АкадемикБаскетбол

Ясно е кой ще бъде титулярен гард на Академик през новия сезон

Правещият фурор на Европейското първенство за младежи U20 Кръстомир Михов ще бъде титуляр в редиците на клубния си Академик Пловдив през следващия сезон. Това обяви старши треньорът на пловдивчани Йордан Янков. Наставникът похвали своя състезател за изключителното му представяне на шампионата до този момент.

“Не ме учудва представянето на Кръстомир по време на настоящото Европейско първенство. Той заслужава да играе по този начин, не само заради потенциала, който притежава, но и заради работната си етика. Не е случайност това, че тази година ще бъде нашият титулярен гард”, сподели Янков пред “Спортал” относно 18-годишния играч.

В първите си три мача с младежкия национален отбор Михов записа средни показатели от 19.3 точки, 4.7 борби и 3.0 асистенции при 59% стрелба от игра, 55% от тройката и 95% от наказателната линия, въпреки че във всеки един от тях влизаше от резервната скамейка. Към момента той е най-полезният баскетболист на първенството, записвайки средна ефективност от 22.7 на мач.

България U20 води колоната в група “А” с баланс от 3-0, а тази вечер може да официализира участието си на четвъртфиналите в надпреварата, ако победи домакините от Северна Македония. Мачът започва от 19:30 часа българско време.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker