беше основна част в селекцията на Едуард Ераносян, която донесе първата и единствена титла на Локомотив (Пловдив) през сезон 2003/2004 година, след което през декември 2005 година премина в ЦСКА.

През последния сезон Георги Илиев изигра 32 мача в Първа лига, разписвайки се 10 пъти в тях. Толкова попадения той нямаше от сезон 2011/2012 година, когато вкара 10 гола в 28 мача за “зелено-белите”.

На 26 април Илиев нанесе последната загуба на хегемона Лудогорец, като отбеляза два много красиви гола за победата с 2:1 на Черно море на “Тича”. Именно това се оказаха и последните му попадения за родния му клуб, който се раздели доста сензационно с него, без да даде обяснение, а също така оставайки името му да бъде опетнено.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker